De regering Yingluck komt er, na drie maanden in het pluche te hebben gezeten, niet best vanaf in een opiniepeiling van Bangkok University.

Voor performance kreeg de premier een 4,98 (op een schaal van 1 tot 10). Yingluck’s hoogste score van 5,61 was voor haar harde werk, haar laagste score van 4,34 voor haar besluiteloosheid. Zijn de respondenten tevreden met het werk van de regering? Ze gaven de regering een 4,78. De beste score van 5,09 was voor buitenlandse zaken, de laagste van 4,52 voor economisch beleid.

De partij van Yingluck, Pheu Thai, scoorde 4,84 punten tegen 4,26 voor oppositiepartij Democraten, de coalitiepartijen kregen 4,06 punten en de oppositiepartijen 3,94 punten. 55,8 procent van de respondenten heeft er vertrouwen in dat de regering in staat de mensen die door de overstromingen zijn getroffen, te helpen; 44,2 procent heeft er geen vertrouwen in.

Ook de universiteit van de Thai Chamber of Commerce deed onderzoek. Mensen zijn het meest ontevreden over de informatie die de regering over de overstromingen verstrekt. Op nummer 2 en 3 staan waarschuwingen voor overstromingen en compensatie voor waterschade.

Pheu Thai parlementslid Natthawut Saikua zei dinsdag dat de opiniepeilingen geen invloed hebben op de premier. Hij denkt dat de bevolking de regering haar werk laat voortzetten zodat ze kan laten zien waartoe ze in staat is. Natthawut is door zijn partij aangezocht om de PR voor de regering te verzorgen via zijn roodhemd-netwerk.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Regering Yingluck krijgt dikke onvoldoende in peilingen”

 1. tino zegt op

  De vlag dekt de lading niet. Het is een kleine onvoldoende. De inzet en betrokkenheid van Yingluck zijn duidelijk voor iedereen. Haar besluiteloosheid heeft veel te maken met tegenstrijdige adviezen en belangen, zoals Bangkok tegen de rest. Informatie was onder de maat maar is ook lastig bij een ramp van deze omvang. Veel zal afhangen van de komende jaren. Als het haar lukt een Deltaplan op poten te zetten, wat ik verwacht, krijgt ze van mij een dikke voldoende. Ze moet afgerekend worden op wat er nu gaat volgen.

  • dick van der lugt zegt op

   Beste Tino,
   Je hebt gelijk: dat ‘dikke’ is overdreven.
   Dick


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website