Het Thaise ministerie van onderwijs ontvangt gemiddeld vier tot vijf klachten per maand over leraren die zich seksueel misdragen richting studenten van hetzelfde geslacht, zo meldt Bangkok Post.

Apichart Jirawut, secretaris-generaal van de Commissie voor Hoger Onderwijs, zei maandag dat deze beschuldigingen vooral betrekking hebben op leraren die door het vak dat zij doceren ook lichamelijk contact hebben met studenten, zoals lichamelijke opvoeding, kunst en computerles.

In het hoger onderwijs gaat het meestal om seksuele intimidatie, bij het middelbaar onderwijs is er veelal sprake van seksueel misbruik.

“Leidinggevenden op scholen moeten het gedrag van leraren en hun relatie met de leerlingen beter controleren,” zei de heer Apichart. Verder liet hij weten dat de meeste klachten betrekking hebben op scholen van buiten Bangkok.

“Een leraar die schuldig is aan seksueel misbruik van een student moet onmiddellijk worden ontslagen. Daarnaast moet er worden overwogen om zijn/haar onderwijsbevoegdheid in te trekken, zodat die persoon ook niet op een andere school kan gaan lesgeven.”

Er zijn de afgelopen drie jaar 180 leraren schuldig bevonden aan seksueel wangedrag. Het gaat daarbij om vier tot vijf incidenten per maand.

De heer Apichart is er van overtuigd dat dit slechts het topje van de ijsberg is. “Er zijn ook klachten over leraren die drugs verkopen aan studenten”, zo voegde hij eraan toe.

2 reacties op “Meer seksueel geweld door leraren op Thaise scholen”

 1. H van Mourik zegt op

  Dit is niets nieuws onder de zon hier in het land van de glimlach.
  Mijn broek zakt er bijna van naar beneden.,als ik lees…
  …Leidinggevenden op scholen moeten het gedrag van leraren en hun relatie met de leerlingen beter controleren…
  Hoe regelmatig zie ik hier bij het voortgezet onderwijs.,maar óók zo nu en dan bij het lagere onderwijs, dat een leerkracht 1-4 jonge meisjes bij de ingang van hun school afleveren waar een auto met veelal thaise mannen (karaoke bezoekers) van middelbare leeftijd, de meisjes in hun auto laten instappen, en vervolgens rekent men af met de desbetreffende leerkracht, dat in de meeste gevallen een vrouw is.
  Ik heb zelf 10-jaar lang les gegeven op een lagere school van de government,
  en zowel bij de school waar ik les gaf alsmede in het voortgezet onderwijs zijn dit normale gang van zaken.

 2. cor van kampen zegt op

  Het grote gevaar is dat Thaise kinderen niet zo gauw hun verhaal thuis kwijt kunnen.
  Er rust een taboe op eerlijke gesprekken in de familie over sex. Niet voor niks zijn jonge meisjes veelal het slachtoffer van een voortijdige en jonge zwangerschap.
  Het tuig kan dus zijn gang gaan.
  Cor van Kampen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website