Food Court CentralFestival Pattaya (foto: Thailandblog)

Het was oud en te krap, de ‘food court’ in winkelcentrum CentralFestival in Pattaya. Een aantal weken lang waren er alleen schuttingen te zien daarachter werd stevig gewerkt. Het resultaat mag er dan ook zijn, zoals blijkt uit de bovenstaande foto.

CentralFestival is een winkelcentrum in Pattaya , Thailand . Het winkelcentrum werd geopend in 2009 en was het eerste winkelcentrum van Central Pattana. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 200.000 m2 op 7 verdiepingen en herbergt meer dan 370 winkels.

Food Court

Vrijwel ieder winkelcentrum in Thailand heeft een Food Court (een soort grote kantine) en dat geldt ook voor CentralFestival. Deze was echter de tijd achterhaalt en totaal uitgeleefd. Inmiddels heeft een renovatie plaatsgevonden. Het lijkt er wel op dat de prijzen voor het eten enigszins verhoogt zijn.

Food Court CentralFestival Pattaya (foto: Thailandblog)

Het principe van een Food Court is eenvoudig je haalt een prepaid betaalkaart bij een centrale kassa. Je geeft de kassamedewerker wat geld, bijvoorbeeld 300 baht en dat bedrag wordt op jouw kaart gezet. Met deze kaart kan je datgene afrekenen wat je besteld.

Food Court CentralFestival Pattaya (foto: Thailandblog)

Er zijn tientallen buffetten met hun eigen specialiteit. Je loopt er langs en je kunt iets aanwijzen. Het eten wat je kiest wordt vers bereid terwijl je wacht. Je rekent vervolgens af met je betaalcard. Neemt het eten op een dienblad mee en gaat ergens zitten. Drinkwater is soms gratis te krijgen en voor frisdrank moet je betalen. Wanneer je jouw eten op hebt en niet meer wilt bestellen lever je de kaart weer in bij de kassa. Je krijgt dan het niet gebruikte deel weer terug.

Ga zeker eens kijken bij de Food Court van CentralFestival in Pattaya, je zal het niet meer herkenen.

5 reacties op “Food Court CentralFestival Pattaya in een nieuw jasje”

 1. Jan Scheys zegt op

  Ik heb ook al in verschillende van die foodcourts gegeten maar voor de echte Thaise keuken moet je er toch ook niet zijn omdat je die daar niet vind. Het zijn eerder snackbars met Thaifood maar als dat geen bezwaar is dan is het bovendien ook nog goedkoop. Een snelle hap is dus meegenomen en geen grote porties.

 2. Geertg zegt op

  Inderdaad een grondige renovatie. Je hebt nu 2 foodcourts. Een aan de Beachroad als je binnenkomt aan de rechter kant. een op de oude plaats. Het ziet er gezellig uit. Ook staan de tafeltjes niet meer zo op elkaar gepropt. Een hele verbetering. Ook aan het eten is lekker. De bediening ziet er top uit.

  Wat mij betreft een aanrader.

 3. Hans zegt op

  Terminal 21 aan Pattaya Nua, Pattaya Noord, heeft een zeer goedkoop Food Court. Bovenste verdieping met uitzicht.

 4. Carlo zegt op

  200.000m2?? Staat daar geen nulletje te veel? Dat is wel 20 hectare hé.

  • Chris Bracolla zegt op

   Het zijn zelfs 240.000m2 verdeeld over 7 verdiepingen

   cpn.co.th/en/our-properties/shopping-center/central-festival/356/centralfestival-pattaya-beach


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website