Het ministerie van Handel heeft drogisterijen in Thailand gevraagd zich ook aan te sluiten bij het welzijnsprogramma van de overheid. De Welfare card is een vorm van bijstand voor Thai met een laag inkomen.

Wichai phochanakij, adjunct-secretaris voor handel, wil dat een aantal erkende drogisterijen gaan deelnemen in het Thong Fah Pracharat-netwerk (Blauwe vlag winkels), waar kaarthouders producten voor de eerste levensbehoefte met korting kunnen kopen.

Meer dan 100 drogisterijen hebben zich nu al aangemeld om deel te nemen aan het programma. Er worden momenteel kaartlezers in de drogisterijen geïnstalleerd zodat houders van de Welfare card er kunnen afreken met het saldo op de kaart.

Bezitters van de kaart  ontvangen maandelijks 200 tot 300 baht bijstand, afhankelijk van hun jaarinkomen. Zij kunnen daarmee consumentenproducten kopen met korting bij de winkels van de Blue Flag van de overheid en andere deelnemende winkels. Ook studentenuniformen, briefpapier en kunstmest kunnen met de kaart worden aangekocht. Elke kaarthouder ontvangt daarnaast 1.500 baht per maand voor gesubsidieerd openbaar vervoer.

De installatie van kaartlezers bij de 18.000 aangewezen winkels in het land zijn waarschijnlijk half december voltooid.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Welfare card ook voor korting op medicijnen”

 1. ruud zegt op

  Die 1.500 Baht voor openbaar vervoer, zal voor veel arme Thai geen enkele waarde hebben.
  Die komen nooit buiten het dorp.
  Zeker de oude mensen niet.
  Die krijgen dus niet meer dan 200, of 300 baht bijstand van de overheid.

 2. Nicky zegt op

  oude mensen krijgen ook nog een mini pensioentje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website