Thaise Premier Yingluck in tranen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Politiek
Tags: ,
10 december 2013

Premier Yingluck barstte vanochtend in tranen uit tijdens een toespraak op de televisie. Ze herhaalde dat ze zich niet terugtrekt als (demissionair) premier, zoals geëist door de demonstranten.

‘We zijn fellow Thais. Waarom moeten we elkaar pijn doen? Ik heb me tot nu toe teruggetrokken. Ik weet niet hoe ik me verder moet terugtrekken. Willen jullie [anti-regerings demonstranten] dat ik zelfs geen voet op Thaise bodem zet?’

Yingluck riep de demonstranten op de Shinawatra-familie niet te veroordelen en vroeg oppositiepartij Democraten om te helpen de democratie te bewaren door deel te nemen aan de verkiezingen op 2 februari.

De tranen van Yingluck zijn te zien op een filmpje op YouTube:

[youtube]http://youtu.be/4ORhAvfOZog[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Thaise Premier Yingluck in tranen (video)”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Terugtrekken? Ze is amper in de kamer aanwezig geweest. Maar stel dat je daar mee getrouwd ben en dat dan thuis krijg! Sterkte.

 2. Rob V. zegt op

  Tranen zie ik ook niet, maar wel iemand die op het punt van in huilen uitbarsten staat en dus snel weg loopt.
  Doet er verder weinig toe, Yingluck is als persoon misschien een hele aardig dame (geen flauw idee, ik heb haar nooit ontmoet..) maar als premier heeft ze het verkeerd aangepakt door zich zogenaamd “neutraal” op de stellen ten tijden van o.a. de amnestievoorstellen. Of ze zelf echt hoopte hier boven te staan… zou kunnen maar toch vreemd zijn gezien de band met haar broer, dus moest ze zelf ook donerdsgoed weten dat niemand dat zou geloven zelfs als ze dus echt boven de Phue Thai partij zou willen hebben staan. Het is simpelweg beter als de Shinawatra’s zich uit de politiek terug trekken. Net als de andere corrupte families en individuen. Tijd voor hervormingen zodat zetels verdeeld worden aan de hand van de “popular vote” en er een democratie bestaat met coalities voor een meerderheid, echte partij programma’s die zijn opgesteld om het land er op vooruit te helpen ipv de eigen zakken/familie etc. Ik kan me ook goed vinden in Chris zijn reactie op Breaking News 9 December om 02:46.

 3. Tino Kuis zegt op

  Hier een wat langere versie van dezelfde clip. Ze wordt emotioneel op het moment dat ze zegt: ‘…..ik vind het niet eerlijk dat de demonstranten achter onze hele familie (‘trakoen’ in het Thais) aanzitten. Wij zijn toch allemaal Thais?…….’ Ik zal de hufterige commentaren onder deze video maar niet herhalen. Als je leest wat er websites en op FB over Yingluck wordt gezegd dan lopen de rillingen over je rug. ‘Hoer’ is het meest fatsoenlijke woord. En wat het meest stuitend is , over de hele Shinawatra familie. Dit zijn geen politieke demonstraties meer maar dit is een heksenjacht.

  http://www.youtube.com/watch?v=RO6o6DB47ao

  • danny zegt op

   beste Tino,

   Facebook is volgens mij een plek die kenmerkend is voor weinig inhoud. Het is meer een item om je af te reageren of te informeren hoe de soep heeft gesmaakt …..wat niemand interesseert.
   Ik hoop dat je je daardoor niet laat afleiden door de grote groep demonstranten die zich niet op deze manier uitdrukken.
   Er is misschien wel een “jacht “‘om te voorkomen dat deze familie doorgaat met regeren ,maar de meeste demonstranten gedragen zich voorbeeldig iets waar de roodhemden nog veel van zouden kunnen leren.
   een goede groet van Danny

 4. cor verhoef zegt op

  Dit is Oscar materiaal. In dit filmpje wordt ze gevolgd door een camera en op een gegeven moment draait ze zich om met de meest charmante grijns op haar gezicht die ik ooit heb gezien. Mocht haar politieke carriere inderdaad tot een einde komen, kan ze altijd nog aan de slag bij een of andere ‘lakorn’

  https://www.facebook.com/photo.php?v=614832435238856

  • Gerrie Q8 zegt op

   Onvoorstelbaar! Heb niet veel woorden meer voor dit. Hoop dat het toch geplaatst wordt!

