Een Amerikaanse man (51) is vanochtend vroeg doodgestoken in een bar in Ao Nang (Krabi), omdat hij weigerde te stoppen zingen, aldus de politie.

De zoon (27) van de man, die samen met zijn vader zong, werd ook aangevallen en raakte ernstig gewond. Het drama vond plaats in de Longhorn Saloon in Ao Nang. De zoon van het slachtoffer liet weten dat ze werden aangevallen bij het verlaten van de saloon, zo schrijft Phuket Wan.

Drie Thaise mannen zijn gearresteerd voor de moord, zo laat de politie weten. De steekpartij vond plaats toen drie locals bezwaar maakten tegen de zangkunsten van de Amerikaan om ongeveer 01:00 locale tijd. De drie mannen zijn Ratikorn R. (27), Sathit S. (40) en Noppanan Y. (26) en allen woonachtig in de omgeving. Ze worden vastgehouden op het politiebureau in Krabi.

Geweld tegen toeristen in Krabi

Door het zoveelste gewelddadige incident in vakantieparadijs Thailand laait de discussie over de veiligheid voor toeristen weer op. Krabi is het toneel geweest van meerdere gewelddadige incidenten tegen toeristen in de afgelopen 18 maanden. Zo werd een Brit uit het niets aangevallen met een mes toen hij naar huis wandelde met zijn vriendin. Een Duitse vrouw raakte gewond, ze verloor haar duim, bij een ander incident met een mes. Ook de gewelddadige verkrachting van een Nederlandse toeriste in Krabi staat nog vers in het geheugen.

7 reacties op “Zingende Amerikaan in Krabi doodgestoken door geërgerde Thai”

 1. Khun Peter zegt op

  Hier een andere versie die in de Bangkok Post staat:

  Police have arrested three pub musicians who reportedly killed an American man and severely injured his son after the two men sang with them but then refused to get off the stage at a bar in Krabi’s Muang district early on Wednesday morning.

  Bobby Carter, 51, was stabbed to death in the stomach while his son, Adam Carter, 27, was badly beaten up. The injured son and the father’s body were taken to the Bangkok Hospital Phuket.

  Ratikorn Romin, 27, Sathit Somsa, 40, and Nopanan Yoddecha, 26, were arrested at the bar, the Little Longhorn Saloon. Police also seized a homemade rifle from Mr Sathit, according to Pol Col Boonthavee Tohraksa, deputy superintendent of Krabi police station.

  The bar advertises “jam with the band” sessions on its website. It says that musicians, including amateurs, professionals, locals and tourists, come to Little Longhorn Saloon to “jam with the band”.

  A report in Thai Rath said the band members confessed that Carter and his family came to the pub, and that he and his son had joined them on stage.

  The band then had an argument with the Americans, because the pair allegedly refused to stop singing when their time was up, and also knocked the group’s tip box to the floor.

  The musicians said they left the stage and went outside the bar. A quarrel then broke out when the American family was leaving the bar.

  Mr Ratikorn told police that he was knocked to the ground and could not breathe because one of the Americans was grappling with him. He spotted a metal object nearby and used it as a weapon.

  The suspects added that they did not start the fight and that they had no intention to kill.

  Police took the men into custody at Krabi police station.

  • Franky R. zegt op

   Inderdaad een heel ander verhaal.

   Waarom zou een Thai iemand doodsteken omwille van diens zangkunsten, dan wel het gebrek eraan?

   Neemt niet weg dat er helaas geweld is tegen toeristen, maar daar staat Thailand / Krabi niet in alleen.

 2. Thailand John zegt op

  Waarom altijd zoveel commentaar en uitvluchten bij gewelds delicten. Heel eenvoudig ze hadden gewoon de politie moeten bellen als de americaanse familie zo lastig was of zich misdroeg . Maar zoals vaak nee eigen rechter spelen . Waar dit ook gebeurd is niet van belang , het moet gewoon vervolg worden en afgestraft. En of dit Thailand is of een anderland is niet van belang.Maar Thailand staat wel erg slecht bekend met zijn vaak niet correct opererende wetgevende mach en uitvoerende macht.Deze . Deze staan heel slecht bekend. in diverse regio’s in Thailand. Zoals Bangkok, Pattaya, Puket en omgeving..Het is jammer en dat doet afbreuk aan Thailand en dat is jammer.Want het is en blijft toch een mooi land .

  • Pat zegt op

   Volledig akkoord John.

   Fysiek geweld is voor mij altijd grensoverschrijdend en ontoelaatbaar.

   Anderzijds vind ik wel dat voor mij als buitenstaander en als liefhebber van thailand de aanleiding/de oorzaak/de reden een (heel klein) verschil maakt.

   Ik zou heel graag het juiste verhaal willen kennen, kwestie van mijn positief beeld over de Thaise bevolking te kunnen behouden of stilaan wat af te zwakken na enkele gevallen van agressie….

 3. Cú Chulainn zegt op

  Kennelijk zijn die Thai uit het land van de glimlach niet zo rustig als menigeen beweert. Misschien dat het opdringere gedrag van de touristen het de Thai soms iets teveel wordt. Als ik lees hoe de Russen de vele toeristenoorden kapotmaken, kan ik mij bepaalde Thaise reacties wel voorstellen, vooropgesteld dat ik dergelijk geweld natuurlijk afkeur, zoals een ieder zou doen. Ik vind sowieso de invloed van de westerling, tourist of gepensioneerde, te prominent in Thailand aanwezig, dit vergelijken met de buitenlanders in omringende landen. Zie je dan hoe de toeristen en gepensioneerden de rijke bink uithangen, de prijzen voor grond en woningen opdrijven, meedoen en zelfs bagataliseren van corruptie, omdat dit vele Nederlanders in Thailand (volgens een eerdere blog) ook goed uitkomt om bepaalde zaken te bespoedigen, dan kan ik mij voorstellen dat de armere Thai, dit met lede ogen aanziet. Hij kan de hogere prijzen en het smeergeld niet betalen, de rijke farang wel. Hiernee bewijst dat de Thai niet altijd zo rustig en inhoudend zijn als menig Thailandfan beweert. Die glimlach vind ik vaak maar nep heb ik al gemerkt.

  • Gerard Keijzers zegt op

   Ik ben het helemaal met u eens. Al 28 jaar zwerf ik iedere winter gedurende twee maanden door Zuidoost-Azie. Nog nooit problemen gehad. Ik gedraag me daar als GAST !!!!!!!!!!!!
   Het is onbegrijpelijk hoe BLANKEN (Westerlingen, Australiers e.d.) zich daar als kolonisten gedragen. Zij weten altijd alles beter en kunnen alles beter. Hun mening is de enige juiste. Dat vinden zij tenminste. Zij hebben geld en voelen zich machtig en de arme Thais, vinden zij, mogen maar al te blij zijn dat zij (de blanken) hier komen. Intens triest ook hoe hun cultuur, hun normen en waarden worden vernietigd. In hun eigen land worden ze uitgekotst vanwege hun mentaliteit, en daar hangen ze de beest uit.
   Het zijn de blanken die tot ver na middernacht moeten zuipen, een onvoorstelbare herrie maken enz. Ze gedragen zich niet als gast, maar als dictators. Blijf dan in je eigen land met je minderwaardigheidscomplex en waar je uitgekost wordt.

 4. Evert van der Weide zegt op

  Dit bericht uit de Bangkok Post is van een andere orde en zelfverdediging is een groot goed. Ik vind het doodsteken te ver gaan. Dus vraagt dit wel nader onderzoek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website