Joseph in Azië (deel 7)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: ,
27 februari 2020

Het weekje Chiangmai is als het ware omgevlogen en heb met mijn scooter heel wat aardige tochten in de omgeving gemaakt. Naar de olifanten in Mae Rim en vervolgens verder naar Ban Nong Hoi Mai waar je opeens in een heel andere wereld terecht komt en écht tussen de lokale bevolking bent aangeland.

Mijn tocht met de bedoeling om naar de hotsprings van San Kapaeng te gaan maar uiteindelijk bij Doi Saket belandde was geweldig.  De dag daarna de voetjes nog even laten weken in het heilzame water van de hotsprings. Ook even naar Bo Sang en Lamphun. In laatstgenoemde plaats het mooie archeologisch museum bezocht en heerlijk gebabbeld met de dames van de zijdeweverij. En niet te vergeten de bij de bevolking in hoog aanzien staande tempel bezocht waarna Boeddha mij goed gezind is gebleken en na een week mijn scooter zonder een enkel krasje weer heb ingeleverd.

In de avonduren genoten van de muziek bij Boy Blues en heerlijk gekeuveld met enkele landgenoten.

(TRKCHON STUDIO / Shutterstock.com)

Naar Bangkok

De reis gaat verder en met Air Asia vlieg ik naar Bangkok om mijn vriendin op Suvarnabhumi airport te begroeten. Laat haar even een paar dagen in Bangkok uitblazen na een bijna elf uur durende zit om vervolgens samen een maand door Vietnam te trekken. We gaan in Ho Chi Minh City van start en hopen uiteindelijk in Hanoi uit te komen. Ook ditmaal geen vastomlijnd plan maar volgens het aloude gezegde zo de wind waait, waait mijn hoedje. Heerlijk om op deze manier te reizen en overal net zo lang of kort blijven als we zin hebben. In grote lijnen weten we wat we willen maar het is de vraag of dat allemaal gaat uitkomen.  Het enige dat op dit moment vaststaat is de geboekte vlucht Naar Ho Chi Minh City en het Roseland Sweet hotel in district 1 voor de eerste vier nachten.

Lustrum

Maar alvorens te vertrekken hebben we in Bangkok mijn 17e lustrum gevierd en in soi 23 bij het uitstekende restaurant Baan Khanitha in soi 23 heerlijk gegeten. Het Ambassador Hotel in Bangkok had nog een verrassing in petto want ’s middags was het bed fantastisch versierd met bloemetjes, van handdoeken gevouwen olifantjes en gebak waarop de felicitaties voor Joseph.

Spreek liever over lustrum en niet over verjaardag want dat is een naar woord waarin de woorden verjaard en bejaard zijn opgesloten. En aan beide woorden heb ik en ook mijn 2½ jaar jongere vriendin het land.

We prijzen ons gelukkig dat we nog aardig uit de voeten kunnen en brede interesses hebben. Genieten zo lang het kan is ons credo want je weet maar nooit op welk moment het allemaal ten einde is. Saigon we komen eraan!

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Joseph in Azië (deel 7)”

 1. l.lagemaat zegt op

  Leuk om Joseph, de globetrotter zo te kunnen volgen!
  Geniet ervan en op naar het volgende lustrum!

 2. fons van der heyden zegt op

  beste Joseph (Jo)
  schitterend verhaal ,het is net of ik er bij mag zijn.
  groet Mia en verder nog een fijne reis samen in Vietnam
  groet,fons

 3. Leo Th. zegt op

  Heerlijk vooruitzicht Joseph om een maand in Vietnam te gaan en staan waar het lot je heenvoert. Dat jullie lekker gegeten hebben in het Thais restaurant Baan Khanitha geloof ik graag. Mijn eerste nacht op Thaise bodem, ruim 4 lustrums geleden, was in hotel Tai Pan in Sukhumvit Soi 23. Bij de receptie naar een goed restaurant geïnformeerd en kwam zodoende in het vlakbij gelegen Baan Khanitha terecht. Mijn reisgenoot en ik werden er in de watten gelegd en hebben ontzettend genoten van heerlijke Thaise gerechten op mooi versierde borden. Er wordt weleens beweerd dat de liefde van de man door de maag gaat. Ging bij mij op, was direct verliefd op Thailand. Ben daarna nog vele malen in Baan Khanitha geweest. Eveneens in Soi 23, op zo’n 200 meter afstand van Soi Cowboy, is trouwens ook een aangenaam Vietnamees restaurant, Le Dalai. Uiteraard wens ik jou en je vriendin een mooie en veilige rondreis door Vietnam toe!

 4. Peer zegt op

  Joseph,
  Nog van harte gefeliciteerd met het behaalde lustrum,
  Hiep Hiep Hoera

 5. Rene Wouters zegt op

  Joseph
  Zitten op dit ogenblik in Hanoi. Ter informatie en vrijblijvend.
  Wij slapen in la beaute de Hanoi. Dit hotel is gelegen in een klein straatje waar geen wagens rijden.
  Op ongeveer 300 meter in Ma May street twee restaurants die lekker waren. Beide zijn in de old quarter of Hanoi. DUONG S2 was prijziger ,lekker en de presentatie was fantastisch. De tweede is 100 meter van de vorige en de naam is New Day. Je kunt er niet naast kijken want buiten en binnen waren er toeristen aan het eten. Het eten was lekker,niet prijzig maar er is een geloop van bedieners. Ben gaan euro,s wisselen bij een juwelier op 200 meter van het hotel daar zij meer geven dan banken. De naam is Vang Bac Kim Linh
  Hang bac street 67. 1€=25200 Vndong. Nog een prettig verlof gewenst.

 6. Marijke. zegt op

  Beste joseph mag ik vragen hoe ver de afstand van changmai naar de olifanten opvang is.Ik wil daar al lang naar toe maar nog steeds niets van gekomen.Vanwege onze gezondheid bezoeken we in maart voor de laatste keer thailand.En wil er deze keer graag heen.BVD en een fijne vakantie in vietnam.

  • Joseph Jongen zegt op

   Marijke, ik ga er altijd op mijn gehuurde scooter naar toe. Rij dan naar Mae Rim en op een bepaald punt naar links en steeds rechtdoor. Als je het niet kent lijkt mij het beste om een taxi te nemen of via een reisbureau te boeken. Je kunt het dan ook nog combineren met Queen Sirikit Botanic Garden die er dichtbij is gelegen. Er heen kun je ook nog de Orchid Farm bezoeken. Naar schatting is de afstand zo’n 10 kilometer, maar eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit echt gecheckt.

  • Pieter zegt op

   Dat hangt er natuurlijk een beetje van af waar in Chiang Mai je vertrekt. Maar vanuit het oude centrum gok ik op zo’n 35 kilometer. Halverwege de weg naar Pai.
   Zelf geef ik de voorkeur aan het Elephant Nature Park, wat vooral gericht is op het welzijn van de olifanten en niet op vermaak van de toeristen (naar mijn mening).
   Dat is wel wat verder weg, ik denk dubbele afstand. Zie bieden dagtrips (en nog veel meer aan) met vertrek per minivan vanuit het centrum van Chiang Mai.

   Jammer dat het jullie laatste keer gaat worden. Maar ik hoop dat jullie een ongelooflijk fijne tijd zullen hebben in Thailand. Geniet er van!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website