(Diego Fiore / Shutterstock.com)

Gisteravond was op RTL het programma ‘Hollandse mannen zoeken Thaise bruiden’ van Ewout te zien. Toevallig stuitte ik er op tijdens het zappen. Ik heb het afgekeken en mij weer eens verbaasd over het niveau van dergelijke tv-programma’s, want de doelstelling vooraf is duidelijk, de bestaande vooroordelen uitvergroten en er moet sprake zijn van een dader (de sekstoerist) en een slachtoffer (de bardames). Weer een sprankelend voorbeeld van ‘Fastfood tv’, goedkoop, eventjes lekker, maar vooral ongezond en zuurbranden op de koop toe.

De docu gaat over een Nederlandse man, Peter Visser, die middels een datingbureau op zoek is naar een serieuze relatie met een Thaise vrouw. Hij wordt door Ewout gevolgd tijdens zijn zoektocht. Omdat zoiets natuurlijk niet spraakmakend genoeg is, wordt er een blik sensatie opengetrokken, want Pattaya is nu eenmaal een prostitutie bolwerk. Om dat aan te tonen is er altijd wel iemand die dat graag voor de tv-camera wil benadrukken. Om op tv te komen doen mensen nu eenmaal de meest gekke dingen. De Nederlandse Huig Spaargaren (66) wil daarom Ewout wel even rondleiden in hoerenbusiness en om alles nog even op te leuken, doet hij wat krasse uitspraken. Rinus van Berne, eigenaar van een bar waar de dames in Feyenoord shirts rondhuppelen, doet ook een duit in het Sin City zakje.

Voorts worden er alleen oudere mannen van ruim boven de 60 jaar in beeld gebracht, terwijl er in Pattaya ook heel veel jonge mannen rondlopen, maar dat zou te verwarrend worden voor de kijkers. Als er in de buurt van Tree Town (Soi Buakhao) ergens een oudere man alleen aan een bar zit om daar een biertje te drinken, noemt Ewout het vooral ‘erg treurig’.

Natuurlijk gaat Ewout ook met een bargirl in gesprek. Op de vraag of ze ook wel eens vervelende klanten heeft gehad, moest ze even nadenken, ja eentje, antwoord ze. “Toen moest je zeker huilen?”, vroeg Ewout geïnteresseerd. Kijk, dat is nu topjournalistiek, daar had Henk Hofland nog wat van kunnen leren…

Het programma roept enkele serieuze vragen op over de manier waarop het onderwerp is behandeld. Het vertoont een tendentieuze benadering die het gedrag van vooral oude Nederlandse mannen in een uiterst negatief daglicht stelt. Hoewel het belangrijk is om kritisch te zijn over zaken zoals sekstoerisme en de exploitatie van kwetsbare bevolkingsgroepen, is het eveneens belangrijk om een genuanceerd beeld te schetsen dat de complexiteit van het onderwerp recht doet.

Allereerst wordt de nadruk gelegd op het idee dat Nederlandse mannen die naar Thailand afreizen een “nare nasmaak” achterlaten door hun denkwijze. Dit is echter een simplistische weergave van een veel complexere realiteit. Er zijn talloze redenen waarom mensen — van alle nationaliteiten — naar plaatsen als Pattaya afreizen, en die kunnen variëren van toerisme tot het zoeken naar een serieuze relatie.

Het programma schuwt er niet voor om termen als ‘louche industrie’ en ‘walhalla van de man’ te gebruiken, wat alleen maar bijdraagt aan de sensatie en het stigma. Beelden van Peter Visser, die op zoek is naar een serieuze relatie via een Thais datingbureau, worden afgewisseld met beelden van de Pattayaanse seksindustrie. Door deze zoektocht naar een serieuze relatie te mixen met het onderwerp van prostitutie, suggereert het programma dat deze twee zaken op een of andere manier intrinsiek verbonden zijn, en dat is feitelijk onjuist en ook laakbaar om dat zo in beeld te brengen.

