Redactionele bronvermelding: iFocus / Shutterstock.com

De Thaise hoofdstad , berucht om haar chaotisch netwerk van communicatie- en hoogspanningskabels die de stad overspannen, is eindelijk bezig het probleem aan te pakken. De stad kreeg in 2021 zelfs kritiek van de Nieuw-Zeelandse acteur Russell Crowe, die sarcastisch een foto van de kabelwarboel plaatste met de tekst “Bangkok dreaming…”.

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, heeft samen met vice-gouverneur Wisanu Subsompon, de voortgang gecontroleerd van het ordenen van de communicatielijnen. Hiervoor werkten zij samen met relevante organisaties zoals de Metropolitan Electricity Authority (MEA), de National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC), de National Telecom Public Company Limited (NT) en de grote telecommunicatiebedrijven AIS en True Corp (True-DTAC). De eerste fase omvat een gebied van 11 kilometer aan de Charoen Krung Road.

Chadchart verklaarde dat het de bedoeling was van MEA om 230 kilometer aan elektriciteitsleidingen ondergronds aan te leggen, terwijl de stad Bangkok mikt op 2000 kilometer aan ondergrondse leidingen. Echter, hoge investeringskosten en tijdsbesteding om de kabels ondergronds te brengen vormden uitdagingen. Daarom is besloten om eerst alleen de communicatielijnen te ordenen door overbodige kabels te verwijderen. Deze aanpak is beduidend goedkoper en sneller.

Desalniettemin benadrukte Chadchart dat Bangkok niet zomaar alle communicatielijnen kan verwijderen. Deze zijn namelijk onder toezicht van NBTC en de telecommunicatiebedrijven, terwijl de elektriciteitsmasten van MEA zijn. Samenwerking met alle betrokken partijen is daarom essentieel.

Wisanu voegde eraan toe dat de MEA voortaan ervoor zal zorgen dat nieuwe communicatiekabels geregistreerd worden voordat ze worden aangesloten. Dit maakt het gemakkelijker om te bepalen welke kabel van wie is en voorkomt ongeautoriseerde kabels, wat bijdraagt aan overzichtelijkere bedrading.

Het plan begint met de 4 kilometer lange Charoen Krung Road, een project dat ongeveer een maand zal duren. Vervolgens is de wijk Sala Daeng aan de beurt, waarbij ook Soi Convent en Soi Phiphat onder de loep worden genomen.

Daarna zal Bangkok zich richten op de Sukhumvit Road. Wisanu meldde dat Bangkok al klaar is met het ordenen van de kabels in Soi 13 en dat zij in juli zullen beginnen met Soi 11, 15, 17, 19 en 36.

Bron: Khaosod English

2 reacties op “‘Bangkok gaat eindelijk de wirwar aan bovengrondse kabels ordenen’”

 1. Lung addie zegt op

  Dat is hoog tijd iets aan de wirwar van kabels te doen. Het grote probleem is dat, wanneer oude kabels vervangen worden door nieuwe, de oude kabels gewoon blijven hangen.
  Hier bij mij werd de internetkabel, welke koper was, vervangen door glasvezel: 150m lang. De oude kabel bleef gewoon liggen. Toen ik vroeg de oude kabel meteen te verwijderen was het antwoord: we zijn enkel betaald om een nieuwe kabel te leggen. Ik heb de oude dan maar zelf weggenomen.
  Ik vraag me af: hoe geraken ze er nog wijs uit indien er een probleem is?

  • Robert_Rayong zegt op

   Simpel hoor Addie, als er een probleem is nemen ze de slechte kabel uit dienst en hangen ze gewoon een nieuwe. En zoals je zelf suggereert, de oude kabels blijven gewoon hangen. Dit is ook de reden van al die spaghetti bundels eender waar in Thailand.

   Ik vind het ook geen zicht maar een Thai trekt zich dat allemaal niet aan. Trouwens, in sommige andere landen is het niet beter hoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website