Wanneer je voor het eerst in Thailand een reis maakt en in bijvoorbeeld Pattaya terecht komt dan zou je haast denken dat alleen oudere blanke mannen relaties aangaan met Thaise meiden. Het internet staat vol met verhalen en Thailand, maar ook vele andere Aziatische landen hebben nou eenmaal de naam om bekend te staan als paradijs voor mannen met seksuele behoeftes. Een Thaise vriendin of vrouw hebben zorgt voor veel vooroordelen, maar het kan ook anders.

Zelf ben ik 20 jaar en tijdens mijn eerste rondreis door Thailand besloot ik eens voor de gein de app ‘Thaifriendly’ te installeren, een soort Tinder maar dan voor Thailand. Ik wist van mezelf dat ik best wel op het Aziatische uiterlijk kon vallen en was daarom heel benieuwd wat ik allemaal tegen zou komen en of meiden op de app mij ook interessant zouden vinden. Al snel kwam ik een leuk meisje tegen van 18, we begonnen te praten. Ondanks dat ik niet zozeer op zoek was, besloot ik met haar af te spreken. We zijn samen ergens een drankje gaan drinken en ik merkte als snel dat er echt een klik was. Uiteindelijk is ze dagenlang met mij mee gereisd door Bangkok en toen ik vertrok naar het Noorden, misten we elkaar zo erg dat we besloten om later samen te gaan reizen in het Zuiden. Zo gezegd zo gedaan, het was fantastisch.

Ik was me voordat we samen gingen reizen heel bewust van alle verhalen en vooroordelen over Thaise vrouwen met een ‘farang’. Voor vele ‘farang’ is het de meest normale zaak om vrijwel alles te betalen en de Thaise gaan daar ook vaak vanuit. Want alle ‘farang’ zijn rijk toch? Ik besloot haar te vertellen dat ze wel met me mee mocht reizen, maar dat we wel alles gedeeld zouden gaan betalen. Gewoon 50/50 zoals in het Westen ook normaal is, ik ben tevens een jonge gast en heb geen dikke portemonnee zoals veel oudere dat wel hebben. Tot mijn verbazing vond ze dat geen enkel probleem en heel normaal, we hebben wekenlang door Thailand gereisd en zij heeft in die tijd wel zo’n 700 euro van haar eigen spaargeld uitgegeven. Iets waar ze erg lang voor gewerkt heeft, maar dat zijn de keuzes die je maakt, ze had niet mee gehoeven maar wou het echt zelf.

Nog nooit heeft ze me om geld gevraagd, alles bleek volledig uit liefde te zijn. Inmiddels hebben we al langer dan een jaar een relatie en is ze ook al in Nederland geweest. Nu ik weet dat ze keihard werkt voor haar geld en toch zoveel investeert in het bij mij zijn, help ik haar echt wel soms door een vliegticket te kopen bijvoorbeeld en betaal ik altijd net iets meer dan zij als we samen naar een hotel gaan of restaurant, maar op een gezonde manier waarop dat in Nederland ook normaal is. Gewoon samen delen, dan weet je dat de intenties goed zijn. Relaties waarin de ‘farang’ alles betaald voor de Thaise zijn naar mijn mening vaak niet gezond, tuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar hoe zeker ben je dat ze nog bij je blijft als je ineens niks meer betaald en haar geen luxe meer kunt bieden? Op het moment dat het geld van een farang ook maar een klein beetje meespeelt in haar beslissing om bij je te blijven, hoe gezond is dat dan? Ik heb er mijn vraagtekens bij.

Op een dag besloten we samen eens naar Pattaya te gaan, ik wou met eigen ogen eens zien of de beruchte vooroordelen over deze plek klopten. En ja hoor, overal blanke oude mannen met veel te jonge meiden. Mijn vriendin en ik voelde ons er totaal niet thuis, toen we hand in hand liepen voelden we gewoon dat er gedacht werd dat ik ook een van de vele typische farang was die een meisje aan de haak geslagen had. In de bus terug naar Bangkok gaven we elkaar een kus en waren we beide blij en trots dat wij anders zijn. Ik heb inmiddels meerdere jongeren gesproken met een Thaise vriendin en zij zeggen precies hetzelfde. Ze willen af van het vooroordeel dat gecreëerd is door vele oudere generatie Thailand bezoekers. Wij willen niet gezien worden als lopende portemonnees, want na een jaar lang sparen voor een reis in Thailand moet je alsnog op je knaken letten.

Toen ik met mijn vriendin in de trein zat moest zij 5 baht meer betalen dan een Thaise vrouw verderop, waarom? Omdat mijn vriendin met mij was, een farang. We hebben gezegd het geld terug te willen, we hebben er een probleem van gemaakt. De Thaise verkoper zei ‘dan moet je maar een Thais vriendje nemen’. En ook al gaat het maar om 5 baht (soms gaat het om veel meer), het is een principe kwestie. Alsof zij in onze portemonnee kunnen kijken op basis van huidskleur, ga toch weg! Tuurlijk verdienen ze niet zoveel als wij in Europa, maar geld uitgeven doen we toch wel, geef er dan niet zo’n nare nasmaak bij. Voor hen is het inmiddels normaal, aan ons om dat tegen te spreken.

De 5 baht is uiteindelijk teruggegeven en het vliegticket voor een nieuwe reis naar het mooie Thailand is alweer geboekt. Ik hoop dat er een dag komt dat wij als gelijk behandeld worden en de vooroordelen verdwijnen, maar dat heeft de westerse Thailand bezoeker uiteindelijk zelf in de hand.

Uiteraard is dit allemaal mijn mening en hoor ik graag wat jullie vinden.

Ingezonden door Jason

76 reacties op “Lezersinzending: ‘De jonge generatie over geld en Thaise meisjes’”

 1. Zimri Tiblisi zegt op

  Mooi verhaal! Veel geluk gewenst!

 2. Rob V. zegt op

  Herkenbaar beste Jason. Ik liep zelf, verwaald in de Isaan, de liefde van mijn leven tegen het lijf toen ik 25 was. Thailand is heel divers, ik vertoef zelf liever in het noorden van het land. Ik ben een keer op eigen houtje naar Pattaya getrokken maar ik had al die drukte, getouwtrek en nepperij snel gezien. Ik ben er op verzoek van mijn liefje ook nog eens samen een dagje geweest, die wou ook weleens zien wat daar nu voor bijzonders te zien was. Daarna zijn we weer snel vetrokken. Ik ben er sindsdien niet meer geweest.

  Andere gaan liever voor zon, zee, strand, vrouwen en/of seks. Van mij mogen ze hoor, zolang men de ander maar met respect behandeld. In de bekende toeristenorden lijkt het daar soms toch aan te ontbreken. Daar zijn zowel de Thai als de buitenlanders debet aan. Er zijn helaas Thai die de buitenlandse toerist puur als wandelend geldbuildeltje zien, er zijn buitenlandse toeristen die denken dat in Thailans alles en iedereen te koop is. Die mensen ontbreekt het blijkbaar aan de vaardigheid zich in een ander te verplaatsen. Of we van die mensen af kunnen komen? Dat hebben de Thai en de buitenlanders zelf in de hand. Maar ik ben bang dat in de globaliserende wereld het alleen maar makkelijker wordt voor tuig achtig spul om zich te verplaatsen. De bekende berichten over o.a. asociale Britten, Russen en Chinezen (die uiteraard niet representatief zijn voor hun landgenoten) en die zich misdragen in Amsterdam, Barcelona of Bangkok spreken boekdelen.

  En wat betreft relaties, daarin is het hem breed laten hangen (of je het nu kunt betalen of niet) onverstandig. Als je werkelijk om elkaar geeft dan kun je ook prima af met een kleine beurs waar beide naar vermogen bijdragen. Zolang je maar een dak boven je hoofd hebt, voldoende te eten en de gezondheidzorg betaalbaar doet de portemonnee er niet veel toe. Als beide elkaar op de eerste plaats zetten dan overwint liefde alle barrières.

  • Jason zegt op

   Helemaal mee eens, mooi bericht. Bedankt voor je reactie en veel geluk gewenst nog!

   • Sir Charles zegt op

    Denk maar zo, Vele zijn in hun tunnelvisie op hun tenen getrapt, willen maar niet erkennen dat het ook anders kan dat blijkt wel in de verscheidene reacties.
    Zorg anders dat je een bierpens krijgt, trek een singhahemd aan en je hoort er helemaal bij Jason.

    • Luit zegt op

     Wat kan jjou het toch schelen hoe een ander er bij loopt???

 3. kees cirkel zegt op

  ik vind het een gezonde relatie, en het moet een fantastisch meisje zijn.
  Ik ben zelf een oude man 67 en ging naar Thailand om het land en de cultuur, en dus niet een van die
  mannen ben die vaak in Pattaya ziet.
  Ik heb ook een lieve Thai ontmoet, en viel voor haar charme 20 jaar jonger dan mezelf, maar helaas was hier wel sprake van dat ik verantwoordelijk moest zijn voor de financiën.
  Nu vind ik helemaal niet erg om te trakteren en te verwennen, ze vroeg ook niet om geld maar er kwamen wel verhalen van dat ze haar familie onderhoudt en net een nieuwe truck had gekocht met geleend geld en dat ze het erg moeilijk had deze tijd haar zoon ging ook nog trouwen en een sinsot moest betaald worden 250.00 Bath een (huwelijks schat) dus niet vragen maar wel op mijn gevoel werken, ik begon me echt een klant te voelen.
  terwijl ik er helemaal geen moeite mee had om haar vreselijk te verwennen.
  later kregen we ruzie dat als ik van haar hield waarom ik dan geen huis voor haar had gekocht of een nieuwe auto. wat ik wil zeggen is dat het niet allemaal vieze oude mannen zijn die je in Thailand ziet lopen.
  heel veel geluk met je Thai,se vriendin en hoop oprecht dat een goede relatie wordt

  • Jason zegt op

   Bedankt voor uw reactie Kees, een eerlijk bericht. Er lopen inderdaad niet alleen maar oude vieze mannen rond die alles maar doen wat er van ze verwacht wordt. Helaas wel een hoop en die zorgen voor de vooroordelen die mensen nu hebben, daar zijn verstandige mannen de dupe van. Niks aan te doen, gewoon die gedachtegang tegen blijven spreken en langzaam zal het veranderen.

