Joseph in Azië (deel 13)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reizen
Tags: ,
22 maart 2020

In het kleine maar uiterst smaakvol ingerichte hotel La Castela in Hanoi ontbijten we deze ochtend voor het laatst want in de namiddag vliegen we naar Bangkok.

We tonen een brede glimlach als de mooi opgemaakte borden met de gebakken eitjes en bacon op tafel worden geplaatst met de tekst ‘Have a nice day Jozef’ en mijn vriendin met haar naam en tekst ‘Enjoy your meal’. We hopen dat het bewaarheid gaat worden want onze reis per KLM huiswaarts staat gepland voor 3 april en we hebben de nodige twijfels of we moeten trachten deze vlucht te vervroegen.

Is de situatie in Nederland zoveel beter of kunnen we beter in Thailand blijven waar de luchtvochtigheid en de temperatuur hoger is; iets waar virussen een hekel aan hebben. En als we de Thaise media moeten geloven is in het gehele land tot op de dag van vandaag slechts één persoon aan het virus bezweken.

Gisteravond hebben we in Duong’s restaurant ons ditmaal gedwongen korte verblijf aan Hanoi met een voortreffelijk diner afgesloten (duongsrestaurant.com). In de middaguren een mooie wandeling gemaakt door het Hoan Kiem district met de vele straatjes met leuke boetiekjes en aardige tafereeltjes.

Uiteraard moesten we even stil blijven staan bij de eind 19e eeuw in Neogotische stijl gebouwde St. Joseph kathedraal. Gezeten op een terrasje van café restaurant Vivienne met uitzicht op de kerk toch maar even het glas geheven op mijn naamgenoot. Je weet maar nooit hoe bovennatuurlijke krachten ons kunnen bijstaan in deze moeilijke tijden.

Toch ook heel vreemd dat bij sommige winkels een bericht aan de deur hangt dat ze geen buitenlandse gasten willen bedienen. Alsof die allemaal besmet zijn met het virus.

Naar Bangkok

De taxi brengt ons naar de luchthaven van Hanoi voor de twee uur durende vlucht naar Bangkok. Bij immigration is het een drukte van jewelste want iedereen moet met zijn of haar mobieltje een app downloaden en de nodige vragen betreffende zijn of haar gezondheidstoestand beantwoorden. Als ruime tachtigers zijn wij daar toch heel wat minder bedreven in en krijgen hulp van een aardige jongedame van Airport Service die er zelf ook de nodige moeite mee heeft. Ze vult maar snel twee formulieren in die wij ondertekenen ter bevestiging dat we niets mankeren. Het lieve kind brengt ons daarna naar de ‘priority lane’ waarna wij moeiteloos door immigration mogen. De bagageband met bagage draait rustig door en wij zijn de enigen die er staan en vrij snel onze koffers in het vizier krijgen. Vlug naar de taxi en richting Sukhumvit soi 11 naar het Grand Swiss hotel.

We gaan iets eten en genieten van een lekker glas wijn. Als we na de maaltijd nog iets willen nuttigen kan dat niet meer want alle restaurants moeten van overheidswege om 22.00 uur sluiten.

Beslissing

De nodige twijfels hebben we nu toch maar overboord gegooid en het besluit genomen om de geboekte vlucht per KLM op 3 april gewoon te handhaven. Hoe het allemaal gaat verlopen weten we niet en vertrouwen maar op onze nationale luchtvaartmaatschappij en de hoop dat het geluk ons een beetje welgevallig zal zijn.

Wel zoeken we de komende week strand en zee op gezien het feit dat het virus niet gecharmeerd is van warmte en een hoge luchtvochtigheid. Richting Jomtien of Hua Hin daarover zijn we het samen nog niet eens. In elk geval moet Suvarnabhumi airport snel bereikbaar blijven.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Joseph in Azië (deel 13)”

 1. Leen zegt op

  Beste Joseph,
  Ik ben zelf stewardess bij KLM en ga binnenkort werkend naar Bangkok. Op een zoektocht naar de situatie daar kwam ik uw bericht tegen.
  Graag wil ik u helpen met de informatie dat KLM vanaf eind deze week nog maar 2 keer per week op Bangkok gaat vliegen. Ik weet niet of 3 april daar 1 datum van is. Dat is nog niet bekend. Ze zijn nog bezig met de planning. Deze informatie en de informatie over welke vluchten worden gecanceld die week is dan ook nog niet bekend. Deze week zijn ook vanaf woensdag de vluchten naar Bangkok en terug alleen om de dag. Houd hierbij alstublieft rekening met uw besluit. Het aantal vluchten neemt drastisch af en er zijn nog ontzettend veel mensen die we moeten terughalen. Natuurlijk ligt verder de keuze helemaal bij u. Alvast een goede terugreis gewenst!
  Met vriendelijke groet,
  Leen

