Nieuwe poll: Wat is het leukste aan Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Poll
Tags:
1 februari 2013

Sinds vandaag is er weer een nieuw poll. We gaan dit keer in op de vraag: ‘Wat vind jij het leukste aan Thailand?’

Thailand is een populaire bestemming bij Nederlanders en Belgen. Sommigen verblijven tijdelijk in het ‘Land van de Glimlach’ zoals toeristen of overwinteraars. Anderen kiezen voor een definitief verblijf en gaan emigreren.

Hoewel iedereen daar zijn of haar eigen reden en gevoel bij zal hebben, is het toch interessant om te weten of er een grootste gemene deler bestaat, die aangeeft waarom het in Thailand prettig vertoeven is.

Doe daarom mee aan onze nieuwe poll en laat ons weten waarom Thailand jouw hart gestolen heeft. Je hebt de keuze uit 19 antwoorden, zoals het klimaat, de cultuur, het nachtleven, de vrijheid, etc. Omdat je moet aangeven welke reden voor jou het belangrijkste is, kan je maar één keuze maken.

De poll staat zoals altijd in de linkerkolom, even iets naar beneden scrollen.

Alvast bedankt voor het stemmen.

25 reacties op “Nieuwe poll: Wat is het leukste aan Thailand?”

 1. Sjaak zegt op

  Maar eigenlijk het allerleukste aan Thailand vind ik mijn vriendin. Die staat niet in de pol. Ze zou eigenlijk ook maar één stem mogen krijgen. Het is MIJN vriendin 😉

  • Rob V. zegt op

   Natuurlijk, maar die (mijn) schat heb ik toevallig ontdekt toen ik in Thailand op vakantie was. Afgezien van mijn vriendin (waar ik het trouwens net zo leuk mee heb hier in Nederland) vind ik het mooiste en leukste aan Thailand gewoon de omgeving: natuur, bijzondere tempels en andere bijzondere bezienswaardigheden. Lekker op de bonnefooi rondtrekken en genieten.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dit valt gewoon onder de categorie ‘Thaise dames’, als ik mij niet vergis.

  • Leon zegt op

   Ja Sjaak dat is ook mijn keuze, raar dat die er net niet bijstaat. Dus bij deze ook mijn vrouw. En natuurlijk het thuis gevoel, elke keer weer als ik geland ben heerlijk.
   Nog 2 maandjes en dan is mijn huisje klaar, alweer een reden om nog vaker te gaan.

 2. Jacques zegt op

  Voor mij is er niet iets specifiek het leukste aan Thailand. Er zijn meerdere factoren waardoor ik me lekker ontspannen voel in Thailand.

  Het gevoel welkom te zijn, is heel belangrijk. Het feit dat mijn vrouw als we hier aankomen zich helemaal thuis voelt. Ze kan weer heel de dag in haar moerstaal praten.
  Het klimaat is belangrijk: elke dag buiten ontbijten in korte broek en Tshirt.
  De betaalbaarheid is een punt, als je hier bent is het veel genieten voor weinig geld.
  Ik geniet van de sfeer in het dorp die zo sterk bepaald wordt door Boeddistische gebruiken en evenementen.
  En ten slotte ook het vakantiegevoel wanneer we op pad gaan om Thailand te verkennen. Voor Soj net zo’n avontuur als voor mij, vroeger ging ze nooit op vakantie.

  Het is gewoon heerlijk overwinteren.