 4. Sir Charles zegt op

  Schitterende opinie, kan me er helemaal in vinden. Het wil ook maar eens zeggen dat Thailand méér is dan alleen maar Pattaya en in het verlengde daarvan Isan.

 5. Sjaak S zegt op

  Beste Jason, ik denk dat je heel veel reacties gaat krijgen. Allereerst laat ik jou zeggen, dat jij net zoals velen van jouw generatie denkt het wiel uitgevonden te hebben. Beter gezegd, weer uitgevonden te hebben.
  Je heb zo te zien heel weinig ervaring en inzicht in de Thaise cultuur. Alhoewel het minder geworden is, zijn veel gezinnen uit het Noordoosten van Thailand op de inkomens van hun dochters aangewezen. Hoe meer ze kunnen sturen, hoe beter. Een “goede” dochter kan daarmee haar hele familie onderhouden. Dat is de reden waarom ze vaak een “rijke” farang zoeken. En niet alleen een “farang”, ook en eigenlijk vaak nog liever, een Thaise man die haar financieel kan ondersteunen. Het is echt niet zo dat het overgrote deel met Farangs mee gaat of zich prostitueert. Integendeel, meer dan 70% zijn Thaise klanten. Alleen zie je dat in een hoogburg zoals Pattaya niet.

  Jij hebt misschien geluk gehad een Thaise te leren kennen die dat niet nodig heeft en daarom met jou een “eerlijke” verhouding kan aangaan. Ik vind het prachtig en hoop dat jij daar ook nog lang iets aan hebt. Je bent nog jong en de toekomst kan nog veel veranderen.

  Mijn vrouw gaat vaak alleen op de markt inkopen. Vooral wanneer zij naar de stad gaat, waar nogal veel toeristen komen, zoals in Hua Hin. De reden is dat zij dan ook een betere prijs krijgt.
  Het is nu eenmaal in bijna geheel Zuidoost Azië zo, dat jij als buitenlander meer betaalt. Spreek je de taal, kun je al meer afdingen en spreek je nog eens het dialect dan krijg je al bijna locale prijzen. Huidskleur heeft er in dit geval weinig mee te maken.

  Denk jij dat jij even alles gaat veranderen? Ik kom al 35 jaar naar Thailand. Ik was niet veel ouder dan jij toen ik er voor het eerst kwam. Daar had ik ook altijd snel een leuke, jonge vriendin, die vaak genoeg zelfs voor mij mee betaalde of die net als jouw vriendin, samen met mij alles deelde. Het is niets nieuws.
  Ben je ouder en wil je een leuke jonge vrouw, dan zul je dat moeten compenseren. Het is wel vaak belachelijk wanneer je domme buitenlanders met knappe jonge vrouwen ziet pronken en dan menen dat zij vanwege hun “jonge uiterlijk” bij hun blijven, of vanwege hun intelligentie. Een goed karakter is nog een reden, maar hoofdzakelijk gaat het toch om uit een arm bestaan te kunnen ontsnappen. Vaak met alle ellende van dien.

  Ik zou zo veel meer kunnen schrijven, maar ik laat het hierbij. Er zullen genoeg reacties komen…. maak je borst maar nat.. je krijgt leesvoer!

 6. Gio zegt op

  Hallo Jason,

  Ik ben het helemaal niet eens met U als u het heeft over ‘de oudere generatie’ en hun verlangens..
  Ikzelf ben een frisse vijftiger wegens omstandigheden reeds een 13 jaar alleenstaand en een deftige gentleman die vrouwvriendelijk is en hen dus met respect behandel. Maar uiteraard wens ik ook de juiste vrouwelijke partner te ontmoeten. Ik ben niet zomaar op jacht maar ben eerder het passieve type en geniet van de gebeurtenissen die mij overvallen, niettegenstaande ik graag de ware Jacob wil zijn voor iemand en dan ook vice versa. Ben ik dan zo verfoeilijk in uw gedachtebeeld ? Ik vind dat u de wereld een beetje moet aanvaarden in het vlindergedoe als er tenminste sprake is van respect ! Ooit hoop ik, liever vlug dan laat, in uw situatie verzeild te raken… met echte romantische liefde en echt stabiliteit in een vertrouwensrelatie.
  Ik reis niet zomaar naar Thailand om aan mijn sexuele appetijt te voldoen. Neen, de cultuur en de natuur staan voorop.

  Hoogachtend,
  Gio

 7. Antonius zegt op

  Hallo Jason, bedankt voor jouw mooie en liefdevolle verhaal! Ben blij dat jij er zo over denkt en,dat je echte liefde hebt gevonden. Veel geluk. Groeten, Ton

 8. Fransamsterdam zegt op

  De meeste kwaliteitstoeristen slagen er niet in om wekenlang in Thailand rond te reizen voor € 700 per persoon.
  Maar veel meer dan € 700 spaargeld zullen de meeste Thaise meisjes niet hebben.
  Dus dan ligt het voor de hand dat degene met de dikste portemonnee betaalt, toch?
  Of moet je dan maar zeggen: Nee, dat kan niet, want dan werken we niet mee aan het verdwijnen van de vooroordelen, dus ga maar weer naar de boerderie?
  Dat zal lekker wezen.
  Veel succes met je principes.

  • tom bang zegt op

   Ik wil hier nog wel even aan toevoegen dat het me vreemd overkomt dat een jonge Thaise zoveel vrije dagen heeft, het is hier namelijk niet als in Nederland dat iedereen 24 dagen per jaar heeft.
   Mijn vrouw, al meer dan 20 jaar bij dezelfde baas heeft er 15 en 10 ziektedagen, haar zus pas 6 jaar bij de laatste baas maar 6 dagen en beide zijn al de 45 gepasseerd dus vind het nog een keer erg vreemd dat een jonge meid zolang mee kan reizen en zoveel geld te besteden heeft.
   Of je had er even bij moeten vermelden dat ze de dochter van die rijke generaal is met die horloges. 555

   • theoS zegt op

    @ tom bang, heb je gelijk in, erg raar. Mijn dochter werkt bij een grote company en heeft een 5 daagse werkweek wat al erg gunstig is voor Thailand. Mijn zoon had bij zijn baas ” one day off ” per week. Een dag niet komen is ” blijf maar weg “. Ik denk dat deze dame een plan heeft en dit aan het installeren is. 20 jr oud? Leert wel hoe het allemaal in elkaar zit. Kijk uit naar het vervolg.

 9. Henk zegt op

  De laatste zin over de 5 Baht willen jullie teug hebben omdat je niet van vooroordelen houd .
  Waarom hebben jullie zelf dan wel vooroordelen over “” blanke oude mannen met veel te jonge meiden””
  Waarschijnlijk kan je zelf niet eens goed de leeftijd van de Thaise vrouwen inschatten na je eerste bezoek .
  Verder vind je sommige dingen in het westen normaal terwijl in Thailand zeer zeker niet normaal is .Wat voor jou nog geen 2 weken werken is daar moet zij wellicht 3 maanden voor werken ,maar ondanks alles veel plezier met je nieuwe vriendin .

 10. eugeen zegt op

  Beste, je bent een jonge kerel en je komt vermoedelijk met de beste bedoelingen oudere mensen, die jij hier farrang noemt, even je mening geven. Ik hoop dat je ook toestaat dat iemand die ouder is, ook zijn mening geeft. Jouw verhaal komt bij mij over als he verhaal van iemand die tot over zijn oren verliefd is en ietwat blind. Iemand die in Pattaya geweest is en daar alleen oudere mensen gezien heeft met een jong meisje. Ikzelf woon al verschillende jaren in een van de honderden villawijken rondom Pattaya, waar farrangs wonen van alle nationaliteiten en waarvan de meesten met een Thaise getrouwd zijn en een gelukkig gezin hebben. Ik heb dus een klein beetje ervaring met Pattaya. De toeristen die hier komen, zijn van alle leeftijden. De laatste jaren overwegend veel toeristen uit China en die zijn overwegend jong. Heel wat oudere farrangs vinden in Pattaya een vakantievriendin of metgezel in een bar. Dat komt omdat veel Thaisje meisjes uit het binnenland naar grote steden afzakken met de bedoeling een farrang te vinden. Veel van die meisjes, zeker van zodra ze een mondje Engels spreken, hebben ook een account op een van de vele detaingsites, ook heel vaak met de bedoeling een farrang te vinden. En jongere farrangs (sorrie, maar jij bent er ook een) vinden vaak zo een vakantieliefje. Ik merk dat jij met je vriendin over serieuze zaken praat. Ze spreekt dus Engels. Al eens aan haar gevraagd van wie ze dat geleerd heeft? Jij hebt het geluk een vriendin gevonden te hebben die blijkbaar geen vast werk heeft, want ze kan zich heel gemakkelijk vrij maken om bij jou te blijven en diverse uitstappen te maken. En die daarenboven toch voldoende geld heeft om op basis van 50/50 de kosten te delen. Er zijn inderdaad meisjes die dat kunnen en hierbij denk ik aan het mooie nichtje van mijn partner. Zij kwam 8 jaar geleden naar Pattaya om een farrang te vinden, maar vond er verschillende. Allemaal grote liefde en allemaal sponsors wanneer de vakantie van farrang voorbij was. Ze was een vaste klant bij Western Union om het sponsorgeld op te strijken en kon zich ook gemakkelijk permitteren om tussendoor op vakantie te gaan. Intussen is ze wel getrouwd met een Thai. Aan de hand van je tekst ben ik er zeker van dat jij je Thaise vriendin graag ziet. Heel mooi. En de dag dat je Thaise vriendin je meeneemt naar haar ouders en tegen hen uitlegt dat jij haar Europese vriend bent, met wie ze optrekt en de kosten op basis van 50/50 deelt, mag je er zeker van zijn dat zij het ook meent. Maar ik vermoed dat de dag nog niet gekomen is.

  • Ger-Korat zegt op

   Mag ik nog wat aanvullen: een jongen van 20 die een meisje van 18 naar Nederland haalt. Welk verhaal is er vertelt zodat ze naar Nederland kon komen. Blijkbaar heeft deze jongen van 20 al een goed betaalde baan en men is daarom absoluut niet bezorgd dat ze niet terugkeert. Heb mijn twijfels over het verhaal en daarom sluit ik me aan bij de reactie van Eugeen. Lijken meerdere zaken niet te kloppen.

