Op 30 maart publiceerden we een oproep van Saranya Nihot, student aan de Hogeschool van Amsterdam, die op zoek was naar een bedrijf, die haar kon helpen met een opdracht voor marktonderzoek in Thailand.

De oproep stond eerder op de Facebook pagina van MKB Thailand en vandaag kwam het goede nieuws dat het Saranya Nihot is gelukt om contact te maken met een bedrijf, dat haar wil helpen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Ook Romy Rozestraten, derdejaars student aan de Hogeschool van Amsterdam, doet nu een dergelijke oproep, zij schrijft:

 “Hallo mijn naam is Romy Rozestraten en ik ben derdejaars student aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik studeer international business and management en daarvoor heb ik de opdracht gekregen een marktonderzoek te doen voor een Nederlands bedrijf in Thailand.

Ik zal in november 2019 vier weken lang voor dit bedrijf naar Bangkok toe gaan en daar op locatie meetings inplannen met potentiële klanten, producenten en eventuele andere partners om dit Nederlandse bedrijf een advies te geven over hun kansen in de regio en partnerships te sluiten voor eventuele samenwerkingen, aangezien dit vanuit Nederland lastig te organiseren valt. Tevens zou ik voor het bedrijf als representative kunnen werken en de producten/diensten presenteren aan eventuele partners. Ook kan ik naar fairs en business meetings gaan en het bedrijf vertegenwoordigen. Verdere mogelijkheden zijn natuurlijk bespreekbaar.

Ik zal dit project gaan doen samen met een andere Nederlandse student en een student uit Thailand zelf om de taal- en cultuurbarrières te overkomen. Aan het eind van het project ontvangt het bedrijf een rapport met adviezen en mogelijke samenwerkingen inclusief contact gegevens.

Iets voor uw bedrijf? Stuur mij dan svp een mailtje via [email protected] voor verdere vragen en/of details en ik hoop dat ik iets zou kunnen betekenen voor uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Romy Rozestraten”

Net als bij Saranya hopen we, dat Romy er ook snel in slaagt om via Thailandblog.nl en MKB Thailand een bedrijf te vinden, die haar bij haar studie wil helpen.

Wie o wie?

2 reacties op “Help Romy Rozestraten aan opdracht marktonderzoek in Thailand”

 1. Petervz zegt op

  Ik snap het verzoek niet.

  Nederlandse studenten willen een marktonderzoek doen in Thailand voor een reeds in Thailand gevestigd Nederlands bedrijf? Welke waarde kunnen de studenten toevoegen, want ik ga er vanuit dat een hier gevestigd bedrijf al voldoende kennis heeft over de Thaise markt.

  Lees ik het wellicht verkeerd?

  • Gringo zegt op

   “een marktonderzoek te doen voor een Nederlands bedrijf in Thailand”, schrijft Romy.
   De zin klopt niet helemaal, want zij bedoelt natuurlijk een marktonderzoek in Thailand voor een
   Nederlands bedrijf.

   Overigens betwijfel ik of een hier gevestigd Nederlands bedrijf per definitie voldoende kennis
   heeft van de Thaise markt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website