Daarnaast behandelt het artikel de Thaise vrouwen en sekswerkers op een eenzijdige manier, voornamelijk als slachtoffers. Hoewel er zeker ernstige problemen zijn in de Thaise seksindustrie, zoals uitbuiting en mensenhandel, is het reductief om alle Thaise vrouwen en sekswerkers in deze categorie te plaatsen. Het doet geen recht aan de goede intentie die velen van hen wel degelijk hebben.

Tot slot wordt de ethische kant van het verhaal weliswaar genoemd, maar deze wordt nauwelijks uitgediept. Ethiek is een ingewikkeld onderwerp dat een diepere analyse vereist dan simpelweg te suggereren dat de betrokken Nederlandse mannen onethisch handelen.

In het algemeen is het belangrijk dat media een evenwichtige, goed onderzochte aanpak hanteren bij het bespreken van gevoelige en complexe onderwerpen zoals deze. Sensatie en stigmatisering doen afbreuk aan de mogelijkheid om een zinvolle discussie te voeren.

Als laatste wil ik opmerken dat ik het nog steeds niet begrijp dat mannen willen meewerken aan dat soort programma’s, die slechts de clichés uitvergroten. Je wordt daarnaast ook nog eens zelf weggezet als soort ‘loser’ voor heel tv-kijkend Nederland. En natuurlijk wordt Pattaya weer eens door het slijk gehaald door de tendentieuze en eenzijdige berichtgeving.

Meer weten of terugkijken: https://www.rtlxl.nl/programma/ewout/571a6bcc-63d0-4f9d-b695-44d68a588232

42 reacties op “Ewout in Thailand: Tendentieus, stigmatiserend en vooral op zoek naar de bekende vooroordelen”

 1. fred zegt op

  De huidige media is vooral sensatie. Objectieve berichtgeving wordt steeds zeldzamer. Journalisten vertellen nog zelden hoe het er echt aan toegaat dan wel hoe ze zouden willen dat het er aan toegaat.

  • Jan zegt op

   Dat is dan ook de reden dat ik al vele jaren geen TV meer heb. Die hersenloze programma’s boeien me toch niet. Het is zo erg dat je het journaal met een korreltje zout moet nemen. De berichtgeving is zelfs politiek gekleurd!

  • François Van Boxsom zegt op

   Die man, Ewout, moet toch psychologische bijstand krijgen om alle leed en ontbering die hij gezien heeft te verwerken? 😉 Voor mijn part mag die op de ‘zwarte’ lijst en mag hij nooit meer Thailand binnen, 555

   • Erik Kuijpers zegt op

    François, die hele Ewout heeft niks te vertellen; hij is het gezicht van dat soort programma’s omdat hij er leuk bij kleurt. Hij is geeneens journalist; heeft maar een half jaar (jawel!) op de school voor de journalistiek gezeten….

    De regie is de baas en die bepaalt wat de kijkers leuk zullen vinden en wat niet. Hoge kijkcijfers brengen meer reclamecenten binnen dus het doel heiligt de middelen? (Om die ouwe Machiavelli van stal te halen…).

    Enfin, tot over een jaar of tig als de volgende jojo in Pattaya komt filmen. De omroepkachel moet branden, nietwaar?

 2. Arie zegt op

  Waar in Pattaya is de bar van Rinus gevestigd, ik heb de beelden zeker 6 maal teruggekeken maar ik kon niet opmaken waar het was.

  • Willem zegt op

   Jomtien beachroad. Ik geloof soi 3

 3. Huib zegt op

  Arie
  De bar van Rinus is in Jomtien soi 2

 4. Erik Kuijpers zegt op

  Het stereotype verhaal van een zender die aandacht wil om advertentieopbrengsten te krijgen en dik het dan maar aan jongens! Thailand=seks hoor ik al dertig jaar door mijn reizen door en wonen in dat land. Men heeft niet eens de moeite willen nemen de naam van Pattaya fatsoenlijk uit te spreken en ik vraag me af of ze op de kaart die stad wel aan kunnen wijzen…

  Alsof alléén Pattaya het Sodom & Gomorra van de wereld is. In Manila vindt dit net zo plaats maar daar hoor je ze niet over. Overigens, prostitutie is overal ter wereld. Dames, heren en transgenders die hun lijf verkopen voor geld vind je overal en ook in NL kun je een betaalde wip maken. En een erotische massage krijgen met een ‘handmatig hoogtepunt’ en dat is ook prostitutie. Dat het in Pattaya dikker bovenop ligt komt mede door het warme klimaat en de grove armoede in Thailand en dan treedt het verschijnsel buiten de deuren terwijl wij in NL seks hebben met de CV op 10 en onder een dikke molton….

