Foto: Thailandblog

Als er een stad is in Thailand die 24-uur per dag ‘leeft’ dan is het Pattaya wel. De stad heeft daarom dan ook vele bijnamen zoals Sin City, pretpark voor volwassenen, Sodom en Gomorra en meer. Maar helaas, helaas…..

Pattaya maakt onderdeel uit van de provincie Chonburi en die provincie is door de CCSA aangewezen als donkerrode zone wat staat voor “maximale en strikt gecontroleerd gebied”. Dat geldt ook voor vijf andere provincies: Bangkok, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakarn. In deze provincies gelden aangescherpte beperkingen (lockdown), waaronder de sluiting van restaurants (alleen afhalen is toegestaan).

Bovendien moet je in alle provincies in Thailand mondmaskers dragen in openbare ruimtes, zowel binnen en buiten. Overtreders kunnen een boete krijgen van maximaal 20.000 baht. Bovendien hebben minstens twaalf provincies een avondklok ingesteld.

Pattaya die zoals gezegd altijd bruist en normaal gesproken een stad vol leven en activiteit is, blijkt nu een saaie bedoeling te zijn. Zo is het ook verboden om je op het strand te begeven.

Het geheel maakt een vreemde desolate indruk zoals blijkt uit de onderstaande video.

Video: Als de bruisende stad niet meer bruist….

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Als de bruisende stad niet meer bruist…. (video)”

  1. fred zegt op

    Er is veel verboden maar of dat ook wordt opgevolgd is een heel andere kwestie. Gisteren gaan wandelen langs Jomtien Beach en het strand zat vol met groepjes zuipende Thai en ook wel westerlingen.
    Heel veel zonder mondmaskers …..ze kunnen hier wel 1000 boetes per uur schrijven als ze willen. Politie voorheen op alle hoeken van de straat om alle scooter rijders hun rijbewijs te vragen is nu precies al maanden in rook opgegaan. De laatste 12 maanden geen enkele controlepost meer en nog amper een agent te bespeuren. Totaal verdwenen uit het straatbeeld.

    Veel geblaat weinig wol. Tot nu toe hebben ze veel geluk gehad denk ik maar als ze zo verder doen is een ramp hier heel dichtbij.

  2. Leon zegt op

    Goed gefilmd! Mooie update.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website