Een andere kijk op Phnom Penh

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , ,
12 februari 2020

Uiteraard moet je in de hoofdstad van Cambodja de S21 gevangenis en de Killing Fields bezocht hebben om een indruk te krijgen omtrent de wreedheden die door de Khmer Rouge zijn begaan. Dwalen langs de boulevard en de machtige Mekong rivier op je laten inwerken is eveneens een must en uiteraard zijn er tempels. Op internet tref je onder ‘What to do in Phnom Penh’ een aantal uitstapjes aan maar simpel iets zelf ontdekken is vaak heel wat leuker dan al die voorgekauwde aanbiedingen en niet te vergeten vaak spotgoedkoop.

Wat te denken van maar liefst twee korte boottochtjes voor de prijs van 50 cent? Bijna ongelooflijk maar let op. De meeste toeristen zijn verzot op de uitgaansmogelijkheden langs de boulevard met uitkijk op de Mekong rivier. Echter er is ook nog een overzijde die heel ver weg lijkt maar simpel is te bereiken.

Ga maar met mij mee en neem een tuk tuk naar het veer waar de boten auto’s, motoren en voetgangers naar de overzijde van de Mekong vervoeren. Je kunt met het uiterst links gelegen veer de oversteek maken richting het zeer grote Sokha hotel dat van alle kanten bezien een markante blikvanger is. De oversteek kost geen vermogen want voor 500 riel oftewel 12 ½ dollarcent kom je aan de overzijde. Wandel eens naar de kleine moslimgemeenschap die daar niet bepaald luxueus gehuisvest is. Fotografen kunnen er vast een aardig plaatje schieten. Verder langs deze zijde van de Mekong wandelend zie je heel wat restaurants waar je, als je liefhebber bent, kunt smullen van oesters, krab, kreeft en uiteraard ook vis. De korte tocht terug kost hetzelfde bedrag, dus uit en thuis voor 25 dollar cent.

De andere veerpont brengt je voor hetzelfde bedrag naar de meer rechts van het Sokha gelegen hotel. Je hebt dan echt Phnom Penh verlaten en bent aangeland in Piseth City (www.pisethcity.com).

Hoewel het hart van de plaats 12 kilometer verder is gesitueerd toch aardig om even rustig rond te wandelen. De boten varen op en af dus lang hoef je nooit te wachten. En als je een beetje de juiste tijd voor de terugvaart kiest kun je een mooie foto maken van de zonsondergang boven de stad.

Kortom twee leuke uitstapjes die je achter elkaar kunt doen en  buiten de toeristische algemeenheden vallen en nauwelijks geld kosten.

Night Club

Ga maar eens met mij mee naar het Tonle Sap Restaurant & Night Club zoals de officiële benaming luidt. Verwacht van het woord Night Club geen schaars geklede dames of gesoigneerd gezelschap, noch gepeperde prijzen. Alle gerechten zijn zeer vriendelijk geprijsd en gaan 6,75 dollar niet te boven en een jug Ankor bier kost 4 dollar.

Elke avond speelt er een orkest en diverse vocalisten laten je genieten van typische Cambodjaanse songs. Bij speciale -blijkbaar erg populaire muziek- gaan de meeste aanwezige gasten de dansvloer op. Het dansritme is heel afwijkend ten opzichte van wat wij Westerlingen gewend zijn. En dat is nu juist het amusante want de danspartners raken elkaar nauwelijks aan en laten armen en vooral de handen op het ritme van het orkest bewegen. Even toekijken en ga dan gewoon zelf ook de vloer op.

Hoe er te komen

Je kunt uiteraard simpel een tuk tuk nemen maar een wandeling is heel eenvoudig; steeds rechtdoor langs de Mekong rivier richting street 98. Aan de rechterzijde zie je dan de ‘Night Club’. De neonletters zijn in het Cambodjaans hetgeen al aangeeft dat men op de eigen bevolking is gefocust. En eigenlijk is dat het heerlijke en daarbij ontmoet je hier nauwelijks een toerist. Ga er niet te vroeg heen want het woord Night Club zegt het al. De muziek speelt vanaf 20.30 uur maar tegen tienen zit de sfeer er pas goed in. Veel plezier en laat maar eens iets van je belevenis horen.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Een andere kijk op Phnom Penh”

  1. ennuookeenboot zegt op

    Er is inmiddels ook een wat langere botdienst ala Chao Praya hier in BKK en zo te zien met vrijwel dezelfde boot, of anders zo´n rocket uit Noord Borneo. Kijk op movetocambodia.com en zoek in de vele blogs, waar ook nog meer info staat, zoals over de nog vrij recente stadsbus-die zelfs gratis zou zijn voor ieder >65 niet enkel de Khmer.

  2. Co zegt op

    Bedankt voor de informatie daar kan ik wat mee. Ben al een paar keer in cambodia geweest per vliegtuig maar nog nooit blijven hangen in pnom phen dus ga ik zeker eens doen.

  3. Patrick zegt op

    Bedankt voor de leuke informatie !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website