Naar welke reizen zochten de Belgen de voorbije maanden het meest? Drie trends tekenen zich heel duidelijk af voor 2018. De ‘Fitcation’, waarbij je fit blijft terwijl je van je vakantie geniet, zou wel eens de grootste nieuwe trend voor 2018 kunnen worden. Maar ook de langeafstandscruise wordt zeker een hit. En voor het citytrippen komen andere bestemmingen dan klassiekers als Londen of Parijs op de radar, aldus Touroperator Neckermann/Thomas Cook die het zoekgedrag van Belgen analyseerde op zijn websites.

2018 wordt het jaar van het nieuwe reizen. Naast de klassieke strandvakantie of het skiën in de winter, tekenen zich duidelijk enkele nieuwe trends af. Neckermann/Thomas Cook analyseerde de reizen en bestemmingen waar de Belg de voorbije maanden het meest naar zochten.

Wandelen, fietsen, yoga: fit blijven op vakantie is hipper dan ooit. Steeds meer vakantiegangers kiezen ervoor om ontspanning en inspanning te combineren. Liefst met een flinke scheut cultuur erbovenop. Samen met een professionele coach aan yoga doen, en nadien op bezoek in een pittoresk stadje in Montenegro. Het lijkt de trend voor 2018 te worden.

Ook cruise-reizen naar verre bestemmingen zijn populairder dan ooit. Eén cruise, verschillende ontdekkingen tegen de achtergrond van unieke uitzichten en landschappen. Reizigers meren de ene dag aan om een grootstad te gaan bezoeken, en varen de volgende dag naar een natuurdomein. Van Seattle naar Alaska, bijvoorbeeld. De tijd dat cruiseschepen enkel gepensioneerden of senioren aan boord hadden, ligt lang achter ons.

De derde trend voor 2018 is het nieuwe citytrippen. Parijs en Londen hebben we ondertussen allemaal ontdekt. Maar er zijn nog zoveel andere steden die een bezoek meer dan waard zijn. Zo is er de voorbije weken en maanden een groeiende interesse voor onder meer Warschau, Bilbao, Billund, Vilnius, Bazel of Valletta. Zeker die laatste stad was bijzonder in trek, ook dankzij de TV-reeks Game of Thrones die voor een groot deel in Malta werd gedraaid.

Bij de eerder ‘klassieke’ bestemmingen ziet Neckermann/Thomas Cook de volgende top 15 voor 2018:

 1. Tenerife
 2. Turkije
 3. Tunesië
 4. Kaapverdië
 5. Egypte
 6. Kreta
 7. Kos
 8. Mallorca
 9. Marokko
 10. Rhodos
 11. Lanzarote
 12. Madeira
 13. Thailand
 14. Slovenië
 15. Oostenrijk

» Laat een reactie achter


1 reactie op “Belgen op vakantie in 2018 willen fit blijven en nieuwe trends ontdekken”

 1. chris zegt op

  Als het gaat om plannen voor lange zomer- of wintervakantie blijkt – uit onderzoek – dat plannen en werkelijkheid in heel veel gevallen erg uit elkaar liggen. Het zoekgedrag is veel meer een uiting van (dag)dromen dan van werkelijke intenties.
  Vandaar dat serieuze onderzoeksbureau’s (zoals waar ik vroeger werkte in Nederland) zijn opgehouden met het onderzoeken van deze vakantieplannen ook al omdat geen enkele toeroperator in de uitkomsten geinteresseerd was en zeker het onderzoek niet wilden financieren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website