  • Jasper zegt op

   En ze is al een keer naar Nederland gekomen, zonder enig probleem. Terwijl ze geen werk heeft blijkbaar. En ze spreekt goed engels, terwijl ze pas 18 is. En ze kan zich veroorloven om in 1 maand 700 euro ( 2 x minimumloon) uit te geven.

   Je krijgt alleen maar een visum voor Nederland als je of duidelijke banden hebt met Thailand (kind/land/vast werk) of als je natuurlijk uit een rijke familie komt, c.q. veel geld hebt.
   Waarschijnlijk is dit laatste het geval, en daarmee gaat het hele verhaal van Jason het raam uit. Een groot deel van de vorige generatie vrouwen die met buitenlanders in zee ging deed het juist uit armoe. “Nette” Thaise meisjes hielden zich daar verre van.
   Tegenwoordig, ook omdat jongeren steeds vaker in het buitenland studeren, is het voor jonge Thaise meisjes volkomen toegestaan, en zelfs hip om een buitenlandse vriend te hebben.
   Ik denk dat Jason gewoon met zijn Hollandse neus in de Thaise boter is gevallen.

 11. chris zegt op

  Een Thais meisje van 18, dat voor een aantal weken met een buitenlander van 20 jaar oud vakantie viert zonder hem goed te kennen, laat staan hem voor te stellen aan de ouders of met hem getrouwd te zijn is volgens de meeste Thais geen goede vrouw, maar een (potentiele) slet..
  Ik heb drie dochters en hoewel ik ze heb opgevoed tot zelfstandige meiden en ze dus vanaf hun 18e hun eigen beslissingen mochten nemen, zou ik ze absoluut afraden in hun eentje met een ‘vreemde’ jongeman voor een aantal weken op vakantie te gaan in Nederland.

  • Toon zegt op

   Wat krom zeg, dat jij even bepaald wie een slet is of niet. Of denkt te weten wat men over haar denkt.
   Een 18jarig, dus volwassen meid, die in de buurt van haar huis een jongen leert kennen en daar een paar dagen mee optrekt en langzamerhand verliefd wordt. Vervolgens na een paar weken besluit om een paar weken met hem te reizen is een slet? Het is toch vrij logisch dat in die tussentijd dat ze elkaar niet gezien hebben allang is gesproken met de ouders. Daarnaast is ze volwassen en in haar eigen land, kan terug gaan wanneer ze wil. Triest bericht van je Chris

   • theoS zegt op

    Toon, je vergeet dat dit Thailand is en daar andere gewoonten en gebruiken zijn. Een 18 jarige Thaise is niet volwassen voor de Thaise wet, pas als zij 21 is. Een 18 jarige Thaise meid studeert nog en gaat nog steeds naar school. Als dit niet het geval is dan waar heeft zij Engels geleerd? En waar komt de poen, die zij gebruikt, vandaan? Een normale 18 jarige Thaise meid is erg preuts en reist niet zomaar met de eerste de beste Farang rond.

  • brabantman zegt op

   Eens met Chris. Vreemd verhaal met ook nog een zeer grote vooringenomenheid hetgeen je vaak ziet bij mensen die wel eens in Azie een paar dagen doorgebracht hebben.
   Zoals de opmerking ‘Op een dag besloten we samen eens naar Pattaya te gaan, ik wou met eigen ogen eens zien of de beruchte vooroordelen over deze plek klopten. En ja hoor, overal blanke oude mannen met veel te jonge meiden ‘
   Wat is in jouw denkwereld een te jonge meid? En wat is voor jou een oude man?
   En heb nog nooit een Thaise jonge dame beleefd die zo maar 3 maandsalarissen kan besteden om met jou mee te reizen. Verhaal rammelt m.i. aan alle kanten en ik denk dit uit een wel hele grote duim komt van een snowflake. Of van een van de redactie leden van deze site om reacties (dus lezers) uit te lokken.

 12. Petervz zegt op

  Er klopt iets niet in dit verhaal.
  Een thaise jonge vrouw van 18, die keihard werkt voor haar geld en dan ook nog de tijd vrij heeft met een Nederlander op vakantie gaan naar het zuiden en zelfs naar Nederland, en dat allemaal na een korte introductie. Oh ja en de kosten ook nog 50/50 delen.

  Wat klopt hier niet.
  1. Met 18 jaar is de kans op een goed betaalde baan nihil.
  2. Tenzij ze van goede afkomst, of wordt onderhouden door een suikeroom, heeft ze geen geld.
  3. Een thaise met een vast inkomen kan slechts 1x per jaar een dag of 10 verlof opnemen.
  4. Een Thaise jonge vrouw van 18, die niet bekend is met het nachtleven en van goede afkomst, zal NOOIT met een man op vakantie gaan – die ze niet op haar minst aan haar ouders heeft voorgesteld, en als toekomstige huwelijkskandidaat wordt gezien.

 13. tom bang zegt op

  Had niet gelezen dat ze al 18 jaar is maar volgens mij zit ze dan nog op school en heeft ze zeeën van tijd en met haar bijbaantje bij de 7/11 kan ze wel een paar weken met een farang op stap en €700 uit de mouw schudden.
  Zou het zo kunnen zijn dat ze haar laatste spaargeld heeft uitgeworpen om een farang aan de haak te slaan ?

  • chris zegt op

   Zeeen van tijd als je nog op school zit of op de universiteit? OP school controleren ze ook of je er bent en zo niet, worden ouders ingelicht.
   Een bijbaantje bij de 7Eleven? Het is Nederland niet. Hoeveel denk je dat dat opbrengt als een fulltime baan bij deze supermarkt die 300 baht per dag betaalt (6 dagen per week werken)? Twee dagen werken per week: 600 Baht. Ze had volgens Jason 700 Euro (= 25.000 Baht). Dat is 40 weken werken (en alles sparen). En dat op je 18de? Denk je dat ze wist dat er opeens een ‘farang’ zou opduiken uit het niets?

   • tom bang zegt op

    sorry ik wist niet dat je het niet doorhad maar het was een beetje sarcastisch bedoelt, pfffff

 14. Fransamsterdam zegt op

  Op straat hand in hand lopen en elkaar in de bus zoenen is nou ook niet echt iets wat ze van huis uit zal hebben meegekregen.
  Dat is toch voorbehouden aan degenen die bekend zijn in de gezelschapsbranche.
  En je bevindt je nu al op een glijdende schaal: Ach, een ticket betalen, ach, wat meer dan de helft van het het hotel en het eten betalen, dat moet kunnen.
  Straks is haar spaargeld echt op hoor.
  Maar ja, gelukkig zijn jullie anders, zoals ik wel meer mensen die overweldigd waren door de ongeëvenaarde GFE (girlfriend experience) heb horen beweren.
  Die hele GFE, dat is nou net wat Thailand zo uniek en geweldig en tegelijkertijd ook zo geweldig gevaarlijk maakt.

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Frans,

   Ik sluit mij hierbij aan.
   Het meisje of jonge vrouw in dit geval lijkt erg volwassen en volleerd op haar
   leven tijd.
   Zij werkt ook al vanaf haar elfde en is blijkbaar niet veel naar school geweest(vandaar haar engels).
   Bij het vertrek naar Nederland wil zij gaan leren(Oke).
   Ik kan mij zelf niet beheersen om te zegen dat dit grotendeels een broodje aap verhaal is ,wat geheel geromantiseerd is.

   De jonge man is erg verlieft en heeft niet veel ervaring met Thailand, maar goed dat hij zijn verhaal verteld.

   Kan hij nog veel van leren van al deze reacties en niet alles door een roze bril te bekijken.
   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 15. Fransamsterdam zegt op

  O ja Jason, ik wil je nog wel eens horen als je pak hem beet 55 bent en als alleenstaande naar Thailand op vakantie gaat.
  Ga je dan in een bar de Mamasan van jouw leeftijd versieren of geef je toch de voorkeur aan een deerne van 27, voor een avondje LT?
  Ik bedoel, als je 20 bent heb je makkelijk praten.
  Overigens zie ik in Pattaya inderdaad wel veel oudere mannen voor een nachtje met een veel jongere dame optrekken, bv 55/27 zoals in mijn voorbeeld, of desnoods 60/20, maar dat is op de Wallen en in de hele branche mondiaal natuurlijk geen uitzondering.
  Bij farang die trouwen met een Thaise is, voor zover ik op mijn waarnemingen mag vertrouwen, het leeftijdsverschil bijna nooit zo groot.

 16. Jason zegt op

  Hoi hoi, even een reactie op wat mensen die duidelijk op de tenen getrapt zijn. Dat had ik ook wel verwacht trouwens, een frisse visie is niet altijd even populair. Zeker omdat er hier genoeg mensen zitten die zich aangesproken voelen. Maar ik zie ook verrassend veel mensen die het eens zijn, tof om te lezen!

  Laat ik voorop stellen dat ik niet van mening ben dat perse elke relatie waarin de man alles betaald, ook een slechte ongezonde relatie is. Maar vaak is dat gewoon wel zo, je kunt het getroffen hebben en als de geldkraan stopt alsnog het vrouwtje naast je hebben staan, maar vaak word de geldkraan niet gestopt dus kom je daar ook niet achter.

  Vond deze reactie wel echt tergend: ”Een Thais meisje van 18, dat voor een aantal weken met een buitenlander van 20 jaar oud vakantie viert zonder hem goed te kennen, laat staan hem voor te stellen aan de ouders of met hem getrouwd te zijn is volgens de meeste Thais geen goede vrouw, maar een (potentiele) slet..”’

  Verkondig je hiermee nou echt dat het goed en van deze tijd is wat ”de meeste Thaise” allemaal denken? Of welk punt wil je maken? Want dan zou je al vrij snel moeten trouwen (en daar zelfs voor betalen) etc. Ik ben vooral trots op de jongere generatie die deze ouderwetse gedachtegang en gebruiken proberen te doorbreken, die een voorbeeld willen nemen aan hoe goed het allemaal geregeld is in westerse landen. Jonge meiden en jonge jongens van 18 hebben geen zin om binnen 5 dagen bij de familie op de stoep te staan, dat gebeurd in Nederland ook niet. De ouders van mijn vriendin denken ook al veel moderner, als jij een jongen hebt leren kennen en hem nog beter wilt leren kennen door leuke dingen te bezoeken samen.. Ga je gang! Is het niks? Neem je de trein en kom je terug. Mijn vriendin valt gewoon op het westerse uiterlijk en geef haar eens ongelijk, niet iedereen valt op het Thaise uiterlijk van de jongen/man. Bij jongeren is dat vaak reden 1 om een westerse jongen te nemen, dat lijkt soms vergeten te worden. Als je een westerse jongen leert kennen dan is het logisch dat je die beter leert kennen terwijl je leuke dingen bezoekt, want daar is die westerse jongen in eerste instantie voor gekomen. Slet is een schande om dus in je mond te nemen en ook al zouden veel Thaise dat denken, dan is die denkwijze zo enorm bekrompen dat je daar toch niks aan van moet trekken en juist tegenspreken in plaats van ondersteunen.

