Het Social Security Fund (het Thaise ziekenfonds) ontkent de bewering van een kankerpatiënt die zegt dat ze moet meebetalen aan haar behandeling. Het fonds zegt dat Thai recht hebben op gratis behandeling van alle ziektes, die gedekt worden door hun ziektekostenverzekering. 

Secretaris-generaal Suradet van het Social Security Office laat als reactie op het bericht weten dat rechten van patiënten worden nagekomen indien ze aangesloten zijn bij het ziekenfonds.

De patiënt (41) in kwestie heeft leukemie in de laatste fase. Zij beweert donderdag een brief van het SSO te hebben ontvangen waarin staat dat het kantoor de medische uitgaven beperkt. De behandelingen worden tot maximaal het eind van het jaar betaalt.

Bron: Bangkok Post 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Ziekenfonds Thailand: Thai hebben recht op gratis behandeling”

 1. rob zegt op

  is elke Thai aangesloten bij dit ziekenfonds of hoe moet je dat regelen? zou dit graag weten voor de dochter van mijn vrouw die ik zo eventueel wil verzekeren

  • loe zegt op

   Nee, niet iedere Thai is hier bij automatisch aangesloten.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Rob,het lijkt mij dat je betreffende dit ziekenfonds,de beste informatie kunt krijgen op een SSO Office.
   Hier onder een link met hun contact mogelijkheden.
   http://www.sso.go.th/wpr/eng/contactus.html

 2. ruud zegt op

  Je wordt behandeld voor alle ziektes die gedekt zijn, lijkt me een ontwijkende uitspraak.

  De vervolgvraag van de journalist had moeten zijn, of die leukamie aan het einde van het jaar nog werd gedekt en welke ziektes in de toekomst eventueel niet meer worden gedekt.
  En wat de inhoud van die brief dan betekent.

 3. TH.NL zegt op

  Deze dame heeft nog een ziektekostenverzekering maar ik geloof haar bewering. In en intriest.
  Nog erger is het met mensen die van de 30 Baht regeling gebruik moeten maken. De familie van mijn partner moet dat helaas. Mijn partners tante heeft kanker en naar een paar behandelingen is haar te verstaan gegeven dat ze stoppen met de medicijnen die ze krijgt en op goedkopere maar minder goed werkende medicijnen moeten overgaan omdat het duurdere medicijn niet langer word vergoed door de overheid. Zo ook een oom, helaas vorig jaar overleden.
  De Thaise overheid geeft het geld liever uit aan waanzinnig dure prestigeprojecten zoals hogesnelheidstreinen, duikboten en ga zo maar door en laat de arme bevolking stikken.
  Waren de vorige regeringen toch socialer?

 4. henry zegt op

  Is alleen toegangkelijk voor werknemers in de privesector met een arbeiderskontracht, Is een departement van het mimsterie van arbeid. De bijdragen en gedeelt door de werkgever en werknemer. De geneeskundige zorgen en medicijnen zijn gratis en onbeperkt. Als u beslut om niet meer te gaan werken kan U na 1 jaar terwerkstellig deze privaat levenslamgverderzetten voor 439 Thn, per maand. U kan zelfs op 55 (de wettelijk pensioenleeftijd in de prive) de gestorte premie plus intresten terugvorderen. maar dan verliest u ook uw verzekering.
  Nu de verzorging en opnamen gebeuren in aangsesloten priveziekenhuizen. 1 maal per jaar heeft men het recht om van ziekenhuis te veranderen. Mijn echtgenote geniet van dit systeen. Er is bij haar de baarmoeder en eierstokken weggenomem zij word 5 jaar lang elke maand gecontroleerd door een gynocologe, krijgt 5 jaar lang een hormonen kuur en alle 6 maanden een Ultrasonisch borstonderzoek en mammogram. Elke 6 weken gaat ze in hetzelfde hospitaal bij haar huisarts voor een controle van Cholesterol en hoge bloeddruk. Hiervoor gebeurt ook alle 3 maanen een bloedonderzoek. Mijn echtgenote heeft op 20 jaar nog nooit een rekening gezien. Geen enkele belgische werkgever heeft zulks basispakket geneeskundige zorgen.

  Waar het in het verhaal over gaat is een dame met een ver gevorderde kanker, waarvoor zij Chemo moet krijgen. Dat weigert ze echter, en wil tegen elk advies van de Oncologen in. verdergaan met gewone medicatie., alhoewel ze zelf toegeeft dat haar levenskansen heel beperkt zijn. Dus haar verhaal in de pers is niet correct. Het hospitaal heeft daar al op gereageerd, en haar verhaal ontkracht.

 5. marino zegt op

  mijn schoonbroer werd het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval. de 30 bath regeling was niet voldoende zei men ons. Hij lag een maand op de spoed ,en het kosten plaatje liep op tot 100.000 bath.Heb ik natuurlijk moeten betalen want hij en zijn vrouw hadden het geld niet.

  de zogenaamde 30 bath regeling dekt dus niet alle medische kosten.

 6. Jacques zegt op

  Mijn vrouw betaalt een basis ziektekostenverzekering voor haar oudere zuster. De kinderen van haar zuster vertikken om iets bijten dragen. Zoals altijd het antwoord: geen geld. Maar deze verzekering dekt de lading niet en voor veel behandelingen moet ze zelf de helft bijbetalen. Hierdoor is het voor haar onder anderen niet mogelijk om een oogoperatie te laten verrichten. Voor die zuster en vele anderen gaat deze vlieger niet op.
  Ook is een kennis van ons pas overleden. Zij had ook een basisverzekering maar werd voor haar ziekte (nierproblemen) maar minimaal behandeld. Zij kreeg af en toe een nieranalyse maar een nieroperatie zat er niet in, of zij moest voor eigen kosten een vervangende nier zien te krijgen en de operatie grotendeels zelf bekostigen. Na anderhalf jaar lijden ging voor haar dus het licht uit. Triest maar waar.

 7. henry zegt op

  wi er nog even de nadruk op leggen dat de het 30 Baht systeem, en het Social labour deparment gezondheds systeemm niet net elkaar te maken hebben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website