  Weer een kans gemist door de omroepen maar ach, alles went en dit ook. Komt er een vervolg? Dan zet ik wat anders op….

 5. hannes zegt op

  inderdaad wat een onzin programma er zijn echt wel veel vrouwen met een goede opleiding, en normaal werk.

  • sjaak zegt op

   Helemaal met je eens,maar die werken niet achter de bar,en wat dat meisje tegen Ewout verteld dat haar familie denkt dat zij in een restaurant werkt,dat is voor de bühne,dat riepen ze vijftig jaar geleden ook,snap er niks van dat jullie,het er zo moeilijk mee hebben ?

 6. Gerard zegt op

  Bar van Rinus ligt in Jomtien, een van de zijstraten van Beachroad, ik meen Soi4.

 7. Alphonse Wijnants zegt op

  Ziekelijke journalisten die alleen maar gewetenloos willen scoren en die gewetenloosheid in de schoenen van ‘Thaise hoeren’ en oude geile mannen schuiven.
  Bij ons, Be + Nl, is het hard werken om je prakje op De Walletjes in tien minuten tijd fantasieloos in een condoom te doen – haast dwangarbeid.
  Het moet allemaal heel ernstig zijn. Dat is een gevolg van onze drie woestijngodsdiensten (joden, christenen, islamieten) die ons leren dat seks een vuile zonde is. Schuld en boete is het gevolg. Lijden staat altijd voorop en plezier maken is schuldig. Jezus aan het kruis voor onze slechtheid! Moraliteit.
  Zie Marieken van Nieumeghen die zeven jaar hoereerde met haar loverboy Moenen (= de duivel), die haar in kroegen in Antwerpen aan het fokken zette, waardoor ze een verkwistend en losbandig leven konden leiden. Marieken genoot met volle teugen. Tot ze na zeven jaar (symbolisch getal) berouw kreeg en voor de rest van haar leven het klooster inging om boete te doen… Dit soort van moraliteiten!
  Hoe naïef toch! Masochistisch en ziek!

  In Thailand is het feest met fun met de meiden. Thaise vrouwen zijn heel geestig, opgeruimd en spits, ze willen plezier maken, dansen en pret. Je gaat aperitieven, op restaurant, dansen in de disco’s enz. Ze leven graag in het moment. Ze leven graag gewichtloos.
  En is dat nu net niet wat de psychologische therapie voor depressieve mensen ‘Mindfullness’ (KU Leuven basisaanpak) gebruikt om uit depressies te klimmen…?
  Vooral als ze uit de Isaan komen, moet je met Thaise vrouwen naar een Tawan Daeng gaan. Daar gaan ze helemaal uit hun dak. En leer je ze tot op de bottom kennen. Vlees en bloed, echte emoties – geen geveinsde! Dat is genieten en een voorrecht het mee te maken.
  Geen aanstellerij, zoals bij ons. Hoeveel dates met saaie be-vrouwen die door hun man terecht gedumpt waren en alleen wilden weten of ze nog een waarde op de markt hadden en je dan foert, weer onverrichterzake naar huis stuurden – heb ik meegemaakt.
  Het boeddhisme is geen godsdienst maar een levensfilosofie en nooit moraliserend maar individueel en persoonlijk. Jij bent moreel alleen tegenover jezelf verantwoordelijk. Dat geeft een totaal ander perspectief, Europa denkt dat alle Thaise vrouwen hoeren zijn. Hoe debiel. Durf eens zeggen dat alle Nlse vrouwen (= 8,5 mln) hoeren zijn… Dus zouden 36 mln Thaise vrouwen hoeren zijn? Wie dat denkt moet in feite naar een psychiatrische instelling afgevoerd worden.
  En toch, ik heb Engelse mannen geweten die op een fatsoenlijk terras in Bangkok naar een Thaise gingen en luidop vroegen: ‘How much?’
  Hoe ziek kun je zijn.
  En hoe beschaafd zijn de Thai dat ze dat over zich heen laten komen.
  De Thaise beschaving is veel te sterk om zich te laten vernederen door het gewetenloze westen. Gelukkig maar!

