Pattaya, city of sin and sleaze…

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
12 juli 2011

Walkingstreet - Pattaya

Toen de buitenlucht temperatuur in april van dit jaar een lange neus maakte naar onze lichaamstemperatuur ( na een inhaalmanoeuvre van 4 graden), keken mijn moeder (73), mijn vrouw en ik elkaar aan en uitten de nu al gevleugelde woorden: “Let’s get the fuck outta here…”

Voor geharde Bankokians is het dichtstbijzijnde strand gelegen bij de goede stad Pattaya, de roemruchte Capital of Sleaze and Sin, zo’n vijfenveertig jaar geleden op de kaart gezet door Amerikaanse G.I. Joe’s, die er werden heengevlogen voor een welverdiende R&R, Rest and Recuperation, na murw gebeukt te zijn door boobytraps en Nacht und Nebel Vietcong hinderlagen. Veel negentienjarige Amerikaanse infanteriesoldaten hadden geen flauwe notie dat er in Pattaya andere hinderlagen en boobytraps wachtten in de vorm van syfilus en de druiper…

Pattaya is sinds de Amerikaanse Oorlog in Z.O. Azie weinig veranderd, alleen hebben de G.I’s de gedaante aangenomen van Westerse mannen die op hun beurt eveneens zijn murw gebeukt door multiple-echtscheidingen, zwellende bierbuiken en almaar toenemende hartstoornissen, cholestrolgehaltes en afnemend zelfrespect.

Je kunt ze zien lopen op “Walking Street”, een soort Kalverstraat “maar dan anders”, met meisjes aan hun arm, die hun kleindochter zouden kunnen zijn; meisjes met harde, verbeten koppen waar de definitie van de ultieme verveling vanaf straalt, terwijl de beerbars en clubs een gekmakende potpourri van house en techno de smalle straat opknetteren in een volume die de aarde zou kunnen doen vergaan.

“Laten we daar gaan zitten” riep Ning en wees op een nagenoeg leeg terras naast een club waar 2 Russische dames met kapsels “du H2O peroxide chique” waren ingehuurd om de gestage stroom kapitaalkrachtige, bebaarde Golfstaatstuds naar binnen te lokken met zoetgevooisde keelklanken en lillend wit vlees.

“Goed idee!!!” gilde mijn moeder boven de dreunende bastonen uit.

Mijn moeder verstaat al eeuwen de kunst om te weten wat goed voor haar is.

Een dwerg, gehuld in een Egyptisch farao-pak en uitgedost met een plastic faunstaart, bracht ons de kaart en niet veel later nipten we Saeng Som-cola’s met uitzicht op een Thaise goochelaar met geel haar in een cowboykostuum, die allerlei sigaretten en eieren liet verdwijnen en weer liet opdoemen uit de zakken en monden van gefascineerde voorbijgangers.

De peroxide meiden hadden een heel bataljon Sikhs aan hun lippen hangen en stonden druk te gebaren naar een nagenoeg naakte dame die voor het raam op de tweede verdieping van de club op hoge hakken in een diepzinnige verstrengeling was met een chromen paal, de python die verveeld rond haar hals hing, professioneel negerend.

Mijn moeder bekeek het allemaal goedkeurend.

Patthaya…never a dull moment.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Pattaya, city of sin and sleaze…”

 1. Henk zegt op

  Ik heb in PTY ook ooit eens een goochelaar bezig gezien.
  Zo slecht dat het weer leuk werd. Maar Tommy Cooper haalde hij niet.

  Hij zat overduidelijk achterin zijn cape te graaien, en na veel moeite had hij dan eindelijk een duif te pakken, die er dan helemaal verfomfaaid uitkwam.

  • cor verhoef zegt op

   Mislukte goochelaars zijn meestal boeiender dan David Copperfields.

 2. Miek37 zegt op

  Straks om 21:30 op Ned. 3 (maar daarna en ook voor de expats te zien op uitzending gemist)

  Bestemming onbekend

  Klaas van Kruistum daagt jongeren die op het punt staan op (feest)vakantie te gaan uit om hun ticket te verscheuren en met hem een week op stap te gaan om een opdracht uit te voeren. Het wordt een reis naar een bestemming die ze nooit zelf zouden uitkiezen, om activiteiten te doen waaraan ze nooit zelf gedacht zouden hebben. Het wordt misschien zwaar, het wordt misschien behoorlijk heftig, maar Klaas belooft hen een week die zij nooit zullen vergeten. Temidden van bier en Hollandse hits zeggen Anne (18) en Lisa (20) twee zusjes uit het Brabantse Waspik ‘ja’ tegen de uitdaging van Klaas om mee te gaan op reis naar een onbekende bestemming. Als ze op het vliegveld horen dat Thailand hun eindbestemming is, kan de reis niet meer stuk. Totdat ze in Pattaya aankomen. De stad waar alles daait om seks en de meiden aan de slag moeten in de keiharde prostitutiewereld. Presentatie: Klaas van Kruistum.

  http://gids.publiekeomroep.nl/uitzending/215073051/bestemming-onbekend/

  • Dennis zegt op

   Heb de uitzending zojuist bekenen op uitzendinggemist.nl, beetje eenzijdig verhaal naar mijn mening. Ben een echte Thailand ganger, echter liet ik Pattaya al links liggen.
   Vaak is het een Win-Win situatie voor deze meisjes (en jongens). Tuurlijk zijn ze liever ondernemer maar ze keizen voor relatief snel en makkelijk geld verdienen waarbij de druk van de familie erg hoog is.

 3. cor verhoef zegt op

  Ik heb zojuist geprobeerd wat beelden van dit programma te bekijken, maar wat ik ervan heb gezien, onderbroken door talloze uploadpauzes, zeg ik; ik sla een beurt over. Ofwel, geef mijn portie maar aan Fikkie.
  He enige at ik ervan opgestoken heb is dat nu ook de EO, ooit het braafste jongetje van de klas, nu ook al hijgerige baggerprodukties a la SBS de ether in braakt.

  • niek zegt op

   Het is ook al elders gezegd, maar om dat storende up-loaden te vermijden moet je je videokwaliteit instellen op normaal of laag en niet op hoog. Het werkt perfekt.

 4. Frans Pattaya zegt op

  ja er schijnt weer een programma op de tv te komen..onduidelijk beoordeling!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website