Australië, Thailand en Zuid-Afrika zijn de best gewaardeerde ‘overall’ verre reisbestemmingen onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit meer dan 11.000 uitgebreide reviews op de reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl. De top 5 best beoordeelde verre reislanden wordt verder gecompleteerd door – opvallend genoeg – Mexico en Nepal.

Australië krijgt met een 8,8 de hoogste gemiddelde waardering over alle vijf beoordeelaspecten: Cultuur & bezienswaardigheden, Natuur, Gastvrijheid, Stranden en Eten. Thailand en Zuid-Afrika volgen daar direct op met een 8,7 gemiddeld. Australië scoort het best op de aspecten natuur (9,3) en stranden (9,0) en wordt door reviewers vooral geroemd om zijn ‘immense variatie’. Thailand krijgt met een 9,0 van allemaal het hoogste cijfer voor eten; Zuid-Afrika scoort maar liefst een 9,6 voor zijn ‘schitterende natuur’.

Verrassend geliefd: Nepal

“Dat de usual suspects zoals Zuid-Afrika, Australië en Thailand bovenin staan is geen grote verrassing”, aldus oprichter Johannes Keuning van 27vakantiedagen.nl. “Opvallend zijn echter de hoge scores van Mexico en Nepal. Voor de laatste geldt dat het ook na de aardbeving onverminderd geliefd is gebleven als verre reisbestemming.” Mexico krijgt net als Thailand en Zuid-Afrika een 8,7 gemiddeld en is het meest geliefd om zijn cultuur & bezienswaardigheden (9,0).
Nepal krijgt op basis van vier van de vijf beoordeelaspecten (stranden zijn er niet…) een ruime 8,8 en eindigt daarmee cumulatief als vijfde. Het land werd in april 2015 getroffen door een zware aardbeving, maar blijft reizigers trekken en betoveren met zijn natuur en cultuur. “We werden overdonderd door de bergen, de vriendelijkheid van de locals en de pracht van de Nepalese cultuur. Een bijna spirituele ervaring!”, valt te lezen in een van de uitgebreide reviews.

Colombia ‘upcoming’ verre reisbestemming

De werelddelen Midden- en Zuid-Amerika worden als verre vakantiebestemming alsmaar populairder. Naast Mexico blijkt ook Colombia (8,6 gemiddeld) steeds geliefder. Jarenlang waren deze landen voornamelijk negatief in het nieuws vanwege drugscriminaliteit, maar deze reputatie wordt langzaam afgeschud. “Het afgelopen decennium is het toerisme in vooral Zuidoost-Azië explosief gegroeid. Nederlandse verre reisliefhebbers lijken meer en meer interesse te krijgen in Latijns-Amerikaanse bestemmingen waar het toerisme nog minder ontwikkeld is”, verklaart een woordvoerder van de website. “De negatieve veiligheidsadviezen voor bijvoorbeeld Colombia zijn – enkele regio’s uitgezonderd – inmiddels verdwenen. Steeds meer reisorganisaties beginnen er rondreizen aan te bieden. We zien louter enthousiaste verhalen over de gastvrijheid en enorme veelzijdigheid. ‘Een land dat op slag je hart verovert’, is een veelgehoorde uitspraak. Ook het succes van Netflix-serie Narcos draagt bij aan de interesse in Colombia!”

1 reactie op “Australië, Thailand en Zuid-Afrika best gewaardeerde verre reisbestemmingen”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Als er een zesde beoordelingscategorie ‘Uitgaansleven’ was toegevoegd, dan zou Thailand met vlag en wimpel bovenaan zijn geëindigd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website