Meerderheid Nederlanders wil duurzame keuzes maken bij reizen

Door Redactie
Geplaatst in Reizen
Tags:
20 april 2019

In het kader van de Dag van de Aarde op 22 april, deelt Booking.com de bevindingen uit zijn jaarlijkse Sustainable Travel Report. Uit het onderzoek blijkt dat 57% van de Nederlandse reizigers gelooft dat mensen nu actie moeten ondernemen en duurzame reiskeuzes moeten maken om de planeet te redden voor toekomstige generaties.

Ruim 35% van de Nederlandse reizigers meldt meer vastberaden te zijn om duurzame reiskeuzes te maken dan een jaar geleden. Er zijn wel belemmeringen wanneer ze dit in de praktijk proberen te brengen, zoals een gebrek aan kennis en beschikbare of aantrekkelijke opties.

Duurzame verblijven worden steeds populairder: 55% van de Nederlandse reizigers wil komend jaar minstens één keer in een eco-vriendelijke accommodatie verblijven. Bovendien geeft 56% aan dat ze eerder een accommodatie zullen boeken als ze weten dat die milieuvriendelijk is.

Hoewel een deel van de Nederlandse reizigers (31%) toegeeft tijdens zijn of haar vakantie niet te willen nadenken over duurzaamheid, zegt 50% dat ze al bezig zijn hun gedrag te veranderen, en tijdens de vakantie duurzamer bezig zijn. 29% wil dat reisbureaus tips geven over duurzaam gedrag tijdens het reizen, en 41% zegt dat als er een optie was om de CO2-voetafdruk van hun vakantie-accommodatie te compenseren, ze dat zouden doen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Meerderheid Nederlanders wil duurzame keuzes maken bij reizen”

 1. Emiel zegt op

  Duurzaam, klimaatverandering, eco-vriendelijk … Gek gaan ze ons nog maken. Alsof een individu er écht iets zal aan veranderen. Ik ben bereid mee te stappen in de hetze voor zover ik aan mijn verworven comfort niet moet inbinden en voor zover het mij niks kost. Ik ben geen grote vervuiler en mijn ouders en hun ouders hebben hard gewerkt in moeilijke omstandigheden om te bereiken wat we nu hebben. ik wil niet terug naar de geitenwollen sokken en de bakfiets. Stem voor die klimaatgekken maar betaal het zelf. Niet met mij!

 2. Harry Romijn zegt op

  Dus met de Airbus 380 meegaan, want die verbruikt per km per vliegtuigstoel minder dan een gezinsauto. Ook eens uitgerekend, dat de “oude” Jumbo voor A’dam – Bangkok met 9000 km luchtstreeks beter was dan de Lelijke Eend over de weg ( met 14.000 km )
  Of natuurlijk op vakantie naar Balconia of Eigentuinland gaan.

 3. brabantman zegt op

  Veel vragen bij een dergelijk onderzoek. Wie wordt gevraagd en hoeveel mensen.
  Weet wel dat het merendeel het heel snel vergeet als het om de prijs gaat. Zie het zeer grote succes van lage prijzen knallers zoals o.a. Corendon.
  En de lezers van deze site dan, die allen hun best doen om een zo goedkoop mogelijk ticket te vinden. kijken echt niet naar het vliegtuigtype met zuinigere motoren.
  En dan onze zogenaamde groene politiekers. Met hun mond belijden maar wel het hele jaar studiereisjes in het vliegtuig op kosten van de belasting betaler. Zie Jetten, Ferras (Klaver). Wat geldt voor een ander dat is niet voor mij.

 4. Mister BP zegt op

  Ik geloof er niets van. De prijs en het comfort zijn volgens mij nog steeds leidend. Pas wanneer het qua prijs niets uitmaakt, zal men meer en meer kiezen voor eco-vriendelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website