 8. william-Korat zegt op

  Schijnbaar een knopje omgezet in de tussentijd.

  Oh oh, deze video mag niet afgespeeld worden

  Deze video kan helaas niet afgespeeld worden in het land waar je bent.

  • william-Korat zegt op

   Nog eens verder gezocht aangezien ik de link niet kan/mag bekijken die de redactie aanbied.
   Dit gevonden https://ap.lc/JwQVC waar ik een oude bekende zie die een restaurant/bar heeft.
   Praat heel redelijk over dit wereldse ‘probleem’ in het korte filmpje.
   En die andere meneer heeft het over seksuele afwijkingen bij de witte man.
   Zou graag willen weten wat seks zonder afwijkingen is?
   Lekker laten gaan die soort sensatie TV.

 9. Jan Hoekstra zegt op

  Pattaya vaak geweest, leuk voor 2 dagen, maar ik blijf het een trieste bedoeling vinden.

  Alcoholisme, prostitiuees, drugs en toch veel gestrande mannen in een Thailand of biermerk t-shirt.

  Ewout had zich wel beter moeten verdiepen, hij had bijvoorbeeld niet door dat die date van Peter geen prostituee was. Zij kwam uit Bangkok en is gewoon op zoek naar een leuke man. Peter, vissen met een vrouw is niet het beste idee voor een leuke date 🙂

  Huig is gewoon eerlijk, “grootste bordeel van de wereld” is toch gewoon zo. Las Vegas noem je toch ook “gokparadijs op aarde”.

  Ze filmden wel alleen mannen op leeftijd, er lopen genoeg jonge mannen/ stelletjes rond in nette kleding.

  Die dames uit die bar lieten weer zo’n kamer van ellende zien, en dan zegt Nederland weer “ohhhh wat zijn ze zielig”. Veel dames uit een bar rijden een betere auto dan de gemiddelde Nederlander.

  Een amateuristische reportage.

 10. Rinu s zegt op

  De Williams Bar van Rinus is gevestigd in Soi2 in Jomtien.

 11. Tak zegt op

  Rinus is een hele aardige bar eigenaar.
  Hij runt samen met zn vrouw de Williams bar.
  Die zit in Soi2 in Jomtien. Altijd gezellig. De dames
  zijn vriendelijk maar niet opdringerig. Je kan er
  gerust een drankje komen doen.

 12. manfred zegt op

  die uitspraken van die rinus ,ik hoop dat ze niet in het thaise vertaald worden ,dan word hij gelijk opgesloten.zo jammer dat idd altijd hetzelfde eenzijdige verhaal verteld en vertoont word van pattaya en thailand.terwijl er zoveel meer is dan die barretjes.

 13. RobF zegt op

  Heb het programma ook bekeken.
  Zoals de redactie het beschrijft kan ik alleen maar voor de volle 100 procent mee eens zijn.
  Beweren dat je daar de koning kan zijn met alleen een aow is ook zo’n beeld scheppen.
  Rinus vond zichzelf ook wel een pooier. Een uitspraak die hem in de mond werd gelegd.
  De dames komen uit hun zelf naar de bar om daar graag te komen werken.
  De geinterviewde dame zei zelf al dat ze dit werk wil doen, want geld voor weinig doen.
  Ze verkiezen dit “beroep” eerder dan een baan buiten deze industrie. Ze hebben de keuze.
  Peter die een datingbureau inschakeld denkt Thailand zo goed te kennen dat in Pattaya, Bangkok en Phuket het geld is, en daarbuiten is het allemaal armoe troef.

  Ik heb dan ook het sterke vermoeden dat er behoorlijk wat geknipt is en alleen de uitspraken van deze heren en dame is uitgezonden wat de vooroordelen bevestigd.

