MrLeefoto / Shutterstock.com

Verblijf je in Pattaya of de provincie Chonburi dan hoef je jezelf geen dag te vervelen. Er is waarschijnlijk geen stad in Thailand waar toeristen zoveel keuze hebben voor een dagje uit, excursie of bezichtiging. De meeste van deze uitstapje zijn ook leuk voor kinderen. 

Pattaya is een populaire badplaats op ongeveer 150 km van Bangkok en voornamelijk bekend vanwege het nacht- en uitgaansleven, maar er is veel meer. De afgelopen jaren zijn er steeds meer familie- en kindvriendelijk attracties en activiteiten bijgekomen. De stad trekt dan ook steeds meer families en vakantiegangers van over de gehele wereld aan.

De stranden zijn er niet zo mooi als in het zuiden maar de kwaliteit is de afgelopen jaren toegenomen. Pattaya is ook een belangrijke weekendbestemming voor Thai uit Bangkok. Niet voor niets komen jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers naar deze kleurrijke stad die een grote diversiteit aan toeristisch vermaak biedt.

Wanneer je een lijst met dagtripjes, pretparken en excursies moet maken die vanuit Pattaya te bezoeken zijn, dan stopt deze niet bij 10. Sterker, de lijst zou te lang worden en wij overdrijven niet. Wij beperken ons daarom tot de onderstaande tien die een willekeurige greep zijn van nieuwe en bestaande attracties. Klik op de link ‘images’ om foto’s te zien van deze leuke hotspots, je krijgt dan een indruk van wat je kan verwachten. Veel plezier!

10 uitstapjes in en rond Pattaya

 1. Mimosa Pattaya (images)
 2. Art in Paradise (images)
 3. Pattaya Dolphin World & Resort (images)
 4. Silverlake (images)
 5. Chakri Aircraft Carrier (images)
 6. Percula Farm (images)
 7. Koh Larn (images)
 8. Underwater World Pattaya (images)
 9. Khao Kheow Open Zoo (images)
 10. Koh Si Chang (images)
No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “10 uitstapjes in en rond Pattaya”

 1. chrisje zegt op

  Op eind dit jaar opent een nieuw reuze waterpretpark gelegen tussen Pattaya en Bang saray momenteel zijn ze dit nog aan het opbouwen
  Pret voor iedereen

 2. Gringo zegt op

  Ja, het lijstje van tien is wel erg summier, wat in en rondom Pattaya is veel meer te zien, te doen en te beleven. Ik heb het lijstje maar even aangevuld en zelfs dan is alles niet genoemd:
  1. Nong Nooch Garden
  2. Tiger Zoo, Sri Racha
  3. Pattaya Park (o.a groot zwembad)
  4. 1 Million Stone Park
  5. Crocodile Farm
  6. Elephant Village
  7. Sheep Farm (nieuw)
  8. Karting Circuit
  9. Bowling Centra
  10. Poolbiljart Halls
  11. Dins- en vrijdagmarkt Soi Buakhow
  12. Floating Market
  13. Bungy Jump
  14. Sanctuary of truth
  15. Mini Siam
  16. Teddy Bear Museum (binnenkort)
  17. Georganiseerde fietstocht rondom Pattaya
  18. Strand Ban Saray
  19. Paintball Park
  20. Hell Harden, Ban Saen
  21. Minigolf
  22. Paardrijden Siam Country Club
  23. Travestietenshow
  24. Flaneren boulevard Jomtien (6 km lang)
  25. Tuxedo Magic Center
  26. Flessenmuseum
  27. Dagtrip Chantaburi
  28. Koh Samet
  29. Parasailing
  30. Skydiving

  Bijna alles hierboven is wel aan de orde geweest op het blog en verder zijn de binzonderheden gemakkelijk op Internet te vinden.
  Veel plezier ermee!

