Nieuwszender Al Jazeera had gisteren een interview met premier Yingluck over de onrust in Bangkok.

De Thaise premier Yingluck Shinawatra verwerpt de eis van anti-regeringsbetogers om af te treden. In een televisietoespraak noemde Yingluck de eisen van de betogers onaanvaardbaar en in strijd met de grondwet.

Yingluck zei bereid te zijn “om een gebaar te maken” in onderhandelingen om te komen tot een vreedzame oplossing voor de grootste Thaise crisis in jaren. Volgens Yingluck neemt het leger een neutrale positie in de crisis in.

Video Talk to Al Jazeera – Yingluck Shinawatra: “This is unlawful”

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/Jzhhf94TZ0E[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Interview Al Jazeera met Yingluck Shinawatra (video)”

 1. chris zegt op

  Eerst was ze altijd buiten Thailand en bijna nooit in het parlement om leiding te geven en verantwoording af te leggen over het regeringsbeleid. NU is ze wel in Thailand, op een geheime lokatie, zichtbaar op de internationale televisiezenders als BBC en Al Jahzeera maar volstrekt onzichtbaar op de Thai televisiezenders.

 2. Rob V. zegt op

  Ik ben het nu aan het kijken maar ik vindt haar Engels maar lastig te volgen (wat geen verassing is hoor als je eerdere redes/interview in het Engels van haar hebt gezien). Jammer want door je zo te moeten concentreren op welke woorden ze uitspreek wordt het wat lastiger/moeizamer om te begrijpen wat ze inhoudelijk nu zegt… Nu al een paar keer een stukje moeten herhalen. Jammer want ik wil best weten wat ze te vertellen heeft.

  Het mooiste zou natuurlijk schoonschip zijn, door de hele corrupte benden, macht van rijke families en belangverstrengelingen etc. te doorbreken. Maar dat zal er voorlopig wel niet van komen helaas, of Yinglck nu opstapt of niet.

  Wel fijn dat ze bij Al Jazeera tenminste haar naam goed uitspreken. Dat doet reporter Michel Maas ook maar in het journaal lezen ze van de autocue op en dan gaat het mis.. :p

  • Rob V. zegt op

   Tot het einde doorgezeten maar niet veel wijzer geworden, er werdt weinig (niet) doorgevraagd toen Yingluck de standaard antwoorden afdraaien op de vragen. Kortgezicht komt het neer op “ik wil hereniging/verzoening van het land/volk maar dat kan pas als het volk dat wil, alsik wat fout heb gedaan merk ik dat wel bij de verkiezingen of men mij nog wil of niet, het rijstsubsidie systeem is er om de boeren te helpen en dit is anders dan bij de rubberboeren omdat die het hele jaar kunnen oogsten op eigen land en rijstboeren maar één keer per jaar kunnen investeren en weinig eigen land hebben.”

   Nu kan ik begrijpen dat men niet héél erg zou doorvragen (Een Nederlandse reporter had totaal de vloer aangeveegd als Rutte antwoord gaf zoals Yingluck dat deed… om vervolgens voor joker te staan in alle journaals) wegens o.a.loss of face en niet al te kenbaar/openlijk kritisch zijn, maar toch jammer dat er geen vragen werden gesteld als “denkt u niet dat er een beter systeem is om de boerne te hellpen, bijvoorbeeld via betere landbouw faciliteiten zoals bewatering?” en “Hoe denkt u dan precies die verzoening te bereiken als een grote minderheid van het volk u wantrouwt?” , “wat voor hervormingen in de wet/grondwet denk u dat de verzoening en democratie in Thailand verder verbeteren?”.

   Haar gezicht vertrok ook enorm toen de interviewster vroeg wat de koning nu van dit alles vond. Het antwoord was ook erg defensief. Een diplomatieker antwoord had geweest “ik kan geen uitspraken doen over het koninklijkhuis maar u zult begrijpen dat zij zich erg verbonden voelen met het welzijn van het volk en de democratie.”

 3. Eddie Lap zegt op

  Ik schrik van haar middelbare school Engels. Geen niveau voor zo’n belangrijk persoon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website