  Echte journalistiek is dan ook nog maar lastig te vinden.
  Veel reporters laten graag hun eigen mening in het nieuws doordringen dan neutraal te blijven en dat we zelf onze mening kunnen vormen.

 14. Kees zegt op

  Programma is precies op het niveau van RTL5 en speelt perfect in op de verpreutsing van onze maatschappij. Eenzijdig en onsmakelijk.

  • Louis Mooyman zegt op

   Precies…zelfs de reclames zijn afgestemd op thailand , dus het gaat alleen maar om inkomsten!!

 15. bert zegt op

  Journalistiek is het van laag RTL-niveau, maar ik vraag me af wat een kwaliteitsjournalist van Pattaya kan bakken.
  Het zijn beelden die je overal in de zijstraatjes massaal tegen komt.

 16. bert zegt op

  Ja ,dit is tekenend voor het niveau van de Nederlandse TV en natuurlijk de kijkers.
  Daarbij inhoudelijk ,had die Ewaut ook heel weinig inhoud om iets te presenteren .
  Treurig RTL 5 en alle andere zenders

 17. TonJ zegt op

  U weet dat het om de kijkcijfers draait, dus brood en spelen voor het volk. En dat zullen ze krijgen ook.
  Hoe sensationeler, des te meer kijkers en reclame-inkomsten. Geld is het toverwoord.
  Het heet niet voor niets “infotainment”, dus het behelst een hoop entertainment.

  Alhoewel aardig om hier de kritiek op het programma te vermelden, het blijft binnen de eigen omgeving.
  Het was echter nuttiger geweest als personen hun kritiek direct aan programmamakers en omroep hadden gemeld met het verzoek om een evenwichtiger documentaire. Temeer, omdat ook normale Thailandgangers een stempel op hun voorhoofd krijgen gezet. Maar geloof mij maar, totaal nutteloos.

  Wellicht nuttiger om een petitie in te dienen? Ondersteund door Nederlandse en Thaise ambassade?
  Maar ook daar heb ik geen al te hoge pet van op als het gaat om het verdedigen van de belangen van goedwillende landgenoten.

 18. keespattaya zegt op

  Weer een gemakkelijk gemaakt programma om te scoren. Zoals Erik al schreef , spreek eerst Pattaya eens fatsoenlijk uit. Ik ben geen bezoeker van Nederlandse bars als ik in Pattaya ben , maar volgens mij zit die Rinus al heel lang in Pattaya. Ik herinner me nog dat aan de beachroad , waar nu Central Festival staat , er een groep met bars stond waar de beste man ook een bar had. Je had ook de Chang bar ( 1 en 2 )en die waren ook van een Nederlander. En ook ene Rinus had daar een bar.
  Dat meisje die naar haar werk ging zei op een gegeven moment dat ze 10 klanten per dag had. Nu zullen sommigen ten onrechte denken dat ze met 10 mannen seks heeft op 1 dag , maar ze krijgt waarschijnlijk 10 ladydrinks op 1 dag. Een behoorlijk verschil.

 19. Rob Vance zegt op

  Inderdaad weer zo’n verhaal waarbij de Nederlander/Vlaming zich goed moet voelen te leven in het mooie Westen, en even vergeet dat hij wordt uitgeknepen als een Citroën door zijn overheid om vage plannen te betalen. 99% van de Thaise vrouwen is geen prostitué. Ik kom al bijna 40 jaar in Thailand met niet Thaise echtgenote, heb een condo in Jomtien en bezoek geen hoeren, zit niet elke avond in bars en weet dat er heel veel zijn zoals ik, of die gewoon een vrouw hebben van hun eigen leeftijd.
  Wordt een beetje moe van deze stemmingmakerij

 20. Soi zegt op

  Laat gaan, maak je niet druk. Daarmee bevestig je bestaande vooroordelen een vooringenomenheid. Het gaat RTL om kijkersaandeel en Ewout om gemakkelijk scoren. Er zijn vaker van dit soort programma’ s gemaakt. Inderdaad vreemd dat er mannen zijn die eraan meewerken, terwijl zij in kwalijk daglicht worden gesteld. Het thema ligt voor de hand: Pattaya als hedendaags sodom&gomorra. Nou en? Het bestaat, mensen hebben er behoefte aan, de machtigen der aarde zowel als de gewone burgerij. Daarom is er aandacht voor en daarom komen de mensen van heinde en ver. Thailand vaart er wel bij, en velen van ons wonen er. De een vindt het schandalig, de ander vermakelijk. Volgend jaar is er weer zo’n soort uitzending.