  De gedachte dat 18jarige meisjes NOOIT met een jongen op vakantie zouden gaan zonder voor te stellen of (lol) huwelijkskandidaat te zien is dus echt een ongelooflijk ouderwetse gedachte. Vandaar dat ik in dit opiniestuk beschreef dat ik de visie van de vele huidige jongeren beschrijf.

  Voor de mensen die roepen.. ”DIT KAN NIET!” ”Er klopt hier iets niet!!” Mijn vriendin werkt bij haar opa, die een groot bouwbedrijf heeft opgebouwd. Daarom kan ze dus zomaar een paar maanden er tussen uit. Daar werkt ze trouwens al vanaf haar 11e, vandaar haar spaargeld. Ze wilt uiteindelijk hier in NL naar school gaan, dus daar gaan we hard ons best voor doen.

  Kortom, blijf niet teveel in de ”Dat is normaal in thailand!!!” gedachte hangen.. Ik snap dat veel mensen dat hier gewend zijn omdat jullie dat al tientallen jaren horen. Maar veel (Thaise) jongeren willen daar juist vanaf en is de manier hoe het in het Westen gaat veel logischer, mensen vinden het echt niet leuk om bijvoorbeeld familie te moeten onderhouden. Millennials van nu met alle digitale media, zijn niet meer te vergelijken met jongeren van vroeger.

  Ik wens jullie allemaal veel liefde en wijsheid toe!

  • petervz zegt op

   Juist Jason, dacht het al, van redelijke rijke afkomst dus. Dan is de financiele kant te verklaren.
   Ik heb 2 kinderen die die leeftijd net voorbij zijn. Zij hebben allemaal veel vrienden en vriendinnen en die zijn allemaal zonder uitzondering van redelijk rijke families. Zoals jij het gemak schrijft waarmee een Thais meisje van 18 een aantal dagen of langer met een leeftijd genoot (laat staan een buitenlander) weggaat is echt een uitzondering. In mijn thaise vriendenkring en die van mijn kinderen komt dat in ieder geval niet voor.

  • Sir Charles zegt op

   ‘Normaal’ is dat je vriendin een Isaanse is, uit een arme familie komt en hebt leren kennen in Pattaya…

  • andy zegt op

   Beste Jason,

   enige tijd geleden ben ik in luxemburg een student tegengekomen die in bangkok was afgestudeerd. Hij had een relatie met een thaise medestudente, die trouwens ook uitstekend engels sprak. Heb hem toen ook gewaarschuwd voor de reacties die hij zou krijgen, in negatieve zin wel te verstaan. Niets van aantrekken en gewoon jou ding doen.
   En ja er zijn bedrijven die 20 dagen vakantie geven in thailand, en ja er zijn thais bij wie jij standaard niet de rekening hoeft te betalen, en ja er zijn thais die gewoon een minicooper cabriolet casch betalen en niet op de zakken van een westerling willen teren.
   Je zal ze alleen niet snel in pattaya tegenkomen. Goddank bestaat thailand meer dan alleen uit pattaya. Leuk om eens te zien hoe dat daar aan het werk gaat, daarna nooit meer terugkomen. Succes.

   • Jason zegt op

    Precies dat! En toevallig zijn het precies de mensen die elke keer de portefeuille moeten trekken, die niet geloven dat er ook Thaise zijn die dat niet willen. Sad eigenlijk.

 17. chris zegt op

  Beste Jason,

  Wat is er in jouw verhaal onwaarschijnlijk tot zeer onwaarschijnlijk dat je tot de conclusie brengt dat je kennis hebt aan een eerrlijke, deugdzame Thaise schone die er wat betreft relaties een uiterst Westerse houding op na houdt:
  1. in mijn kennissenkring zijn er enkele buitenlanders die ook gebruik maken van dezelfde apps om in contact te komen met Thaise vrouwen. Naast de 20% ladyboys op deze appsen zijn 80% van de vrouwen (eigenlijk allemaal boven de 30) uit op kortstondige sex dates waarvoor ze min of meer betaald krijgen (terwijl ze dat niet vragen maar dat wel verwachten);
  2. Een 18 jarige Thaise die in het Engels kan (en durft te) communiceren;
  3. Een 18 jarige Thaise die met een buitenlandse, manneijke toerist een afspraak durft te maken zonder iemand anders mee te nemen als chaperonne;
  4. Een Thaise vrouw die zonder slag of stoot akkoord gaat met het betalen van 50% van de rekeningen terwijl de man verliefd op haar is;
  5. Een jonge Thaise vrouw die blijkbaar van niemand toestemming behoeft te hebben om met jou dagen door Bangkok te struinen en kort daarna op vakantie te gaan of dat op korte termijn zeer gemakkelijk krijgt van ouders en werkgever; hetzelfde geldt voor haar vakantie in Nederland;
  6. Een 18-jarige Thaise vrouw die minstens 25.000 Baht spaargeld heeft (van haar salaris; hoe lang werkt ze al ‘keihard’ als 18 jarige, tegen minimumloon?) (en haar geringe salaris niet besteedt aan beauty produkten en het nieuwste mobieltje);
  7. Een Thaise die zich laat ompraten om naar Pattaya te gaan om oudere mannen met jonge Thaise vrouwen te zien op straat;
  8. Een Thaise vrouw die zich door haar vriend in de bus laat kussen;
  9. Een Nederlandse jongeman die met meerdere andere Nederlandse leeftijdgenoten heeft gesproken die ook een jonge Thaise vriendin hebben;
  10. Een ‘rijke’ Thaise jonge vrouw die stennis maakt over 5 Baht.

  Kortom: het hele verhaal is uit de duim gezogen en zou zelfs door Fox News worden bestempeld als een ‘fake story’.

  • Steven zegt op

   Roerend mee oneens. Ik reageer omdat ik de schrijver een hart onder de riem wil steken. Zijn verhaal heeft even veel recht om geschreven te worden dan andere.

   • chris zegt op

    Ik heb evenveel recht om aan het hele verhaal te twijfelen. Een Thaise vriendin zoals Jason die beschrijft bestaat gewoon niet. Basta.
    Ik twijfel ook ten zeerste of zo’n Nederlandse vriendin zou bestaan. Een Thaise vriend op vakantie in Nederland op een apps, Thais sprekend, 18 jaar, al jaren een goede baan met (omgerekend) 3500 Euro spaargeld, direct beschikbaar (ondanks de baan en ouders) om enkele avonden met hem op stap te gaan in Amsterdam en daarna voor enkele weken op vakantie naar Terschelling. Bereid om al haar spaarcentjes met hem te delen, onmiddellijk bereid om me naar Marken te gaan en te zien dat Nederlanders nog steeds klederdracht dragen en op klompen lopen. Op de terugweg in de bus sex. En direct een vliegticket boeken om die Thaise viend in zijn vaderland te gaan opzoeken.
    En het hele verhaal meerdere keren bespreken met leeftijdgenoten in Nederland die ook een Thaise vriend van vergelijkbare leeftijd hebben. En dan beweren dat die Nederlanders (in klederdracht en op klompen) in Marken het bederven voor de rest.

  • Rob V. zegt op

   Een verhaal van Jason is onmogelijk? 555 Dit is een Trumpiaanse reactie, net als een enkele andere complot denker die denkt dat er een redactielid hier de boel uit de grote duim zuigt om maar veel reactie te krijgen!

   Kom op, heb een beetje vertrouwen in de wereld. Het is prima om sceptisch te zijn als een bericht in strijd is met alles wat je tot nu toe zelf ervaren of gehoord hebt maar om het dan meteen af te schrijven?? Met zo’n eenzijdige blik maak je het jezelf niet makkelijk in deze wereld, laat staan dat je tot nieuwe inzichten komt. Misschien proberen een beetje open te staan voor andere en afwijkende dingen?

   • chris zegt op

    Ik baseer mijn mening op 10 jaar in het universitaire onderwijs waar ik nu zo’n 1200 studenten heb gekend (circa 70% jonge vrouwen) die allemaal in de leeftijd zijn van het vriendinnetje van Jason, nagenoeg allemaal uit rijke families, goed Engels spreken en in hun studietijd tenminste 4 maanden in het buitenland op stage zijn geweest. Daarnaast ben ik getrouwd met een Thaise die een bouwonderneming leidt als general manager, sinds haar 8ste haar grootmoeder hielp met haar varend groentewinkeltje (omdat haar moeder altijd ziek was) en haar Engels meer geleerd heeft door te praten met buitenlandse aandeelhouders en zaken bezoeken aan het buitenland dan op de universiteit.
    En dan kan ik je verzekeren dat ik nog nooit een jonge vrouw als de vriendin van Jason ben tegengekomen. En zeker niet een Thaise familie met zulke moderne denkbeelden. Ik zou bijna zeggen eerder het tegendeel. Ouders zijn zeer zorgzaam met hun kinderen, laten ze nauwelijks los (hetgeen hun zelfstandigheid niet bevordert) al was het aleen maar omdat elke familie doorgaans maar een of twee kinderen telt. Daar staat tegenover dat de kinderen hun ouders op handen dragen ook al omdat zij op allerlei manieren van hen afhankelijk zijn, niet in de laatste plaats financieel. Met een starters salaris van 15000 baht per maand kun je in Bangkok nauwelijks zelfstandig leven. In toenemende mate mogen zij wel hun eigen levenspartner kiezen en ik heb nu zegge en schrijve twee afgestudeerden die met een jonge witte ‘farang’ zijn getrouwd, een met een zwarte man.
    Het beeld dat Jason van de Thaise jeugd schetst herken ik absoluut niet. Zo opstandig zijn ze (helaas) niet. En van afsrtand nemen van de familie is al helmaal geen sprake. Dat zou ook financiele zelfmoord betekenen.

