Schäfer ontslagen als voetbalbondscoach van Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Sport, Voetbal
4 juni 2013

De 63-jarige Duitser Winfried Schäfer is ontslagen als bondscoach van het nationale voetbalelftal van Thailand.

“Gisteren hebben de Thaise voetbalbond en ik ons contract in onderling overleg beëindigd. Ik ben erg droevig over deze ontwikkeling. Ik had een fantastische tijd met de steeds vriendelijke en goedhartige spelers”, aldus Schäfer, die zei dat meer informatie zal volgen. De Thaise voetbalbond communiceerde (nog) niet over de kwestie.

Het ontslag van Schäfer komt niet onverwacht, na de slechte resultaten van Thailand in de kwalificaties voor het Aziatisch kampioenschap. De voormalige bondscoach van Kameroen was sinds juli 2011 aan de slag bij Thailand.

2 reacties op “Schäfer ontslagen als voetbalbondscoach van Thailand”

 1. Hans-ajax zegt op

  Als echte Nederlander, edoch woonachtig in Thailand, kan ik u meedelen dat het Thaise voetbalteam gebaat zou zijn met een Nederlandse coach. Aangezien Louis van Gaal de welbekende pijp aan Maarten (Maarten overigens een toevallige pasant) geeft na het WK van volgend jaar, wil ik mij wel beschikbaar stellen ten dienste van het Thaise nationale team als trainer. Ben echter niet de goedkoopste, er zal dus flink met de buidel gerammeld dienen te worden. Mede gezien mijn eigen voetbalcarriere in het derde elftal van (het overigens ter ziele gegane) Hilversumse Boys (lol).
  Hup, Thailand hup.
  Vriendelijke groeten van een al jaren werkeloze coach.
  Hans-ajax

 2. Cor van Kampen zegt op

  Dat je jezelf Hans Ajax noemt geeft je voorkeur al aan.
  Beetje humor mag altijd. Waar het eigenlijk om gaat is dat de Thaise overheid niks over hebben voor het financieel steunen van sport en top sport in het algemeen.
  Het blijkt wel uit de resultaten van zo’n groot land internationaal gezien.
  Kom je ooit iemand tegen op de olympische spelen van Thailand die een deuk in een pak boter heeft getrapt. Turnen ( het zijn toch Aziaten) niks. Voetbal ( je ziet de jongens op straat met grote technische vaardigheden) ook niks. Vechtsporten waren ze toch vrij goed in. De laatste 10 jaar zijn ze nergens meer. Ook het laatste wat ik niet onder sport versta, biljarten. Het sterft hier van de pooltafels. Ooit iemand internationaal in de top gezien? Ik kan nog wel even doorgaan. Motorsport,autosport, wierensport (op de weg of over land). Niks.
  Ik kan eindigen met te vertellen waar de de Thai internationaal mee aan de top staan, maar de de redactie zal dat niet toelaten. Iedereen mag dat zelf invullen.
  Cor van Kampen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website