  • fred zegt op

   Er zijn zoveel landen waar het er een pak ranziger aan toegaat dan in Pattaya. Zelden zie je daar dit soort uitzendingen over.
   In Las Vegas rijdt men bv rond met een busje met daarin het dames menu die je kan laten afleveren aan je hotelkamer.
   En dan heb ik het nog even niet over Afrikaanse landen en landen als Colombia en Venezuela en nog vele andere.

   Maar ja Thailand moet zowat bij de eerste zijn geweest die om die reden veel toeristen aantrok. En eenmaal je naam is gemaakt is dat niet zelden voor eens en altijd.

 21. Mike zegt op

  Ik weet of iemand aan de email van Ewout kan komen, anders massaal een mail sturen dat het ook anders kan in Pattaya

  • Erik Kuijpers zegt op

   Mike, ik heb in mijn reactie vandaag uitgelegd dat je niet bij Ewout moet zijn. Die is maar ingehuurd om het programma een gezicht te geven als BN-er.

   Je moet bij de omroep zijn en die heeft een website dus ga daar eens zoeken. Maar of het helpt? Denk je dat die mensen hier niet meelezen en zich nu niet een aap lachen?

   Helpt het als je de adverteerders van die omroep bericht dat je door die onzin hun producten en diensten niet meer afneemt? Maar dan kun je straks niks meer kopen want iedere omroep heeft wel iets om je aan te ergeren…..

   Grin and bear it. Het hoort er tegenwoordig bij.

 22. Kim zegt op

  Op sensatie berust dit programma.
  Ik kom al ruim 30 jaar met mijn vrouw in pattaya.
  Wij kennen pattaya als onze broekzak.
  Pattaya is prachtig.
  Zoveel te doen.
  Prachtige warme cultuur.
  We zoeken nooit de Nederlandse tenten op daar.
  We gaan altijd lekker ons eigen gang.
  We hebben een leuk onderkomen in jomtein.
  Begin jaren 90 gingen we nog wel eens wat eten bij Den herbergh van giel.
  Tegen over het lek hotel 2 nd road.
  Wat ik wil zeggen er is meer dan alleen die barretjes in pattaya.

 23. eddy zegt op

  vraag me soms af waarom mensen aan zulke programma meewerken ?
  wetende dat geknipt en geplakt en niet in de goede zin

 24. sjaak zegt op

  Snap er gewoon niets van deze ophef,het is gewoon de waarheid,heb er vroeger volop gefeest,ben daar inmiddels te oud voor helaas,ben nu 72 jaar, sta nu anders in het leven.
  Maar opzicht niks mis mee,om daar je oude dag door te brengen,

 25. Wil zegt op

  Waarom toch altijd die negatieve verhalen over Pattaya. Het is een heerlijke plek om te overwinteren, lieve mensen, top restaurants, goede apt., hotels, markten.
  En…..seniele oude mannetjes, die lichamelijk/geestelijk van alles mankeren, die misbruik maken van de zorgzame Thaise mentaliteit. Schande dat de Ned. media zich daarvoor leent. Jammer

 26. martin zegt op

  Als je eigenlijk geen goed onderwerp hebt voor een dcoumentaire dan zijn de geijkte onderwerpen; Trump, Sextoerisme in Thailand, reisadviezen en geleuter over auto’s

  Je zou verwachten dat men de kijkers iets orginineels zou willen aanbieden,. maar nee, niet echt.
  Uitkauwen is minder werk

 27. RonnyLatYa zegt op

  Kan me eigenlijk niet schelen wat men van Pattaya denkt. Ook nooit wat van aangetrokken wat men zei.

  Ik heb er vooral in de jaren 90 een fantastische tijd gehad. Ons rot geamuseerd.