    • snelle japie zegt op

     veel respect voor je inzicht, voor verreweg het grootste deel heb je gelijk, maar je vergeet de cool guys en girls. en die groep wordt steeds groter. er is nu een hele grote groep Thaise jongeren die het meer dan normaal vind om meerdere keren per week disco’s te bezoeken, one-night stands aan te gaan en soms een avondje de hoer spelen, al is het maar om te proberen. Als oud student in Bangkok kan ik dat weten. Dat wordt als niet meer dan normaal gezien. een soort work hard play hard lifestyle. alhoewel work hard gaat dan toch meestal om de connecties of vaders bedrijf.

     Ik denk dat zijn vriendin er zo eentje is, prima mensen, voordeel is dat ze meer open staan voor een leven vol ervaringen, nadeel is dat ze onberekenbaar kunnen zijn.

     prachtig om te lezen hoe jonge mensen zoals Jason zo snel een mening klaar kunnen hebben zonder al te veel ervaring. ‘sad’ misschien Jason maar deze ervaren Thailand-kenners hebben misschien toch meer gelijk dan je denkt. Je hebt wel helemaal gelijk dat je instelling kan bepalen wat voor vrouwen je tegen het lijf loopt, maar dat is zeker niet in alle gevallen zo en Thailand is een ideaal land om je die les te leren haha!

     Leuk, typische Thailand discussie

    • theoS zegt op

     @ chris, Je hebt volkomen en voor 100% gelijk. Ik verblijf meer dan 40 jr in Thailand en ben meer dan 30 daarvan met dezelfde Thaise vrouw getrouwd. Heb volwassen dochter en zoon. Wat die Jason vertelt heb ik ook nog nooit niet meegemaakt in Thailand. Een ongelofelijk verhaal. Dan is het nog zo dat de Moeder of de nog levende Grootmoeder de dienst uitmaakt in de familie. In mijn geval is dit mijn Thaise vrouw waar zelfs haar jongere volwassen broers en neven en nichten om haar raad en toestemming komen vragen. Oudste in de Familie heh. Jonge mensen willen niet luisteren en denken de wijsheid in pacht te hebben dus het helpt niet wat je deze jonge man vertelt. Hier komt zeker nog een vervolg op deze soap. Kijk er naar uit.

  • Jason zegt op

   Oei Chris, ik zou bijna medelijden met je krijgen. Kan me niet voorstellen dat het fijn is om zo zwart-wit en met een tunnelvisie naar de Thaise bevolking en relaties te kijken. Dat je dit zelf nooit meegemaakt of gehoord hebt betekent niet dat het niet bestaat en kan eerder erop wijzen dat jij je nogal binnen een beperkte kring begeeft. Je kunt zo hard roepen dat het niet waar is en fake news, ik weet dat het waar is. En zoals hier door andere ook beschreven is, onder de jongere generatie is het niet meer dan normaal. Maar als je de jongere generatie in Pattaya of een ouderwets denkend gezin gesproken hebt in Isaan dan krijg je ook nooit nieuwe visies nee.

   Even kort reageren op je rare punten, niet dat ik denk dat het veel uitmaakt, want zo te lezen gaat niemand je uit die tunnel krijgen.

   1. Je beweert hier te weten dat 100 procent van de gebruikers van deze app op zoek is naar sex waar ze betaald voor willen worden. Knap zeg dat jij dat weet! Dat zeg je over Tinder ook zeker? Ondanks dat daar enorm veel relaties uit gekomen zijn.

   2. Mijn vriendin werkt al jaren bij het bouwbedrijf van haar Opa waar ook soms Engelstalige langskwamen, ze heeft een cursus engels gedaan en eerder een westers vriendje gehad omdat ze op dat uiterlijk valt. Vrij logisch allemaal dus. Vrij raar ook dat je denkt dat het het niet normaal is dat jongeren Engels kunnen spreken, misschien niet in de Isaan. Maar iedereen heeft een smartphone tegenwoordig en ook op school word les gegeven.

   3.Hahah, want het is echt niet ongemakkelijk om iemand mee te nemen als je een date hebt. Alsof dat in NL bijvoorbeeld wel normaal is. Maar dat punt geldt natuurlijk niet voor jou, want ze is Thaise.. Dus ze KAN niet zoals een westerse denken. Je mag geen eigen mening creëren.

   4. Rot voor je dat jij blijkbaar alleen verliefd bent geweest op vrouwen die geld van je wilden. Je hoeft niet zo jaloers te worden dat het meteen onmogelijk is bij andere.

   5. Want elk gezin is hetzelfde natuurlijk, in Thailand is het niet mogelijk dat familie een 18jarige gewoon vrij laat. Tuurlijk zijn ze bezorgd en sturen ze soms een whatsappje of het allemaal goed gaat, maar ze is geen 12 meer en er zijn verrassend (verrassend voor jou) veel gezinnen die dat ook inzien.

   6. Weer een beperkt beeld waarin je denkt dat alle Thaise meisjes alleen salaris besteden aan beauty producten en telefoontjes. Begin je zelf inmiddels al te zien hoeveel vooroordelen en beperkt beeld je hebt over de Thai? Begint beledigend te worden.

   7. Ompraten? We deden een rondreis en waren benieuwd naar de favoriete plek van vele. Waarom ben je zo negatief, meteen ‘ompraten’.

   8. Hahhahahaa, ja dat gebeurd niet zeker. Jongeren in Thailand geven elkaar nooit een kusje buiten of lopen hand in hand. NOOIT. NIET. MOGELIJK. Aldus Chris.

   9. Hoezo kan dat nou weer niet, ik kan geen NLse leeftijdgenoten tegen gekomen zijn die ook een Thaise vriendin hebben? Ik snap dat je liever ziet dat er alleen oudere mannen een relatie hebben met Thaise jonge vrouwen maar je draait wel door hoor.

   10. Je leest ook totaal over mijn punt heen blijkbaar, die 5 baht was een principekwestie. Ik was pissig dat haar 5 baht extra gevraagd word puur door mijn afkomst.

   Kortom.. Je zal het hierna waarschijnlijk nog niet geloven, dat hoeft ook niet hoor. Leef in je eigen wereldje en noem alles ‘Fake news’, je word er in ieder geval geen ruimdenkend persoon van.

   • chris zegt op

    Na 10 jaar wonen hier, les geven aan circa 1200 studenten, getrouwd met een Thaise die 5 keer zoveel geld verdient als ik per maand en afkomstig is uit de Isan….en dan heb ik een beperktere kring dan jij? Laat naar je kijken.
    Je opmerking dat jonge Thaise vrouwen vallen op een witte huidskleur vallen (en Thie mannen niet willen) is net zo denigrerend als de opmerking dat Thaise vrouwen oudere Thaise mannen trouwen om hun geld. Wat gebeurt erals jouw huid niet meer zo wit is? Is dan de liefde ook over, hetzelfde als met het geld?

   • chris zegt op

    ad 1. Neen, dat beweer ik niet. Beter lezen graag.
    ad 2. Van het gebruik van het smartphone leer je geen Engels. Dat bewijst het zeer gebrekkige Engels van de Thaise jeugd die wereldkampioen Facebook zijn. Over het uitermate belabberde niveau van (talen) onderwijs valt op dit blok genoeg te vinden.
    ad 3. Mijn vrouw heeft meer van de wereld gezien dan jij, schat ik. En runt haar bedrijf op een Westerse, efficiente manier, geleerd in het buitenland.
    ad 4. ik ben altijd verliefd geworden op vrouwen die mijn geld helemaal niet nodig hadden omdat ze een redelijke tot goede baan hadden als afgestudeerd academicus.
    ad 5. 18-jarigen worden niet vrij gelaten, niet in Thailand en niet in Nederland als je tenminste een verantwoordelijke ouder bent
    ad 6. kijk de statistieken maar eens na waaraan de jonge Thais hun geld besteden en waarvoor zij zich in de schulden steken. Mijn studenten hebben duurdere en nieuwere telefoons dan de leraren
    ad 7. ga je oude mannen opzoeken als je met een liefje op vakantie bent? Pattaya de favoriete plek van ‘velen’?
    ad 8. hand in hand lopen wel. Voor kussen kun je worden beboet. Thaise vrouwen houden er niet van op het politiebureau te zitten. Wat voor ons kan, kan hier soms niet of is ‘not done”. Je moet eens een grapje maken over een van de leden van het Thaise koningshuis.
    ad 9. je schreef VELE jongeren met een Thaise vriendin. Wellciht heeft een aantal van hen kennis aan een jonge vrouw die wel uit het barmilieu komt. Daar wil je toch niet mee vergeleken worden??
    ad 10. Ik begrijp dat je je ook bij het bezoek aan het Grand Palace heb geweigerd 500 baht te betalen terwijl je vriendin daar gratis in mag?

    Jason, je bent gelukkig nog jong maar je moet nog heel veel leren. Een daarvan is dat je het woord beter en goed moet vergeten als je Nederland met Thailand vergelijkt. Het is hier gewoon anders, of je dat nu wilt of niet. De Wsterse maatstaf geldt hier niet en ook werldwijd niet. Er zijn op deze wereld meer Aziaten dan Westerlingen. En ook meer ouderen dan jongeren. Dus de milleniums gaan echt niet de dienst uitmaken in de toekomst maar de oudjes. Die leven ook nog eens langer dan vroeger.

   • Tino Kuis zegt op

    Jason,
    Je moet nog heel veel leren over die mooie Thaise cultuur. Jonge meisjes in Thailand gaan nooit, ik herhaal, nooit met een vreemde man mee, Thai of buitenlander, voordat ze hun moeder, die ze liefhebben en eren, om toestemming hebben gevraagd. Daarom zijn er ook geen minderjarige moeders in Thailand.
    De Thaise cultuur schrijft exact voor hoe iedere Thai zich dient te gedragen en dat doen ze ook allemaal. Je hebt toch wel die rijen geüniformeerde studenten gezien op de schoolpleinen? Nou dan! Ze leggen daar zelfs een eed af! Plicht en trouw! Aan de natie, de religie en de koning!
    Rijke en machtige mensen in Thailand zijn bijvoorbeeld ook allemaal ‘goede mensen’. Onthoud dat. Ze hebben veel karma en winnen daarom altijd de staatsloterij.
    Iedere Thai die zich ‘anders’ gedraagt dan wat de cultuur (het boeddhisme!) voorschrijft wordt gemeden als de pest. Vraag het maar aan monniken.
    Jouw verhaal past niet in deze visie en kan dus onmogelijk waar zijn. Onmogelijk! Wees voorzichtig! Op fake-news verspreid door het internet staat in dit mooie land 7 jaar gevangenisstraf! Je bezoedelt de reputatie van Thaise vrouwen!