 3. J.Jordaan zegt op

  Het leukste aan Thailand is natuurlijk eerste ervaring als vakantieland.
  Veel met vakantie geweest in dit land. Je eigen kunnen uitleven (zonder voor iemand lastig te zijn) en niemand die ergens een probleem van maakt. De mooie stranden, heerlijk eten. Heerlijk weer. Vriendelijke mensen. Mooie natuur en natuurlijk het land van de glimlach. Nadat ik met pensioen ging ben ik samen met mijn Thaise vrouw ( die ik in een van de vakanties had leren kennen) naar Thailand verhuist.
  Hier wonen is dan een ander verhaal. Het land van de glimlach is niet hetzelfde meer.
  Als je tussen die bevolking leeft en hun strijd het bestaan volgt is er vaak voor een glimlach geen plaats. Maar wat ik geweldig vind aan die mensen is dat dat er wel regels bestaan, maar dat niemand zich daar wat van aantrekt. Ze klagen niet over overlast van buren die een feestje hebben. Ze rijden zonder helm op de motor. Telefoneren in de auto. Rijden aan de verkeerde kant van de weg en doen alles wat regels hun heeft verboden. Ik heb daar in het begin wel problemen mee gehad. Nu niet meer.
  Ik heb mijzelf daarop aangepast. Ik hou er rekening mee.
  Het is toch geweldig als je hier leeft dat dat allemaal maar kan.
  Als je uit Nederland hier komt (regeltjesland) in een land waar je gewoon even kan plassen op de hoek van de straat en ze elke dag weer opnieuw uitvinden wat er voor nieuwe maatregelen genomen moeten worden om eventueel niet te veel adem te halen op straat. Dat is het leukste aan Thailand.
  J.Jordaan.

  • Theo zegt op

   Als je uit Nederland hier komt (regeltjesland) in een land waar je gewoon even kan plassen op de hoek van de straat en ze elke dag weer opnieuw uitvinden wat er voor nieuwe maatregelen genomen moeten worden om eventueel niet te veel adem te halen op straat. Dat is het leukste aan Thailand.

   1 Wat staat hier in Godsnaam?
   2 En u vindt het een verworvenheid dat u (in Thailand neem ik aan?)op iedere hoek van de straat kunt plassen?

   Dit lijkt mij geen verrijking voor Thailand. Ben blij dat ‘op de hoek van de straat plassen’ niet als keuzeonderwerp in de enquete zit, hah!

  • louis zegt op

   Moderator: reageer op de stelling svp.

 4. john zegt op

  Wat is het leukste van Thailand? Dat is een goeie vraag, Thailand heeft een bepaalde aantrekkingskracht, voelt ook als thuiskomen. Ik heb al diverse landen bezocht in Zuidoost-Azie zoals Vietnam, Cambodja, Maleisie, Singapore en Indonesie. Elk land heeft zijn schoonheden en charmes. En overal heb je die natuur, cultuur, stranden, eilanden, lekker eten enz. maar Thailand heeft iets speciaals (nee, ik heb geen Thaise vrouw). Thailand is en blijft mijn nummer 1.

 5. cor verhoef zegt op

  Het leukste aan Thailand is de kontspuit. Laten we eerlijk zijn..En het klimaat natuurlijk. En de skype premier niet te vergeten…(geintje jongens, niet meteen steigeren en boze reacties sturen en minnetjes uitdelen).

 6. kick zegt op

  Het leukste aan thaland vind ik .Dat 99,9 procent van de bevolking op de een of anderen manier bezig is om de kost te verdienen en daar toch een grote smale bij vertoond

 7. Eddo zegt op

  Waarom ik van Thailand houd: Thailand is chaotisch, druk, vol, stinkt en tegelijkertijd ruikt ook lekker, kleurrijk, kinderlijk, boeddhistisch, is warm tot zeer heet, heeft ’the best food in the world’ en de mooiste (isan) vrouwen.

 8. william zegt op

  Dacht dat ik meerdere keuzes kon aanklikken, maar nee. Daarom ‘voel me hier thuis’ maar aangeklikt, want dat thuisgevoel komt natuurlijk door verschillende factoren als lekker eten, geen last van criminaliteit, natuur en strand, klimaat enz. En niet te vergeten het vriendelijke prijspeil wat me instaat stelt hier comfortabel te overwinteren.

 9. maria berg zegt op

  Het leukste aan thailand: Te veel om op te noemen. Het weer, het eten, de natuur, het klimaat en de mensen.

 10. Kees 1 zegt op

  Toen ik voor het eerst in Thailand kwam zo een 40 jaar geleden .
  Was ik al in heel wat landen geweest. Rijk en arm.
  Geen enkel land heeft ooit zo een diepe indruk op mij gemaakt als Thailand.
  Ik heb daar lang en vaak over nagedacht. En kom eigenlijk steeds weer tot de conclusie dat ik het eigenlijk niet zo goed kan verklaren.
  Ik heb dan ook maar Cultuur aan geklikt ik denk dat dat het dichts bij komt
  Voor mij had er in het rijtje bij mogen staan .