  • Ton zegt op

   Dag Leen, hulde aan jou. Dat noem ik nu nog eens een meedenkende, vriendelijke en klantgerichte opmerking hier. Ik zeg: wil iedereen voortaan de KLM boeken alsjeblieft! Bedankt. Goede reis Leen en alle reizigers ook natuurlijk. Ton

 2. Rosalie zegt op

  Mooi om te lezen hoe je reis verloopt Joseph in deze spannende tijd. De berichtgeving hier in Nederland is wel dat het steeds moeilijker wordt om terug te komen. Gelukkig krijg je een goed advies van de KLM medewerker. Sterkte! Met vriendelijke groet, Rosalie

 3. Rene Wouters zegt op

  Hello Joseph
  Ik ben de persoon die jouw La Beaute de Hanoi bezorgd heb. Is Duong restaurant deze die ik jouw ook bezorgd heb kortbij het hotel in Ma May street? Dit was Duong’s2 restaurant. Hadden daar voortreffelijk gegeten en de presentatie was fantastisch alsook het eten was lekker. Indien je naar Hua Hin gaat kan ik jouw melden dat wij in Smile Resort soi 94 sliepen. Er zijn in deze straat enkele lekkere restaurants maar dit is persoonlijk. Indien je daar verblijft wil ik jou wel enkele goede restaurants melden indien ze nog open zijn alsook dit is onze persoonlijke smaak. Wij zijn van gisteren in Belgie weergekeerd uit BKK en nu alleen buiten komen om eten te kopen. Mijn email is rene.wouters110@gmail.com . Prettige vakantie en veilige terugvlucht.

 4. john zegt op

  Josph, als ik je verhaal goed begrijp ben je vrij recent naar bangkok gevlogen. Je beschrijving: formulier invullen en app downloaden, klopt met de eisen om thailand binnen te komen. Heb begrepen dat de eisen nu : verklaring van arts dat je geen corona hebt en een ziektekostenverzekering van tenminste $100.000 zijn. Dus praktisch gezegd: onmogelijk thailand in te komen. Je bent dus net voor de storm binnen! Gelukig voor jullie. Heb genoten van jullie belevenissen en met name de goede omschrijvingen waar en hoe. Kunnen we dan later nog meenemen als we ook gaan. Dank je!!

 5. jean vandenberghe zegt op

  Beste joseph
  Tijden veranderen snel,
  Ik wil je niet laten panikeren, maar ik denk dat je beter 3 april niet aan houd!!
  Ik ben een redelijk ervaren thai reiziger, iet jonger dan u, mijn tiketten van 3/4 welliswaar met thaiairways werden 4 dagen geleden reeds gecanceld, en ik vervroegde gisteren reeds mijn tikketten van 30/3 naar vandaag 23/3. De cancelings gebeuren Steeds meer.

  Ik zou, in uw plaats zo snel
  Mogelijk terugkeren.
  Take care
  Stay safe
  Gr jean

 6. Maurice zegt op

  Beste Joseph, ik zie dat de KLM vlucht op 3 april is geannulleerd.

  Kijk hiervoor via de vluchtstatus van KLM: https://www.klm.nl/flight-status

  KL876:

  op 26, 28 en 31 maart geannulleerd
  op 29 maart is de vertrektijd aangepast naar 22:30
  op 1, 2 en 3 april geannuleerd.
  op 4 april is de vertrektijd aangepast naar 22:30
  op 5 april geannuleerd
  op 6 april is de vertrektijd aangepast naar 22:30
  (verder kijken is op dit moment niet mogelijk)

  Een optie is dat je de vlucht via de KLM website (en daar via Mijn Reis) aanpast naar 4 april.
  Ik heb zelf de terugvlucht op 31/3 staan en zal deze omboeken.

  • Cornelis zegt op

   Ik zie voor de 29e nog 2 stoelen beschikbaar, voor het ‘vriendenprijsje’ van 33.795 baht ofwel rond de 950 euro voor een enkeltje………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website