    • Hans Struijlaart zegt op

     Tino , jij kent het klappen van de zweep in Thailand.. Ik ben het helemaal met je eens. Een totaal ongeloofwaardig verhaal als je de Thaise cultuur een beetje kent. Maar ik voel dat je hier een beetje de draak mee steekt.maar dat is je goed recht om dit nog eens onder de aandacht te brengen. Ik vind het wel leuk dat je het op deze manier brengt. En we weten allebei dat daar geen 7 jaar gevangenisstraf op staat.

     • Tino Kuis zegt op

      Kom, kom. De man die Thailand van de ondergang redde, de Grote Leider Prayet Chan-ocha was eens zo boos op vragen stellende verslaggevers dat hij dreigde ze te ‘executeren’ . Was een grapje zei hij later….Staat hier:

      http://www.khaosodenglish.com/politics/2015/03/26/1427350594/

      Zeven jaar gevangenis is een peulenschilletje.

      Die Jason moet ogenblikkelijk Thailand worden uitgezet. Hij hoort hier niet. Geen enkel respect voor de Thaise cultuur. Meisje was nog niet eens volwassen! Pedofilie!

      Soms is ironie de beste manier om iets te zeggen…….

     • Jacques zegt op

      Dat er in Thailand een verandering plaats vindt en zeker onder jongeren is toch wel waarneembaar. Ik ken een nichtje van mijn vrouw die is verpleegster in een ziekenhuis en verdient met wat overwerk zo’n 50.000 bath per maand. Als we bij haar komen dan trakteert zij altijd. Zij heeft een nieuwe auto en reist over de wereld. Niet zo lang qua tijdsduur maar toch. Zij neemt geen geld aan van mij want dat vindt ze niet nodig. Zij is een zelfstandige jonge vrouw van 25 jaar en niet opzoek naar een buitenlandse partner. Dit zie je ook meer in de welgestelde kringen, daar zijn de dames zeker niet op zoek naar farang vriendjes.

      Dit even los van deze casus want dat riekt toch naar een nader onderzoek.

 18. Khunhans zegt op

  Ik heb een Thais nichtje ( dochter van mijn zwager) ze is 20 jaar, Ze studeert , spreekt Engels en heeft dit geleerd op school in een grote stad..ver van de Isaan verwijderd. ( De Isaan..daar waar heel veel jonge kinderen niet of nauwelijks Engelse les krijgen)
  Mijn nichtje wordt als enig kind, verwend door haar ouders! Maar, ik kan mij niet voorstellen dat zij van de ene dag op de andere dag zomaar met een Farang mee zou gaan!
  Denk ook niet dat ze deze goedkeuring van haar ouders krijgt.
  Heel anders denken ze in de Isaan… belangrijkste is dat de dochters voor inkomsten zorgen..hoe , of wat? Daarvoor sluiten ze hun ogen… of ze hebben echt geen idee hoe ze geld verdienen.. ze zijn dan alleen maar trots, en blij..dat er geld binnen komt via hun dochters.
  Ik weet dat er heel veel jonge meisjes uit de Isaan naar de Toeristen plaatsen gaan om te werken.. waar ze van haar vriendinnen daar een spoed cursus Engels krijgen.
  Mijn 2 Thaise stiefzonen kunnen niet zomaar vakantie nemen. Ze zijn afgelopen week Monnik geworden..hebben daarvoor 2 weken vrij gekregen.
  Als ik dan zo het verhaal van Jason lees…meisje van 18 jaar met geld, en die zomaar tijd heeft om mee te gaan! Daarbij heb ik grote twijfels….
  Jason ik zou zeggen ..geniet van “jou” meisje! Hoop dat je niet als de zoveelste Farang gedesillusioneerd achter blijft.

 19. Jacques zegt op

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit als ik dit zo belees. Ik heb ook zo mijn bedenkingen maar er zijn vrije types die anders in het leven staan dan de gemiddelde Thaise jongedame. Ook ik wens hem en haar het beste, maar of dit lang stand houdt en waar dit afhankelijk van is, de toekomst zal het uitwijzen. Wel is het verstandig om op onderzoek uit te gaan naar deze jonge dame, want het klinkt te mooi om waar te zijn. Zolang je investeert zal ze er gebruik van maken en reisjes naar den verre blijven toch wel aantrekkelijk.

  Het is overigens een fabeltje dat er vrouwen zijn die alleen op een mooi gezichtje of lichaam vallen. Leeftijd is ook maar deels een doorslaggevende factor, zeker hier in het oosten. Natuurlijk speelt dit mee maar geld en status is voor de meesten toch waar het om draait. No money no honey is niet alleen maar een negatief spreekwoord. Ik begrijp dit wel. Kijk eens op de Nederlandse dating sites. Een uitgebreid CV (minimaal HBO opleiding en goede baan en geen kinderen etc) is toch een basisvereiste anders blijft een date uit. Je moet toch op niveau met elkaar kunnen praten. Enfin ik hoop dat Jason niet van een bedrogen kermis thuiskomt en doe vooral rustig aan met de liefde, want je bent nog erg jong om je vast te leggen.

 20. Roel zegt op

  Beste Jason,

  Een 18 jarige die alles voor 50% mee kan betalen en wel z,n 700 euro, die moet wel erg goed bemiddeld zijn of gesponsord door eventueel haar ouders. Een beetje goede 18 jarige gaat voor het eerst in dat jaar naar de universiteit tot 22 a 24 jaar zijn ze dan met de studie bezig.
  Natuurlijk kan ze van rijke komaf zijn, kan zo zijn zoals ook de Nederlander die een Maleisische prinses trouwde, met de kont in de boter vallen noemen ze dat dan.

  Kijk Jason, ze kan iets bemiddeld zijn en nog heel jong zonder kinderen met waarschijnlijk ook jonge ouders die ook zich zelf nog kunnen redden. Maar cultuur is gewoon zo dat de dochters voor de ouders gaan zorgen op latere leeftijd, ouders zorgen dan weer voor hun kinderen. Vooral de jongste dochter is vaak de pineut.

  Ik heb zelf ook een lieve vrouw waar ik al 12 jaar mee samen ben en ook niet betaal. Een bijkomend voordeel was voor mij wel dat haar beide ouders al waren overleden, dus was er geen druk vanuit familie.
  Daarnaast heeft mijn vrouw haar eigen werk vanuit het huis waar wij wonen waar ze geld mee verdient en zichzelf kan redden. Neemt niet weg dat mijn vrouw ook overal 50% gaat mee betalen terwijl ze toch behoorlijk vereuropeest is en normen en waarden en gebruiken in Europa goed kent. Maar ik wil zelf ook niet dat ze dit betaald, dat hoefde mijn overleden vrouw in Nederland ook niet. Maar aan de andere kant komt ze wel vaak met een overhemd,korte broek,lange broek die ze voor mij koopt en ook zelf betaald.

  Begrijp best dat je zelf zegt ieder 50% betalen, weet dat dit gebeurt onder jonge mensen, maar dat houd geen stand als je bv samen gaat wonen, waar ook.
  Bedenk 1 ding een Thai is ondoorgrondelijk, ze kunnen alles geven maar met die verwachting dat ze het later terug hebben met een goede interest.

  Ik wens jouw Jason een heel behouden vaart en een zeer gelukkig toekomst samen en niet voor 50% maar voor de volle 100%

 21. Marco zegt op

  Ha ha Jason je hebt wel een beerput opengetrokken.
  De oudere blanke man voelt zich duidelijk aangesproken.
  Dat komt natuurlijk omdat ze hier altijd lopen te verkondigen dat hun 20 of 30 jaar jongere vrouw of vriendin uit echte liefde bij hem is.
  Nu vertel jij hun dat het om geld gaat en niet om liefde.
  Hun wereldbeeld is nu in duigen gevallen.

  • chris zegt op

   beste Marco,
   Ik reageer tamelijk fel omdat ik niet van fake nieuws houd en ook niet van fake verhalen die wellicht alleen zijn geschreven om expats in het harnas te jagen.
   Waarom volwassen mensen bij elkaar zijn als partners gaat buiten de echtelieden niemand wat aan. Dat is mijn mening. Dat is mijn wereld en die valt niet in duigen van Jason’s (fake) verhaal.

   • Marco zegt op

    Beste Chris,

    Of het nu fake news is of niet het feit dat de meeste reageerders het hele verhaal lopen af te kraken zegt genoeg.
    Dit soort reacties zie je niet in een posting over de wilde Olifanten.
    Er is dus nogal wat rechvaardigheidsdrang.

 22. Hans Struijlaart zegt op

  Mijn vriendin en ik voelde ons er totaal niet thuis, toen we hand in hand liepen voelden we gewoon dat er gedacht werd dat ik ook een van de vele typische farang was die een meisje aan de haak geslagen had. In de bus terug naar Bangkok gaven we elkaar een kus en waren we beide blij en trots dat wij anders zijn.
  ????
  Wat moet jij nog een hoop leren in Thailand. Laten we het maar houden op jeugdige overmoed en naïviteit.
  18 jaar loopt hand in hand kussend door Walkingstreet? (gelukkig zijn wij anders?)
  Hoezo anders, je doet precies hetzelfde wat al die andere mannen op Walkingstreet doen.
  Spreekt Engels en kan 700 euro uitgeven (3 maandsalarissen) ? Waar heeft ze dat geld verdient op zo’n jonge leeftijd? Op de boerderij? Waar heeft ze Engels geleerd? Op de boerderij?
  Ze zit nog op school denk ik, dan kan ze zo lang op vakantie gaan? Denk het niet.
  En als ze werkt kan ze dan zoveel geld sparen op haar 18e? Denk het niet.
  Ik hoor geen woord over haar familie. Heb je die al gezien of houdt ze dat angstvallig verborgen voor je?
  Heel vreemd dat je daar niets over zegt. Denk je dat haar familie goed keurt dat ze met een onbekende buitenlander naar Nederland gaat? Denk het niet.
  Ik denk dat haar spaargeld binnenkort wel op is als je van haar verwacht dat ze 50/50 doet. Zeker in Nederland waar alles veel duurder is. En wat ga je dan doen, ga je haar dumpen en zoek je een ander jong ding op Thaifriendly of ga je haar voor een groot deel tegemoet komen door voor haar te betalen (net als vele farangs doen omdat de gemiddelde Thaise vrouw veel minder verdient dan de gemiddelde farang). Zo simpel ligt dat gewoon. Heeft niets met leeftijdsverschillen te maken.
  Ook ik heb mijn twijfels over de geloofwaardigheid van je verhaal.