  Een niet te verklaren aantrekkingskracht

 11. Rita zegt op

  Sedert de intocht van onze Russische medemensen wordt het hiet steeds minderr leuk.
  Zij willen de beste plaatsen op het strand liefst zonder er iets voor te betalen.
  Ook halen ze hun hapjes en drankjes bij 7eleven zodat de strandtenthouder niets aan ze verdiend.
  Toch kom ik volgend jaar weer terug naar dit heerlijke land.

  Rita

  • eddo zegt op

   Moderator: de Russen discussie is gesloten en willen wij niet onder deze posting voortzetten.

 12. Mark zegt op

  Het mooiste aan Thailand is voor mij dat ik mij er thuis voel, best wel begrijpelijk aangezien ik een thaise oma heb.

 13. Cor Verkerk zegt op

  Het fijnste aan Thailand vind ik als je eindelijk het vliegtuig kunt uitstappen en daarna gewoon met de flow meegaan en maar zien waar je naar toe gaat en wat er gebeurt. Heerlijk

 14. Daniel zegt op

  Graag had ik gezien wie hier reacties plaatst. Verblijvers, of vakantiegangers.
  Hebben verschillende meningen.
  Daniel CM

 15. Chris Bleeker zegt op

  Dat het zo totaal anders is,… dan Nederland,en we weten allemaal hoe Nederland Is

 16. L zegt op

  Ik kom inmiddels vanaf 1998 in Thailand. Ik ga erop vakantie, ik heb er gewerkt via mij. Nederlandse werkgever en vooral geniet ik er twee keer per jaar voor langere tijd. Wanneer ik in Bangkok land ben ik thuis. Ik weet de weg ken inmiddels een beetje de taal en weet wat wel en niet kan. Ik reis vaak alleen en soms met vrienden en familie. En bovenal voel ik mij hier veilig als vrouw alleen. In Thailand is er veel te zien en te doen en kun je ( ja, ja, ik blijf een vrouw ) heerlijk shoppen en genieten van budget vriendelijk luxe. Ik ben geen backpacker maar hou wel van een beetje luxe en het goede leven. Lekker fietsen, zonnen en veel lopen en op ieder tijdstip is er leven. Ik ben geen bartype maar geniet van alles om mij heen. Er zijn veel uitersten in Thailand. Wanneer je ergens zo lang komt leer je het land en de mensen goed kennen en weet je ook de mindere kanten van het land en de mensen met de glimlach. Soms geeft dit wat ergernis maar het heeft nog niet de overhand genomen dus ik zie alweer uit naar mijn volgende bezoek. Mijn motto is geniet, blijf op je hoede en doe geen dingen die je in Nederland ook niet zou doen dan heb je een heerlijk en veilig verblijf in Thailand.

 17. J.Jordaan zegt op

  Daniel, Bij mijn reactie is dat in ieder geval heel duidelijk. Gaat over lange tijd met vakantie en wonen in dit geweldige land.
  J.Jordaan.

 18. Pim. zegt op

  Voor mij is het leuke van Thailand dat ik mij nooit een seconde verveel.
  Al moet je soms weleens lang wachten zie je overal dingen om je heen wat weer je aandacht trekt .

  In Thailand hadden er eigenlijk acht dagen in een week moeten zijn .

 19. T.van den Brink zegt op

  Het leukste van Thailand vindt ik dat het naast het feit dat de mensen vriendelijk zijn, dat er een heerlijke temperatuur heerst en dat het voor ons westerlingen nog steeds goedkoop is, dat er zo’n grote keuze is aan veel dag trips, althans in Pattaya , Pukhet en Bangkok die ook nog eens goedkoop zijn en die je een volledige dag laten genieten zonder dat je daarvoor niet veel meer hoeft te doen dan je laten verwennen. Ben een keer vanuit Pattaya naar Nong Nooch geweest en heb er een fijne dag gehad. Ook vanuit Phuket een zee reis naar James Bond eiland gemaakt, een geheel verzorgde reis met eten en drinken aan boord, geweldig goed verzorgd! Ook een dag naar de drijvende markt en Ayutaya was geweldig Ik weet zeker dat er nog talloze mogelijkheden zijn om de dag door te komen.Thailand is echt een geweldig vakantie land!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website