Twee dagen nadat een trein in Long (Phrae) ontspoorde, is een trein weer uit de rails gelopen, ditmaal gisterochtend op het station Talat Phlu in Thon Buri (Bangkok).

Toen de trein, die op weg was naar Samut Sakhon, een spoorwegovergang naderde, zakte de grond onder de rails in. Het derde rijtuig stuiterde daardoor en raakte het dak van het station. Brokstukken van het dak verwondden twee vrouwen die stonden te wachten. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Prapat Chongsanguan, gouverneur van de State Railway of Thailand, die de ravage in ogenschouw nam, stelde vlijmscherp vast dat de spoorbaan ter plaatse niet behoorlijk onderhouden was geweest. Hij zei dat het incident opnieuw de noodzaak van verbetering van spoorbanen onderstreept en de vervanging van bielzen.

Het dertiende ongeluk vond donderdagavond plaats. Het laatste rijtuig van de trein naar Chiang Mai sprong toen uit de rails. Naar aanleiding daarvan besloot de SRT het tracé tussen het station Sila-art (Uttaradit) en Chiang Mai onderhanden te nemen. Van 16 september tot 31 oktober is het treinverkeer er gestremd en worden bussen ingezet.

(Bron: Bangkok Post, 8 september 2013)

5 reacties op “Weer een trein ontspoord; nummer 14 dit jaar”

 1. chris zegt op

  Aan mijn water voel ik aan dat al deze ongelukken geen toeval meer (kunnen) zijn. Ik weet niet wat er precies mis is maar mis is het wel. Tot nu toe reisde ik wel eens pertrien maar ik ben nu toch wat voorzichtiger geworden. Niet dat het op de weg (met de auto, de bus of met de fiets) veel veiliger is……

 2. Tak zegt op

  Ik kan me nog een stukje van Khun Peter herinneren ontlangs met een klein groepje thai blog volgers zogenaamde trein romantici, die graag uren in de trein zatten en dan gebroken aan kwamen. Je moet redelijk irrationeel zijn en levensmoe om de trein te kiezen boven bijvoorbeeld Airasia.

  • Khun Peter zegt op

   Laat ik het nu leuk vinden om tussen Thai in een trein te zitten. Gebroken kom ik niet aan, want ik slaap heerlijk in de nachttrein. Vind het vermoeiender om als vee in een vliegtuig te worden gedreven. Wachten voor het inchecken, wachten bij de paspoortcontrole, wachten voor de securitycheck, wachten voor boarding en dan bij aankomst weer hetzelfde omgekeerd. Ook nog eens wachten op je bagage. Geef mij maar fijn de trein.

   • HansNL zegt op

    Hier nog zo een die graag per trein reist.

    Inderdaad, vliegen gaat sneller, maar ik ben met pensioen, haast is verre van mij.

    En de bus?
    Nou nee, ik dank u verschrikkelijk.

    Neemt niet weg dat het aantal onsporingen wel wat groot is.
    Maar, ondanks dat zit ik liever in een trein als in een bus.

    Ik heb met mijn lange loopbaan bij NS toch een redelijke kennis van het spportje opgedaan.
    En ik verbaas me er iedere keer weer over dat de spoorhazen, het personeel dus, ondanks alle problemen toch no heel erg goed werk levert.

    Wellicht zijn ze soms niet echt heel erg vriendelijk, maar vergeet vooral niet dat ook bij NS het militaire gedoe pas in de 70-er jaren is afgeschaft, tewijl SRT nog lang niet zo ver is.

    Fijn met de trein…….

 3. Tak zegt op

  Moderator: u vervalt in herhaling en bent aan het chatten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website