  Ik hoop dat er een dag komt dat wij als gelijk behandeld worden en de vooroordelen verdwijnen, maar dat heeft de westerse Thailand bezoeker uiteindelijk zelf in de hand???
  Wat een naïviteit! Dus het ligt aan de Westerse bezoeker die er de oorzaak van is dat we niet gelijk behandeld worden en we hebben het zelf in de hand? Laat ik je uit de droom helpen jongen, die dag zal er nooit komen. Ga jij je maar eerst eens echt verdiepen in de Thaise cultuur anders ga je het echt niet redden in Thailand. Ik hoop dat het goed voor je uitpakt met haar, maar ik heb mijn twijfels daarover. Hans

  • snelle japie zegt op

   Sommigen geloven nog in de American dream, anderen in de Thai dream. beide zijn dromen en de werkelijkheid is, vaker dan niet, anders.

 23. Daniël M. zegt op

  Ik ben onder de indruk Jason!

  Je hebt dit echt fantastisch aangepakt. Doe zo voort!

  Ik wens jullie beiden een fantastische toekomst en alle geluk toe!

  Met vriendelijke groeten,

  Daniël M.

 24. Chiang Moi zegt op

  Tsja als ik alle Thaise gebruiken en gewoontes als gaat om de omgang van18 jarige meisjes met een jonge vreemde farang in het midden laat en daar geen mening over zal geven kijk ik even naar de manier hoe Jason schrijft. In zijn lange verhalen en de dingen zoals hij die omschrijft lijkt het of hij toch minstens 50 jaar ervaring heeft met in dit geval Thailand, opmerkelijk voor een 20 jarige tenzij hij aan zijn 3e leven bezig is. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat dit of door een oudere farang geschreven is met zijn eigen fantasie of met hetgene hij graag zou hebben gehad of gewild ofwel door iemand van de redaktie om reacties te genereren. Wat betreft dat laatste is het prima gelukt. Voor mij staat vast dat een 20 jarige een andere manier van schrijven heeft en dat de figuur Jason gefingeerd is.

 25. Karel van der Bijl zegt op

  Wat een lieve en ontwapenende ervaring deel je op deze plek Jason, dank je wel!
  Geniet van je liefde en het prachtige Thailand … na 15 jaar bijna alleen de jaarlijkse vakantie in het Thaise, voel ik me bevoorrecht er inmiddels sinds begin november vorig jaar naar toe verhuisd te zijn …

 26. eugeen zegt op

  Jason schreef: “Want dan zou je al vrij snel moeten trouwen (en daar zelfs voor betalen)”. Je moet je toch nog wat meer verdiepen in Thailand en ook eens informeren wat de sinsod is. Dat ze vanaf 11 jaar bij een oom werkt, zegt niets over haar eigen thuis. Of misschien wel, ouders die een 11-jarig kind in een bouwfirma gaan laten werken in plaats van het kind naar school te sturen??? Maar ja, het zal in die bouwfirma zijn dat ze Engels geleerd heeft. Jason schreef in zijn opiniestuk: “blijf niet teveel in de ‘Dat is normaal in thailand!!!” gedachte hangen”. Jason, jij bent een jong gastje van 20. Je hebt op een datingsite een Thais vriendinnetje gevonden, die haar rol perfect speelt en waar jij blind verliefd op bent. Maar ben jij er nu echt van overtuigd dat jij al voldoende levenservaring hebt om mensen die al jaren in Thailand wonen te komen uitleggen dat zij over Thailand en de gebruiken een verkeerde menig hebben? Ik hoop dat je ons laat weten wanneer je vriendin je meeneemt naar haar ouders (niet oom) en hoe hun reactie is.

 27. Rob V. zegt op

  Ik heb onder mijn Thaise kenissenkring een niet representatieve peiling gehouden. Ik vroeg hen wat ze dachten van een 20 en 18 jarige die een weekje daten zonder chaperonne, er een klik is, samen 1-2 weken op vakantie gaan en de dame ook de helft of naar vermogen de kosten betaald.

  Uit een stuk of 10 reacties van deze 20-35 jarige Thai (man en vrouw) komt naar voren dat de meeste denken dat de oudere generatie dit sterk afkeurt maar dat het onder jongere normaal of redelijk geaccepteerd is. Hangt ook een beetje af van de jonge of dame in kwestie. Een iemand vond het ‘weird’ (vreemd) maar wou er niet het etiket ‘fout / slet’ op plakken. Daar aan toevoegend dat hij het zelf nooit zo zou doen maar dat als het twee volwassenen zijn ze het toch echt zelf moeten uitzoeken. Expliciet vragend of iemand hier problemen met het scenario had kwamen er geen reacties. De meningen zitten dus tussen ‘normaal’ , ‘ moet kunnen’ en ‘ moeten ze zelf weten’ in.

  Ook omtrent het betalen waren de reacties dat jongeren/studenten het niet breed hebben dus dat het normaal is dat je beide betaald. De jongen misschien wat meer dan de dame (als arme sloeber kun je het dus wel shaken), maar dat de man alles maar moet betalen is ouderwets zo was de unanieme mening.

  Naar eigen ervaring: toen ik enige tijd een relatie met mijn liefje had vroeg ik haar ‘toen we elkaar die avond ontmoette en ik de volgende dag weer weg ging, wat vond je toen?’ . Ze zei daarop dat haar eerste indruk was dat ik een leuk uitziende jongen was, cute en waarschijnlijk met goede persoonlijkheid. ‘En wat als je aan het begin van mijn vakantie had ontmoet in plaats de laatste dag van mijn vakantie?’ vroeg ik haar. Ze zei toen dat als ik nog een paar keer langs had gekomen en ze een goede indruk van me had gekregen of er een band was en alle signalen op groen, al tijdens de vakantie een relatie waarschijnlijk was geweest en dat ze dan best een weekje met me op touw had gegaan. Achteraf is natuurlijk makkelijk lullen maar dit kwam er zelf zo min of meer spontaan bij haar uit. En het was echt geen foute meid of sloerie. Ze was een jonge dame die precies wist wat ze wou en zelf wel haar pad vond, Misschien iets assertiever dan de gemiddelde Thai maar nu ook weer niet een zeldzame parel. Al was ze dat voor mij natuurlijk wel.

  Zal elke jonge meid dus zoals Jason zijn liefje zijn? Nee. Maar dat het hartstikke raar, fout of zeldzaam is, nee dat is ook niet zo. Denk dus toch deels een generatie dingetje en karakter dingetje is. Niets mis mee om Jason wat aanvullende vragen te stellen of misschien te denken dat e.e.a. wat kort door de bocht of met schrijvers vrijheid is geromantiseerd, maar fake story??? Komop zeg. Neem nog een pilsje en wees eens wat positiever. 🙂

  • Jason zegt op

   Hey Rob, interessant dat je dat nog even rondgevraagd hebt. Dat bevestigd ook wat ik veel hoor, dat voor jongeren dat vrij normaal is maar de oudere generatie daar nog ouderwetser in staat. Dat geldt hier duidelijk ook haha, omdat het het verhaal niet past in hun tunnelvisie en zij die situatie helaas niet hebben.. Is het ‘fake news’. Nou ik weet in ieder geval dat ik heb beschreven hoe het zit, ieder die zo beperkt naar Thaise mensen kijkt neem ik niet echt serieus. Bedankt voor je reactie!

   • Marco zegt op

    Beste Jason,

    Trek het je niet aan al dat commentaar hier op dit blog is het vaak zo,
    Ik kom al 25 jaar in Thailand
    Ik ben al 30 jaar getrouwd met een Thaise
    Ik geef les op de universiteit dus ik ken de samenleving
    Ik spreek de taal dus vertel mij niks
    En dan komt er een keer in hun ogen een snotneus van 20 die andere ervaringen heeft.
    Ikzelf ben geen 20 en ga ook niet oordelen over jouw verhaal.
    Ik wens je het beste en hoop dat je nog veel leuke ervaringen zult hebben in Thailand.

  • Petervz zegt op

   Rob V, een interessante reactie.
   En ik ben het met je eens dat dat wat Jason beschrijft tegenwoordig vaker voorkomt. Je spreekt over 2 meerderjarigen, maar dat is een meije van 18 nog niet in Thailand. Pas met 20 jaar is dat zo. Zou ze 20 jaar of ouder zijn, dan klinkt het geloofwaardiger.
   Je schrijft ook dat studenten het niet zo breed hebben. Ligt er maar aan bij welke universiteit. Mijn eigen kinderen (die zowel de thaise als de nederlandse nationaliteit hebben) zijn inmiddels afgestudeerd aan 1 van de top universiteiten in dit land, en al hun vriendjes en vriendinnetjes hadden het tijdens hun studietijd beslist wel breed. Sterker nog, de meesten hebben meer te besteden dan ik, terwijl mijn inkomen beslist niet slecht is.
   Thailand is een land van tegenstrijdigheden. Er wordt vanuit hogere hand Thainess opgelegd (Thaiism wordt het ook wel eens genoemd, en daarin past dit meisje beslist niet. Wil dat zeggen dat er geen jongeren zijn die niet Thainess confirm willen zijn? Nee zeker niet, maar de kans kans op gezichtsverlies van de ouders is dan wel groot.
   Wat ik zelf zie onder de vriendenkringen van mijn kinderen, is dat ze regelmatig met een grote groep (jongens en meisjes) een paar dagen op stap gaan. Ze vliegen bv even een paar dagen naar Bali of Japan. Daar, in een ander land zullen (en kunnen) ze zich vrijer gedragen dan in Thailand. Kosten worden dan gewoon eerlijk gedeeld en de meisjes betalen gewoon evenveel mee. Met z’n tweeen op vakantie komt in die groepen echter niet voor.
   In Thailand zelf is dit, door de toch sterk geconformeerde maatschappij anders. Val je daarbuiten dan heeft dat veel gevolgen voor je sociale status en die van je ouders. Ben ik het daarmee eens? Nee absoluut niet en ik heb mijn kinderen dan ook veel vrijer opgevoed dan dat in dit land gebruikelijk is.

