Thailand zucht al weken onder een extreme droogte vooral in het Noordoosten en in het Centrale gedeelte is het dramatisch. Gelukkig is er wel regen op komst.

De Meteorologische dienst komt met goed nieuws over regen die grote delen van Thailand zal treffen, behalve de Central Plains, en dat is nu juist het gebied waar het hemelwater hoognodig is.

De tropische storm Wipha trekt vanuit Vietnam met 20 km per uur westwaarts. De storm zorgt voor een sterke zuidwestelijke moesson in de Andamanse Zee, het zuiden van Thailand en de Golf van Thailand. Men moet rekening houden met zware regenval in het zuiden en oosten die kan aanhouden tot dinsdag.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Zware regen verwacht in grote delen van Thailand dankzij tropische storm Wipha”

 1. ruud zegt op

  Thailand is een land van veel beloften.
  De praktijk valt vaak tegen.
  Investeren in een goede waterhuishouding zou zinniger zijn, dan wachten op een mogelijke regenbui, of beloften voor kunstmatige regen, wanneer er geen wolk aan de hemel te bekennen is.

  • Dirk zegt op

   Volledig gelijk. En hoe ga je dit realiseren ?
   Niet zo makkelijk als China en Laos dammen op de Mekong bouwen.

   • ruud zegt op

    Er valt genoeg regen in Thailand, gezien het feit, dat er regelmatig overstromingen zijn.
    Als je meer reservoirs, of stuwdammen bouwt, kun je de regen opslaan als het hard regent en het water gebruiken tijdens de droge periodes.

    De bestaande stuwdammen werken in principe goed, het zijn er alleen te weinig.

    • Jasper zegt op

     Was het maar zo simpel. Hier in Nederland kampen de hogere delen ook met een grote (toenemende!) droogte, en daar is voorlopig ook geen oplossing voor. Terwijl er in de andere delen voldoende regen valt – maar hoe krijg je het water van pakweg het ijsselmeer weer naar oostgroningen? Thailand staat voor dezelfde uitdaging.

 2. Joop zegt op

  Voor de vakantiegangers niet leuk, maar laten we blij zijn voor de Thai, want het land heeft die regen heel hard nodig. De Thai weten heel goed dat zij hun waterreservoirs op peil moeten houden, maar daar is wel veel regen voor nodig.

 3. Pieter zegt op

  Bestaat er ook zoiets als http://www.buienradar.nl voor Thailand waar je de actuele neerslag kunt zien?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website