  Is nu al wel al een paar jaar geleden dat ik er nog geweest ben.
  Het zot is eruit zoals we in Vlaanderen zeggen en ben nu perfect gelukkig in Kanchanaburi.
  Maar denk soms nog met veel plezier terug aan die tijd

  • Bertrand zegt op

   Ronny, wat men zegt en denkt over Pattaya of Thailand in het algemeen dat stoort me nu ook niet meer.

   Wat ik wel merkte toen ik net gehuwd was met mijn Thaise echtgenote en ze in België kwam wonen, dat velen ons neerbuigend bekeken. Ik heb zelfs heel wat roddels mogen ervaren en een aantal familieleden wilden absoluut geen contact meer met mij (ze hebben zelfs nooit mijn echtgenote willen ontmoeten). Dat laatste doet me (ons) toch wel wat pijn.

   Dit alles heeft me gesterkt om de beslissing te nemen om definitief in Thailand te komen wonen. Ik heb enkel nog contact met mijn 2 zonen. Voor de rest geniet ik van dit prachtig land, mijn Thaise familie en mijn lieve echtgenote.

   • RonnyLatYa zegt op

    Die opmerkingen zijn er altijd al geweest. Nooit anders geweten.

    Ik kwam zo eens iemand tegen nadat ik pas 2 jaar getrouwd was en die vroeg of ik nog altijd getrouwd was met die Thaise… nu ja….

    Zoals ik eerder al wel eens zei” Domme mensen kunnen me met hun woorden of daden niet beledigen of kwetsen, en slimme doen dat sowieso niet”

    • william-Korat zegt op

     Niet, DE maar een van de redenen dat ik zes jaar eerder naar Thailand vertrokken ben als dat wij in onze gedachte hadden.
     We praten dan over de jaren rond de bankencrisis.
     Met die Thaise van jou was een normale aanspreekvorm voor vele, waar dan ook, maar maakte nu niet de fout om eens te vragen hoe het met ‘die van jou’ ging, dan was het van je heb het wel over mijn vrouw.
     Hypocriet en degenererend tot op het racistische toe van laag tot hoog, waren vele in hun omgangsvormen.
     Kon je geen Nederlandse vrouw vinden was ook altijd wel een geijkte vraag.
     En dat waren dan nog de opmerkingen met een knipoog in serieuze gesprekken.
     Een schot voor open doel lag meestal voor het oprapen, je zus beviel niet deed het altijd wel maar als je zo moet leven……………
     Zo gauw de spoeling dun wordt leer je de ware mens kennen.
     De Thai, denk vaak ook niet veel anders na, maar heeft in ieder geval nog wel het besef om die gedachte wat subtieler te brengen.

  • Erik zegt op

   Join the club Bertrand. Een deel v d familie heeft mij ook om die reden gedumpt. Ik lig er niet echt van wakker. Maar ze gaan wel elke week nr de kerk

 28. servaas zegt op

  Hij zou eens een progamma moeten maken over het Gooise matras waar de dames en heren graag hun broekje uitrekken voor een mooie rol in een filmpje .
  Misschien heeft die Ewoud zo ook zijn promotie gekregen als zgn documantaire maker.
  Dat wordt een spannende uitzending!!

 29. Sjaak S zegt op

  Mijn zus stuurde een link over dat programma…https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/tv/artikel/5403103/ewout-genemans-schrikt-van-vrouwen-walhalla-thailand
  Ik heb er een blik op geworpen en kon de rest wel uit mijn duim zuigen… hoe vaak wordt het niet zo benaderd?
  Het is hetzelfde wanneer een Thaise journalist over de Walletjes in Amsterdam gaat berichten en dan doen alsof dat de normaliteit is.
  Ik ben de laatste keer in 2012 in Pattaya geweest. Vond er niks aan en ben er sindsdien met een boog omheen gereden toen ik naar Koh Chang ging.
  Ik vind dat soort berichtgeving idioot. Maar tegelijkertijd boeit het mij weinig wat men in Nederland denkt. Intelligente mensen weten te rangschikken en beseffen ook dat lang niet iedereen daarvoor naar Thailand gaat. En wat domme mensen met vooroordelen denken? Dat is nou het laatste wat mij interesseert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website