Foto: © mickeykwang / Shutterstock.com

Stichting Epafras biedt pastorale zorg aan Nederlandse gevangenen in het buitenland. Bent u woonachtig in Thailand en heeft u belangstelling om op vrijwillige basis als geestelijk verzorger gevangenen in Thailand te bezoeken? Neem dan contact op met Stichting Epafras.

Vele gevangenen hebben te kennen gegeven de specifieke pastorale zorg van Epafras op prijs te stellen en ervaren een gesprekspartner met wie zij in het volste vertrouwen en in volstrekte geheimhouding de diepste noden, zorgen, vragen, schuld en overwegingen kunnen delen en veelal samen bidden als onontbeerlijk.

Sinds 1984 draagt Stichting Epafras zorg voor crisispastoraat aan Nederlandse gevangenen in het buitenland. Epafras ontvangt subsidie voor een netwerk van in het buitenland woonachtige vrijwilligers die Nederlandse gedetineerden bezoeken. In overleg met het Ministerie van Buitenlandse Zaken richt Epafras zich op de landen die de meeste pastorale zorg nodig hebben, zoals in Zuid-, Midden- en Noord Amerika, Afrika, India, Indonesië, Filipijnen, Thailand, Libanon, Nepal en Marokko. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 60 lokale geestelijke verzorgers, maar de toekomst vraagt om meer vrijwilligers.

Dit kan stichting Epafras voor u betekenen wanneer u bereid bent minstens twee maal per jaar de Nederlandse gevangenen te bezoeken:

Uitgebreide informatie over en toerusting voor het werk.

 • Onkosten van (lokale) reizen, verblijfkosten en diaconale onkosten worden vergoed.
 • De toegang tot de gevangenissen in de zorglanden wordt geregeld door de Nederlandse Ambassade of het consulaat.
 • Online, via telefoon of skype houdt Epafras u op de hoogte van ontwikkelingen.

Voor meer informatie en contact:

Bron: www.nederlandwereldwijd.nl

4 reacties op “Epafras zoekt vrijwilligers in Thailand om gedetineerden te bezoeken”

 1. Joe Argus zegt op

  Zeker:….Ik zat gevangen en gij hebt mij bezocht….en alles wat gij aan de minsten der mijnen hebt gedaan, dat hebt gij aan mij gedaan!
  Toch zie ik dat bidden niet zo zitten. Is er ook een humanistische afdeling?

 2. tom bang zegt op

  Begrijp ik het goed dat het dus alleen om gevangenen gaat die iets met de kerk hebben ?
  Als je als niet gelovige in de gevangenis zit dan heb je dus pech ?
  Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen die hier in Thailand gevangen zitten behoefte aan bezoek hebben en eens met iemand van Nederlandse afkomst willen praten, voor familie en bekenden is het nogal wat om even het vliegtuig te pakken en pak hem beet €700 voor de vlucht alleen neer te tellen.

 3. Eric zegt op

  In mijn ogen gaat het niet zo zeer om de Christelijke achtergrond maar veel meer om een luisterend oor te zijn voor gedetineerden, of zij nu Christelijk, Mohammedaans, Bhoeddist, non-confessioneel of Hindoe zijn. Gedetineerderen van Nederlandse afkomst hebben hun noden, vragen, angsten, zorgen en dan maakt het niet uit wat je achtergrond is. Dan is het erg prettig dat er een luisterend Nederlands oor is. En dat luisterend oor kan wellicht behulpzaam zijn in een aantal praktische zaken wanneer je gedetineerd bent in Thailand.

 4. thea zegt op

  Als de organisatie mede menselijk wil zijn laten ze dan gewone mensen oproepen die graag iemand in de gevangenis willen bezoeken voor een praatje, wat menselijkheid en wat brengen dat ze graag willen hebben, zeep, een sigaretje
  Thea


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website