  • cor verhoef zegt op

   Hans, dat zou kunnen, maar ik vond de grijns net iets te triomfantelijk. En gezien haar prestaties gedurende de afgelopen twee jaar, of liever gezegd, het gebrek daaraan, haar 42 buitenlandse snoepreisjes naar machtsbolwerken als Malawi en de Malediven en haar oogverblindende afwezigheid tijdens belangrijke parlementaire debatten, moet ik helaas bekennen dat ze bij mij zo veel aan geloofwaardigheid heeft ingeboet, dat ik meen dat de Oscar hier volkomen terecht is.

 5. chris zegt op

  Ik denk dat het echte tranen waren op het put van uitbarsting. Zelf had ze waarschijnlijk al weken geleden de handdoek in de ring willen gooien maar ‘broerlief’ was het daar niet mee eens. En dan gebeurt wat nu is gebeurd: het verzet wordt heftiger en persoonlijker. Ik hoop dat Thaksin haar vandaag heeft gebeld en zijn excuses heeft aangeboden voor de situatie waarin hij haar heeft gebracht.
  Ik ben ook van mening dat het krokodilletranen waren. Yingluck is een aardige vrouw maar absoluut geen politica en ook niet geschikt voor dat vak. Ze heeft niet voldoende leiderskwaliteiten en het zou mij ook niet verbazen als ze zich -ondanks de druk vanuit de Pheu Thai – niet beschikbaar stelt als nieuwe PM. Ik zou dat ook verstandig vinden, voor haar en voor de rust in het land. Thaksin heeft meer zusters als het echt nodig is. Een ervan is getriouwd met een oud PM dus de dynastie kan worden voortgezet als het volk het wil.
  Ik veroordeel ook de wederzijdse verkettering en het gebruik van onwelgevallige taal. Maar begrijpen doe ik het wel. In de recente geschiedenis werd een PM aangevallen in zijn auto, met de dood bedreigd en werd menselijk bloed over de schutting van zijn huis gegooid. Deze PM werd geen hoer genoemd want het was een man.

  • janbeute zegt op

   Beste Chris je schrijft , Yingluck is niet geschikt voor dit vak als PM .
   Ik zou dan wel eens willen weten , en van iemand willen horen .
   Wie is er dan wel geschikt voor dit vak als PM in Thailand .
   Mijn ega is gek van Mark Rutte .
   Zij zag haar laatst op de thaise Tv ( ASEAN news ) ivm een bezoek aan Indonesie .
   Knappe man ,handsom .
   Ik zei toen , en nog vrijgezel ook
   Toen heb ik haar via YouTUBE , meer laten zien .
   Oa op de fiets in Holland . ook in Israel .
   Geweldige man , ik ben niet van zijn party , maar vind het een echte LEIDER .
   En geloof mij echte LEIDERS zijn heden ten dage schaars te vinden .
   Dus wie zou een echte LEIDER inThailand kunnen zijn ?????
   Maar die Suthep echt niet , meer een nieuwe dictator , vond hem ook altijd al arrogant .
   Waar ik woon wordt hij zeker niet geaccepteerd bij de bevolking .
   Jantje zou het niet weten , misschien jij wel .

   Groetjes Jantje .

 6. Stefaan zegt op

  Ik ken haar niet, en volg en Thaise politiek niet.