   Jason beschrijft een situatie die weliswaar niet onmogelijk maar wel ongebruikelijk is in deze samenleving.
   Velen op dit blog kennen hun wederhelft via het thaise nachtleven. Daar is niets mis mee, maar de kans dat een westerling op een andere manier een thaise partner leert kennen is veel minder. Wellicht dat door die afstand veel negatieve reacties loskomen, want het aantal westerlingen die daadwerkelijk ingeburgerd zijn in de thaise samenleving is zeer beperkt.

 28. Peter zegt op

  Natuurlijk stort de droomwereld van oudere mannen niet in zoals hier ook geschreven word
  We zijn al snel uit de droom geholpen hier

 29. Edward zegt op

  Als jullie goed om je jullie heen kijken dan kun je zien dat de meeste Thaise dames hier al met 14 volwassen zijn en met 15 0f 16 vaak al meerdere kinderen hebben, als jullie goed gekeken hebben dan kon je ook zien dat Thaise mannen nooit volwassen worden, scheuren met 23 nog op kleine motors op smalle bandjes en zonder uitlaat en verantwoording en laten daarbij doodleuk de dames met de kinderen zitten!, dan kan ik mij voorstellen dat zo een jonge meid verder kijkt dan haar neus lang is, daarom vind ik het verhaal van Jonas wel enigszins geloofwaardig, daar ik zelf ook een gelijkwaardig verhaal heb, maar dit nooit en te nimmer hier op dit blog schrijven zal, de meesten hier op Thailandblog zijn de 70 al gepasseerd, dan vind ik het begrijpelijk dat er veel “oude mannen” commentaar gegeven word, waarvan de moderne gedachten gang ver achterblijft.

 30. luc zegt op

  Mmmmmm, zeer bedenkelijk dat zo’n meisje dat allemaal kan op 18 jarige leeftijd.

  Mooie jonge meid van BKK met veel spaargeld. Hoe zou ze daar dan wel aankomen ???
  Mogelijk een goeie job maar hoe komt ze dan aan zoveel verlofdagen om zomaar mee te reizen ???
  Op 18j leeftijd meer dan 700 euro spaargeld ?
  Kan ook zelfs naar nederland komen met de helft van vliegticket te betalen en alle andere zaken ?
  Dus op 1 jaar tijd kan ze voor een paar duizend euro uitgeven alleen voor vakantie + nog onnoemelijk veel verlofdagen (wat wil zeggen , GEEN inkomen gedurende deze periode)
  Klinkt allemaal zeer raar voor mensen die thailand kennen.
  Beter eens nadenken maar toch veel geluk. Als het allemaal waar is ?????

 31. rob zegt op

  “Ouders zijn zeer zorgzaam met hun kinderen, laten ze nauwelijks los (hetgeen hun zelfstandigheid niet bevordert) al was het aleen maar omdat elke familie doorgaans maar een of twee kinderen telt.” Het aantal ouders, dat hun dochters naar Patthaya, Patpong , Hua Hin en Phuket hebben zien gaan dan niet meegeteld, maar dat zijn er zo weinig, kun je verwaarlozen.

 32. rob zegt op

  Eugeen op 12-.2 . “Ik hoop dat je ons laat weten wanneer je vriendin je meeneemt naar haar ouders (niet oom) en hoe hun reactie is.”. Terwijl Jason al op 11-2 zegt:”De ouders van mijn vriendin denken ook al veel moderner, “als jij een jongen hebt leren kennen en hem nog beter wilt leren kennen door leuke dingen te bezoeken samen.. Ga je gang! Is het niks? Neem je de trein en kom je terug”. Maar oke, met de jaren, gaan de ogen er niet op vooruit, is aangetoond. Ik merk wel dat ik erg mijn best doe, het hier nog netjes te houden, want mensen toch , grrrrrr.En dan ben ik, volgens sommigen van mijn vrienden, al een ouwehoer (68)

 33. Sjaak S zegt op

  Haha,
  Had ik niet al in het begin geschreven dat je veel reacties gaat krijgen?
  Na het lezen van al deze reacties, geef ik iedereen gelijk. De ervaringen die je hier in Thailand kunt opdoen zijn niet zo uniform zoals menigeen denkt. Dat jij met een vriendin alles kunt delen, geloof ik je. Ik heb hetzelfde ook ervaren toen ik met 23 hier was en dat is nu toch al 37 jaar geleden.
  Zoals ik schreef, jij denkt wel het wiel opnieuw uitgevonden te hebben. De meeste verhoudingen zullen zo verlopen zoals vele ouderen en ook ik meegemaakt hebben. Jouw ervaring zal hoogstwaarschijnlijk een uitzondering blijven.
  Ik ken genoeg Thaise uit de betere kringen, maar waar ik geen contact meer mee heb, omdat mijn vrouw niet uit die kringen komt. Heb ik ook geen moeite mee.
  Traditie staat nog heel hoog hier. Gediscrimineerd wordt ook nog heel sterk op huidskleur en afkomst.
  Uitzonderingen zijn er altijd. Die mocht jij nu beleven.
  De tunnelblik, beste Jason, die heb jij echter. Uit jouw enige beleving wil jij de wereld hervormen en mensen die werkelijk een brede ervaring hebben, beschuldig jij van een eenzijdige kijk.
  Jij doet echter datgene wat ik al zo vaak gezien heb.
  Maak eens een kopie van jouw verhaal en antwoorden en de antwoorden van iedereen hier. Dan lees het over tien jaar of meer weer eens door. Ik kan me voorstellen dat je dan je jongere zelf een schop wilt verkopen, net zoals vele ouderen op dit blog met zichzelf zouden doen, wanneer ze hun jongere ik weer eens tegen konden komen. Ik hoor daar ook bij.
  Maar ik ben gelukkig met mijn ouderwets ingestelde vrouw, die terecht van mijn inkomsten mee geniet.

 34. De Inquisiteur zegt op

  Schitterend blog, dank aan de redactie!

  Hilarisch om al die commentaren te lezen, de opwinding die het verhaal veroorzaakt.
  In Thailand zitten toch wel wat oudere westerlingen die mentaal zijn blijven stil staan.

 35. lung addie zegt op

  Nu zit er ergens in Nederland iemand heel zelfvoldaan te buikschudden van het lachen. Een eerste posting, toch voor zover ik weet, en onmiddellijk meer dan 60 reacties kunnen losweken… er zijn er weinigen die daar reeds in geslaagd zijn. Of het verhaal nu waar is of niet … laat ik buiten beschouwing doch, als hebbende een 20 jarige ervaring met Thailand, moet ik even langs mijn neus vrijven.

 36. Jasper zegt op

  Zoals ik dus al dacht: Jonas heeft zich een meisje uit de uiterst dunne (10 %) bovenlaag kunnen scoren. Totaal niet-representatief voor 90 % van de rest van de Thais, die zich een dergelijke opstelling helemaal niet kunnen veroorloven want arm.
  Alle commentaar van Jonas op anderen is dus op drijfzand gefundeerd: zijn ervaring met dit meisje is dus feitelijk niet anders dan dat hij pakweg in Amerika een meisje had ontmoet met middenklasse ouders.

  Fijn voor hem, maar eigenlijk niet relevant voor dit forum.

 37. Walter zegt op

  Toen ik mijn huidige Thaise vrouw ontmoette was ik nog met mijn inmiddels overleden eerste Thaise vrouw getrouwd. Deze vrouw had ernstige psychische problemen en op vakantie in Thailand 12 jaar geleden, had ze een aanval van woede, haat en jalousie en zette het hotel op stelten. Natuurlijk was ik de schuld van alles en dat trok ik ff niet na 13 jaar huwelijk vol van dit soort problemen. Ik ben als een dief in de nacht naar een ander hotel gegaan, heb alle alcohol uit de minibar genuttigd en ben in slaap gevallen. Ik werd de middag daarop wakker met een zeer stevige kater maar heb de oudste broer gebeld van haar die haar heeft opgepikt en mee heeft genomen. Ik had 4 weken voor mezelf om tot rust te komen. Beetje bijgekomen ging ik in de avond eten bij een straatstalletje, een plaatsje vrij aan een tafel waar een jonge Thaise vrouw zat te eten en ik mocht plaatsnemen. Uit ons gesprek bleek dat zij in het hotel werkte om de gordijnen te herstellen of te vervangen. Wow, wat een sterke, mooie en verstandige vrouw. Het kwam er op neer dat ze na een paar dagen bij mij op de kamer overnachtte en ‘s morgens vroeg naar haar eigen kamertje vertrok. En ja, na 2 weken was het zover, de langzaam op gang gekomen vrijerij resulteerde in de zwangerschap van onze dochter. Haar geboorte heb ik helaas gemist, heb wel ieder jaar een week met de meiden opgetrokken en betaald voor het levensonderhoud. En nu ben ik getrouwd met de moeder van mijn dochter en zijn we een gelukkig gezin. Ik ben tot het eind toe bij mijn overleden vrouw gebleven, dat wilde mijn huidige vrouw ook, ik kon haar met deze ziekte niet aan de kant zetten. Veel mensen hebben problemen met mijn gedrag, het zij zo, hoef aan niemand verantwoording af te leggen. Ik ben nu gelukkig met vrouw en dochter in Thailand!

 38. rob zegt op

  Maar nog wel dit Jason, : “geld uitgeven doen we toch wel, geef er dan niet zo’n nare nasmaak bij”” Al met al ben jij toch rijk, en is dat principe van jou mooie theorie, maar wel een beetje goedkoop.Als ik bij een tempel meer moet betalen dan een Thai vind ik dat niet onrechtvaardig. Het doet me denken aan dat bootje dat over het Toba-meer (Sumatra) naar Samosir vaart. Voor westerlingen een stuiver duurder dan voor Indonesieres. Twee NLdames maakten daar een punt van (don’t give me that shit) Ik schaamde me kapot.

 39. johannes zegt op

  Het Pattaya-verhaal klopt. Zonder meer.
  Maar ik mag wel zeggen dat je op de goede weg bent.
  En als ik jou verhaal serieus lees heb ik ‘n goede dunk van jou Th vriendin………
  Er bestaat nog EEN gevaar….Haar familie !!

  Maar dat wil niet zeggen dat zij OOK zo kan zijn.

  Ik wens jou alle geluk. Maar hou jezelf in controle………

  Vriendelijke groetjes
  Johannes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website