Een bezoekje aan de Wat Doi Suthep in Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , ,
5 november 2017

Vandaag gaan we naar de  Wat Doi Suthep de bekendste tempel in Changmai en de verdere omgeving.

In en rondom Chiang Mai zijn meer dan 300 tempels (wats) te vinden, bijna evenveel dan in Bangkok. Alleen al in het oude centrum van Chiang Mai liggen er maar liefst 36. De meeste tempels zijn gebouwd tussen 1300 en 1550 in de periode dat Chiang Mai een belangrijk religieus centrum was.

Doi Suthep tempel ligt bovenop een berg

Wat Phrathat Doi Suthep is één van de fraaiste tempelcomplexen van Thailand en ook wel een van de meest bekendste. De tempel ligt zo’n 16 kilometer buiten de stad op de berg Suthep in het Doi Pui National Park. Vanaf de Doi Suthep tempel, gelegen op 1073m hoogte, heb je een schitterend uitzicht over Chiang Mai en zijn omgeving. De tempel is te bereiken via een trap met 309 treden!

De Doi Suthep tempel stamt uit het Lannatijdperk, het gouden tijdperk van de Thaise geschiedenis die duurde van de 12e tot de 20e eeuw. Midden in het tempelcomplex staat een 24m hoge met goud beklede Chedi (gespitse toren).

Eenmaal uitgestapt loop je eerst ( hoe kan het ook anders) langs allerlei marktkraampjes op, en de een probeert nog meer aan je te verkopen dan de ander. We krijgen er na ruim 2 weken wel aardig lol en handigheid in om te onderhandelen over de prijs. De Thai begint uiteraard, vraagt een bedrag en duwt je eigenlijk gelijk al de calculator in je handen……o.k. …….Wij zijn aan zet. Uiteraard laat je op de calculator een geheel ander bedrag zien die natuurlijk belachelijk onder hun prijs is. En zo gaat het “spel” een paar keer heen en weer. Uiteindelijk kom je meestal op de helft uit van het eerste bedrag en zijn beide partijen uiteindelijk tevreden. De een heeft goede zaken gedaan en de ander is blij om voor soms extreem belachelijk lage prijzen iets moois te hebben gekocht.

Goed, waar waren we gebleven…… Oh ja, eenmaal langs alle kramen gelopen te hebben moesten we 309 trappen op om uiteindelijk de tempel te bereiken. Uiteraard loop je die 309 treden in je eigen tempo, maar ik kan jullie vertellen, hoe langzaam je er ook over doet, het zweet loopt gelijk je broek in al bij de eerste 10 treden. Achteraf lazen we dat je de tempel ook per lift kon bezoeken (!) Maar……….het was de moeite waard.

Een prachtige tempel met een aantal bijgebouwen (ook tempels)

Het opvallende was wel (en dat was niet alleen bij deze tempel het geval maar echt bij alle tempels die we tot nu toe bezocht hebben) dat alles in het Thais is geschreven dus als toerist moet je maar “gokken” welke Boeddha het is en waar hij voor “dient”. Een ding hebben ze echter WEL in het Engels geschreven en dat is het verzoek om in de tientallen fooiboxen die werkelijk overal staan, bij elke tempel of boeddhabeeld een bedrag achter te laten.

Uiteraard veel foto’s gemaakt en na 2 uur hebben we de klim weer naar beneden gemaakt, waar de chauffeur rustig hadden zitten wachten (had dus heerlijk een middagdutje gedaan) en ons vervolgens in de oude stad van Chiang Mai dropte.

Daar gegeten bij de Italiaan waar de kok ook een echte Italiaan was en hij zich 7 jaar geleden in Chang Mai heeft gevestigd. En dat was niet zonder reden. Volgens tripadvisor was het zeker de moeite waard om dit restaurant te bezoeken en we zijn dan ook zeker niet teleurgesteld .

Ingezonden door Petra


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website