  Dit korte fragment laat een boze premier zien, die vindt dat haar onrecht wordt aangedaan. Toch ook typische voor Thaise dames, is dat ze snel wegstapt. Gezien ze hier blijkt geeft boosheid, gaat dit in tegen de Thaise omgangsvormen. De on-macht wordt haar te sterk.

 7. H van Mourik zegt op

  Die geelhemden willen géén nieuwe verkiezingen.,want ze weten drommels goed dat de roodhemden opnieuw als beste partij uit de bus komt!
  Is dit democratie’s?
  De roodhemden zijn het armste deel van de bevolking in Thailand,
  en de geelhemden min of meer de middenstand (VVD) en de rijkere bevolking.
  Er wonen meer arme mensen dan rijke mensen in Thailand, en de kloof gaat steeds groter worden tussen rijk en arm.
  Maar ja…weten de foreigners hier wel van.,die veelal in Bangkok, Pattaye, Pucket en Huahin woonachtig zijn.
  Ik hou me afzijdig van de Thaise politiek.,aangezien ik hier gast ben en géén stemrecht hebt.
  Maar wat ik wél weet is dat “stemmen opnieuw” onder de gehele Thaise bevolking het meest democratie’s is, en dit geld niet enkel voor Thailand.

 8. janbeute zegt op

  En zo is het Hr. van Mourik .
  De gele vertegenwoordigen de Elite in Thailand .
  En willen graag tenkoste van alles rijk blijven en als het even kan nog rijker worden over de ruggen van de ongeschoolde Thai .
  Hun aanhang wordt ook veelal betaalt per dag .
  Dagje demonstreren verdien je meer mee dan een dagje werken .
  En je wordt niet moe .
  Mijn ega zij gisteren nog , moeten zij niet werken en geld verdienen , waar doen ze het van .
  Meer dan een week in Bangkok bivakkeren eten en drinken , overnachten enz .
  Zij weet hoe het werkt en waar het salaris wegkomt van de meeste demonstranten .
  Als de echte demonstranten die daar voor hun politieke opienie en hart bleven staan .
  En de rest naar huis ging , dan was het aantal demonstranten , zeker een stuk minder .
  Misschien wel meer dan de helft .
  Dit verhaal Geld ook voor de Rooie , en dat heb ik gezien uit ervaring.
  Zij zijn de partij van de armoezaaiers en ongeschoolden .
  Maar niet hun leiders zij hebben echt geen armoe .

  Groetjes Jantje .

  • chris zegt op

   beste Jantje
   Als de wereld zo eenvoudig was was het probleem al lang opgelost. Het gaat helemaal niet meer om de rode en de gele. Thailand is een meer pluriforme samenleving waarin veel meer ideeen nu aanwezig zijn en groeien dan voorheen. Nooiot teveoren heb ik op de televisie zoveel mesnen zien en horen discussieren over de toekomst van hun land. Dat is GROTE winst in een zich ontwikkelende democratie. Deze ideeen (van bijvoorbeeld de middenklasse buiten Bangkok; van de armen IN Bangkok) zijn nauwelijks in het parlement vertegenwoordigd. Daar heersen nog steeds rood en geel; daar wordt de strijd gevoerd om de macht die ook per definite de macht over de geldstromen betekent. Veel van de demonstranten met wie ik contact heb zijn helemaal niet geel, maar zijn wel falikant tegen de manieren waarop zowel rood als geel met de Thai bevolking omgaat. En zijn gekant tegen corruptie (maar doen er zelf ook aan mee). Dit land heeft veel meer een moreel probleem dan een politiek probleem.

  • Bucky57 zegt op

   Beste Jantje,

   de argumenten die jij hanteert slaan nergens op. Vooral de beschuldiging dat de gele betaald worden om te demonstreren. De meeste mensen die demonstreren zijn daar om aan te tonen dat zij voor de koning zijn en niet voor een toekomstige familie S. Zij willen geen situatie zoals vroeger in de Filipijnen (Marcos) of Indonesie.(Soeharto). Dat jij zelf aangeeft uit ervaring dat de rode wel betaald worden om te demonstreren geeft al aan hoe de verhoudingen eigenlijk liggen. Indien deze dus geen geld krijgen om te demonstreren of te stemmen zouden de verhoudingen dus hier in Thailand geheel anders zijn. Men zou het kopen van stemmen met hogere straffen moeten afstraffen.