  • Khun Peter zegt op

   En…
   Fishing Villages
   Khao Pattaya View Point
   Nong Nooch Tropical Garden & Cultural Village
   Pattaya Park
   Ripley’s Believe it or not Museum
   The Sanctuary of Truth
   Siriporn Orchid Farm
   Suan Chaloemphrakiat (Fitness Park)
   Three Kingdoms Theme Park
   Underwater World Pattaya
   Viharn Sien

 3. Annelies zegt op

  Ik mis nong noogh botanische tuin in het rijtje

 4. hein zegt op

  Nong nooch is inderdaad een van de aardigste attracties daar.
  en prima te combineren met de floating market op de weg ernaar toe of de Boedha op de heuvel gekerft in de buurt
  Ik mis ook Mini Siam, zeer de moeite waard,
  vooral tegen de avond, zodat je het ook met de lichtjes aan ziet.

  • n.n. zegt op

   Nong Nooch is verwaterd naar een pretpark voor Chinezen. Enige jaren geleden een uitstekend oord om in te wandelen. Thans entertainment van een goedkoop soort.

 5. Art Vogel zegt op

  Bij dit rijtje zou Ik zeker Nong Nooch Garden en resort willen toevoegen , zie website, mooie plek voor een dagbesteding

 6. Bz zegt op

  Ook nog wat de meeste niet kennen:
  Sukhawadee.com.

  Mvg. Bz

 7. joskeshake zegt op

  wat betreft dat vliegdekschip, is dat ook een atractie die men kan gaan afzien ?

  • Bz zegt op

   Hallo, ik ben daar een paar jaar geleden geweest met mijn Thaise gezin maar ik als Farang mocht er niet in. Wel mocht ik rondlopen op de kade en heb ik foto’s genomen van buiten af. Mogelijk is het nu anders maar het leek mij goed dit even aan te geven.

   Mvg. Bz

  • Fransamsterdam zegt op

   Nee, daar kom je als buitenlander niet op.

 8. thailand John zegt op

  Niet ver van Pattaya heb je een plaatsje dat heet Ban Amphur en dat beschickt over een best mooi stand met ligbedden en strand stoelen en plestic zit stoelen. Het strand is heel goed en de zee ook. Is echt de moeite waard. Tevens is er ook in de omgeving veel te doen. Ga je nog iets verder net voorbij Bang Saray heb je een Marine basis en op de basis gelegen een heel mooi strant wet veel restaurantjes, supermarkje .Je moet wel bij de ingang een legitimatiebewijs afgeven.Als je met meerdere bent behoef er maar een het legitimatie bewijs afgeven.Daarna kun je op het terrein bij een kantoortje de toegangskaartjes kopen. Daarna rijd je naar de slagboom geeft de toegangskaartjes af en je kunt door rijden naar het strand alwaar je kunt parkeren. Behaleve op zon en feestdagen kun je niet met je eigen vervoer door rijden naar het strand. Maar rijden er sontaws op en neer. Nogmaals het strand is best de moeite waard. alleen hebben ze er geen ligbedden.

 9. Farang_Arroy zegt op

  Thai Thani Arts & Cultural Village staat er niet tussen. Dit is een heel leuk middagje uit. Het is een park opgezet als dorpje welke de divese manieren van leven in alle hoeken van Thailand uitbeeld. Er staan huizen uit diverse regio’s, er is een tuin met allerlei Thais fruit.Zelfs de tempel van Lampang is er (iets kleiner) nagebouwd. Er is een prachtige Thaise “Ram Thai” dansshow met traditionele dans uit alle regio’s. Deze is te combineren met een heerlijke lunch met diverse gerechten uit verschillende regio’s. Er is traditionele kunst uit diverse regio’s te bekijken. Als activiteiten kun je meedoen met een Songkran feest, een Loi Khratong knutselen, Thaise snackjes bereiden, traditionele paraplu’s en slingers uit Chiang Mai maken of een traditionele Thaise massage ondergaan. Ben er in 2017 met mijn Thaise echtgenote geweest en we hebben een hele leuke dag gehad.

  Google het maar eens, of kijk op TripAdvisor.

 10. l.lagemaat zegt op

  Nieuw in Pattaya:

  -Legend Siam Pattaya 2019 ( ingang naast Noong Nooch)
  -Suanthai Pattaya
  -Flower Land Pattaya 2019 ( nabij Maprachan Lake aan de kant van de nieuw aan te leggen autoweg)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website