Het is nog niet afgelopen met de waterellende in de zuidelijke provincies van Thailand. Gisteren begon het weer hard te regenen en dat zal aanhouden tot woensdag, zo waarschuwde het Meteorological Department.

In Nakhon Si Thammarat heeft een waterstroom van de bergen al gezorgd voor overstromingen in het district Phrommakhiri, waardoor gisteren bewoners met spoed moesten worden geëvacueerd. Sinds donderdag regent het al op verschillende plaatsen in de provincie, waaronder Phrommakhiri. De gouverneur waarschuwde voor overstromingen en grondverschuivingen. De provincie wordt voor de derde keer dit jaar getroffen.

De stad Songkhla is vrijdagavond laat ook getroffen door overstromingen. Zware stortbuien teisterden de stad, waardoor verschillende hoofdwegen onder water liepen. Het water bereikte ook de begane grond van de parkeergarage van Tesco Lotus, waardoor meerder voertuigen beschadigd werden (zie foto boven).

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Zware regenval in Zuid Thailand: Overstromingen in Nakhon Si Thammarat en Songkhla”

  1. Eric zegt op

    Voor alle duidelijkheid in Phuket is het zonnig! Dit is bijna 5u rijden van Phuket waar ze die zware regenval hebben.

  2. Nelly zegt op

    Tja, mij is dit gebied onbekend, maar het is toch wel erg voor de bewoners. weliswaar geen toeristengebied, maar desalnietemin erg voor de lokale bewoners. Ik vind het dit jaar en vorig jaar toch al een raar seioen. Eerst verschrikkelijk heet in april en mei, dan het lange uitblijven van het regenseizoen.
    En dan weer in sommige gebieden veel te veel regen.
    Terwijl ze nu in Europa een zeer strenge winter hebben, wachten wij hier in het noorden op koeler weer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website