   Bucky57

 9. Dick van der Lugt zegt op

  Breaking News De videoclip waarop te zien is dat premier Yingluck glimlacht, is enkele uren na plaatsing al 342.000 maal bekeken. Tussen Yingluck’s glimlach en tranen die opwelden in haar ogen toen ze vanochtend tijdens een persconferentie een vraag beantwoordde over de aanvallen op haar familie, zaten iets van 10 seconden.

  ‘Wow. Such an actress’, leverde dat als commentaar op YouTube op. Maar een ander verdedigt de premier. ‘Ze probeerde alleen maar te glimlachen om haar echte gevoelens te verbergen en haar waardigheid als leider te bewaren.’

 10. Eugenio zegt op

  Natuurlijk is dit heel frustrerend voor Yingluck. Ze weet dat ze gebruikt is.
  Zusje had zich maar naar de Thais/Chinese familie traditie te voegen.
  Zusje heeft alles aan de familie te danken en had zich te luisteren naar de wensen van grote broer uit Dubai.
  Deze sluwe vos had dit scenario echt wel voorzien als plan B of C. De PT partij kan nu zonder gezichtsverlies en zonder het breken van verkiezingsbeloftes hun volledig mislukte en onbetaalbare rijstsubsidie systeem af bouwen. De rijstboeren immers kwamen al in verzet en velen begonnen aan deze regering te twijfelen. Nu is er waarschijnlijk geen verlies van kiezers. De Zwarte Piet ligt immers bij de oppositie.
  Een meesterzet !

  Heel erg jammer voor kleine zus, maar de familie is altijd belangrijker…

 11. Soi zegt op

  Neen, ik zie geen tranen, maar ook geen veinzing noch grimas. Wel veelzeggend mimiek. De beelden zijn niet eenduiding voor uitleg. Als je er niet van dichtbij aanwezig bent geweest, en niet personen en onstandigheden uitvoerig kent, wordt het een moeilijke taak. Dan blijft over datgene te zien wat jezelf vermag. Ieder z’n uitleg! Dus zie ik een verbolgen PM, boos, wanhopig, onbegrepen. Om niet overmand te raken door al die emoties stopt ze haar verklaring, loopt weg van de microfoon, maar niet na eerst een ‘khopkhunkha’. Na enkele passen zoekt ze steun en medestanders. Ze draait zich om, ziet hen en een grimas verschijnt op haar gezicht. Een verzuchting, een beknelling. Dan herpakt zij zich, en stapt uit beeld.

 12. H van Mourik zegt op

  Prachtig dit alles…m.a.w. alle aanhangers van premier Yingluck en tevens de meerderheid van de gehele Thaise bevolking kan min of meer oprotten, en op z’n Hollands gezegd…uitroeien die handel!!!
  Stemmen is dan niet meer mogelijk in Thailand.,aangezien de zogezegde “roodhemden” dan weer opnieuw in de meerderheid zullen komen.
  Is dit democratie???
  De arme en veelal ongeschoolde Thaise bevolking in het noordoosten en noorden van Thailand worden de de (VVD) geelhemden min of meer gezien als een achterlijk en dom volkje.
  Zij zullen als een “election” voorlopig niet zal nodig zijn volgens de geelhemden…nog armer worden,
  en de geelhemden rijker.
  Ikzelf ben al meer dan 16-jaar woonachtig hier in het noordoosten, en kan met eigen ogen zien hoe de armoede hier aan het toenemen is.
  Het beste is dan ook om als buitenstaander (foreigner) afstand te houden van de Thaise politiek!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website