(The Mariner 4291 / Shutterstock.com)

Zes Belgische toeristen zijn gered door Koninklijke Thaise Marine nadat ze vast kwamen te zitten op een eiland bij Sattahip.

De Koninklijke Thaise Marine gevestigd in Sattahip kreeg op 5 december te horen dat er zes Belgische toeristen met drie zeer kleine bootjes de zee op waren gegaan en in de problemen waren geraakt. Een van de boten had een motorstoring en een andere boot was lek.

Met de derde boot, die te klein was om alle zes naar het vasteland te vervoeren, wisten ze hun toevlucht te zoeken op Koh Kram Island, waar ze een radio gebruikten om hulp in te schakelen.

Koh Kram is een groot eiland dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor toeristen omdat het een natuurreservaat is en een broedplaats voor zeeschildpadden.

De Thaise marine schoot onmiddellijk te hulp en kwamen aan op Koh Kram tijdens harde wind, golven en duisternis. Alle zes Belgische toeristen werden veilig terug aan land gebracht. De Belgen waren zeer geschrokken van hun toch wat ondoordachte avontuur en bedankte de Royal Thai Navy voor hun reddingsactie.

Bron: The Pattaya News – zie hier voor foto’s: https://thepattayanews.com/

5 reacties op “Zes Belgen in nood op zee bij Sattahip gered door Thaise marine”

 1. ruud zegt op

  En toen werd er een rekening gestuurd door de marine, omdat ze door hun eigen onverantwoordelijke gedrag in de problemen waren gekomen?

  De vraag is nog wel van wie die bootjes waren die blijkbaar in zo’n slechte staat waren.

  • khun moo zegt op

   Ik ben ook ooit door de thaise marine van een eiland gehaald dat gesloten was voor toeristen vanwege bouw werkzaamheden
   Heen op een vrachtboot met bouw materialen en terug helaas geen mogelijkheden.
   Nooit geen rekening gekregen.
   Maar dat was wel in een minder commerciele tijd eind jaren 80.

  • Ralph zegt op

   Ik zou het wel terecht vinden dat deze mensen een rekening zouden krijgen voor hun ondoordachte zeereis met twijfelachtige bootjes. Hoe vaak wordt men niet gewaarschuwd voor de huur van waterscooters , brommertjes, auto’s e.d.
   Nog een geluk dat de gezagdragers ter zee hun uit een penibele situatie hebben kunnen redden.
   De rechterarm van de wet in Thailand [waar velen veel kritiek op hebben,soms terecht] is zo slecht nog niet.

 2. Jos vd Brink zegt op

  wij zijn ooit in 2011 ook door de Thaise Marine van het eiland Koh Tao gehaald vanwege het slechte weer, met een helicopter van het eiland werden we naar een voor de kust liggend vliegdekschip gebracht en toen door naar Pataya ook nooit een rekening van gehad wel de vraag of we weer terug zouden komen naar Thailand en we werden keurig door de Thaise Marine naar het hotel gebracht zo zie je maar hoe belangrijk het toerisme voor Thailand is

 3. Stefan zegt op

  De Thaise Marine of uitvergroot Thailand zal meer verdienen aan een positief verhaal dan aan een rekening sturen. Een inschattingsfout (van die Belgen) is vlug gemaakt. Als je door een foutje brand hebt in je huis ben je blij geholpen te worden door de brandweer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website