Foto: Khaosod en TikTok

Een video van een hond die geduldig op een motorfiets op zijn eigenaar wacht, is op TikTok gedeeld door een account genaamd “isdonut”. De eigenaar van het TikTok account, ontmoette de hond toevallig in een warenhuis in de provincie Ratchaburi. Ondanks het wachten, bleef de hond vriendelijk en blafte hij niet naar voorbijgangers.

Op 2 augustus werd duidelijk dat de hond eigendom is van de 48-jarige Orapin Kaentubtim, een inwoner van Ratchaburi. De reu genaamd Khaotu, wat “gedroogde rijstballen” betekent, is vijf jaar oud en een mix van Thai-Bangkaew, met een witte en bruine vacht.

Orapin gaf aan dat ze van plan was de pup aan haar tante te geven na het overlijden van haar vorige hond. Maar omdat haar tante nog rouwde om haar verlies, besloot ze Khaotu zelf te verzorgen. Khaotu is een zachtaardige hond met een voorliefde voor Thais snoep. Hij is terughoudend tegenover vreemden, maar blijft rustig en is niet agressief.

Orapin begon Khaotu mee te nemen naar winkels toen hij één jaar oud was. Wanneer ze haar jas aantrekt om uit te gaan, bonkt Khaotu tegen de deur, om mee te mogen. Uiteindelijk neemt ze hem bijna altijd mee, zelfs naar het warenhuis waar de video is opgenomen. Omdat honden daar niet binnen mogen, moet Khaotu op de motor wachten.

Orapin voegde eraan toe dat Khaotu meestal zo op haar wacht, soms tot wel twee uur lang. Khaotu is zo gedisciplineerd dat hij tijdens het wachten niet wegloopt. De lokale bevolking kent Khaotu goed. Maar wanneer nieuwe mensen Khaotu ontmoeten, maken ze vaak foto’s of video’s om op sociale media te delen.

Bron: Khaosod English

2 reacties op “Een wachtende hond op een motorbike gaat viraal in Thailand”

 1. foefie zegt op

  Mooi,mijn helaas overleden hond door vergiftiging van mijn ex buurnan,
  ging ook overal met mij mee.
  Soms wel tochten van meer dan 200 km.
  Ik zat hem dan een bril op voor de insecten.
  De tranen komen in mijn ogen als ik eraan terug denk.
  Groeten Foefie

  • foefie zegt op

   Het was geen thai !
   Amerikaan, hij heeft gelukkig zichzelf ook vergiftigd !
   Met de blauwe pillen 55555555
   Grt. Foefie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website