Door de wereldwijde klimaatverandering en temperatuurstijging staan landen in de regio Zuidoost-Azië bloot aan een toegenomen risico op ziektes die door water, voedsel en insecten worden overgedragen, zo waarschuwt wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Regionaal directeur Poonam voor Zuidoost-Azië waarschuwde hiervoor op de 70e vergadering van de WHO regionale commissie voor Zuidoost-Azië.

Hij dringt er bij de de nationale gezondheidsautoriteiten op aan om plannen te maken voor deze specifieke problemen. Poonam vreest voor een toename van scrubtyphus en dengue (knokkelkoorts).

Scrubtyfus is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Een milde scrubtyfus gaat in eerste instantie gepaard met koorts, hoofdpijn, spierpijn en opgezette lymfeklieren. Later ontwikkelt zich huiduitslag. Bij ernstige vormen van deze ziekte kunnen longontsteking, myocarditis, meningo-encefalitis, nierfalen, bloedingen en diffuus intravasale stolling, optreden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website