Verleng Valentijn dit jaar en vier het een heel weekend lang, want uit wereldwijd onderzoek van Booking.com blijkt dat reizen écht gelukkig maakt. Om precies te zijn gelooft 45% van de reizigers wereldwijd dat het plannen van een vakantie en reizen je een grotere emotionele boost geven dan je te verloven. Leg je geliefde daarom in de watten en verras hem of haar deze Valentijn met iets waar jullie echt blij van worden: een Valentijnsvakantie.

Onderzoek onder Nederlandse reizigers om meer te weten te komen over reisvoorkeuren tijdens Valentijn laat zien dat Londen op de eerste plek staat, gevolgd door Parijs, Antwerpen, Berlijn en Winterberg. In Nederland is Amsterdam de favoriet, gevolgd door Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Scheveningen. Het onderzoek laat ook zien in wat voor accommodaties Valentijnsreizigers het liefst verblijven. Hoewel hotels nog het vaakst worden geboekt stijgen appartementen, guest houses, B&B’s en hostels ook in populariteit.

Thailand, schitterende plek voor een aanzoek

Mocht je toch klaar zijn voor de volgende stap, dan kun je jullie Valentijn nóg specialer maken door je geliefde op vakantie ten huwelijk te vragen. Naast een ring heb je hiervoor ook de perfecte bestemming en accommodatie nodig. Deze plekken zijn zo romantisch dat nee zeggen simpelweg geen optie is. Zo is het Thaise lichtfestival, Loy Krathong een schitterende traditie en een ongelooflijke setting voor een aanzoek. Jij en je partner kunnen hier jullie eigen drijvende kaars op een krathong, een soort bootje in de vorm van een lotusbloem, te water te laten en zien hoe jullie lichtje langzaam aan de horizon verdwijnt. De festiviteiten in Chiang Mai zijn ook inclusief het kijken naar honderden ballonnen met kaarsjes die de hemel op onvergetelijke wijze verlichten.

Verblijf in het schattige pension Green Tiger Vegetarian House, een oase van rust om je te verstoppen in het hart van Chiang Mai. Je moet dit alleen even goed plannen want Loy Krathong wordt dit jaar gehouden op woensdag 13 november 2019.

1 reactie op “Meest romantische bestemmingen voor een aanzoek: Thailand tijdens Loy Krathong”

 1. Carlo zegt op

  Een jaar geleden voor het eerst een Loy Kratong meegemaakt in Pattaya, en moet zeggen dat dit emotioneel een topervaring was.
  Een klein jongetje kwam onze 2 bloemenbootjes in de zee zetten voor een centje. Een prachtige foto van die ingetogen ernst van die jongen is ‘for ever’.
  Wij staken elk een haartje van onszelf in het bootje van de partner. Dan bleek dat onze 2 bootjes mooi wegdreven en samen bleven. Een teken dat we voor elkaar bestemd zijn, zei mijn vriendin. En neen, ze waren niet heimelijk met een draadje aan elkaar vast zoals sommigen doen.
  Een superervaring die mij de rest van mijn leven zal bijblijven.
  Echter ’s anderendaags… wat een vervuiling, al die aangespoelde bloemstukken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website