(Pavel V.Khon / Shutterstock.com)

Twee weken na de heropening van Thailand ziet het bedrijfsleven tekenen van herstel van het toerisme, ondanks de tegenvallende aankomsten van internationale toeristen.

Bedrijven vragen de de overheid op aan om de inreisvoorwaarden te versoepelen, de Covid-19 beperkingen af te bouwen en om financiële steunpakketten voor de industrie.

Marisa Sukosol Nunbhakdi, voorzitter van de Thai Hotels Association, zegt dat er positieve signalen zijn na de heropening op 1 november en dat de hotelboekingen in december en januari naar verwachting zullen toenemen. Touroperators hebben promotiecampagnes en speciale pakketten samengesteld om de broodnodige inkomsten binnen te halen.

Ze herhaalt echter de bezorgdheid van toeristenorganisaties over de quarantainevereisten waaraan buitenlandse gasten moeten voldoen als ze hier na hun vakantie naar huis terugkeren. Voor sommige landen blijft Thailand een land met een hoog risico en mensen aarzelen om in het buitenland op vakantie te gaan als ze bij terugkeer naar hun thuisland in quarantaine moeten.

Marisa roept de regering op om gesprekken voort te zetten met die landen over het versoepelen van de quarantainebeperkingen. Zonder verplichte thuisquarantaine zullen deze toeristen Thailand eerder als vakantiebestemming kiezen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “‘Wankel herstel toerisme in zicht’”

 1. Paul. zegt op

  De toeristen industrie wacht op de toeristen maar wij kunnen geen visa krijgen voor begin december. Hopelijk kom het toch allemaal in orde want ik heb geboekt voor half December mijn vliegtikets en hotel en alles betaald.

  • Tom zegt op

   Ik heb alles laten regelen door Visumplus zitten in Naaldwijk , binnen 1 dag nadat ik alles opgestuurd had , hadden wij de Thailand Pass.
   Met visumaanvraag duurt het ongeveer 1 week langer zeiden ze mij.

 2. Tim Gielen zegt op

  De quarantaine verplichtingen versoepelen zal helpen, maar dan nog!
  Geen entertainment, geen alcohol, geen massages en al die andere zaken die Thailand zo gezellig.maken.
  Moeilijk de juiste gezondheidsverklaring te krijgen die door de Thai wordt geaccepteerd tenzij je een Thaise verzekering afsluit. Maar dan ben je inmiddels 3x verzekerd.
  Er liggen de nodige handicaps op de route inclusief moeilijk te krijgen visa ivm de lange wachttijden bij de ambassade en consulaten.
  Ik heb een hotel geboekt maar begin toch zo mijn twijfels te krijgen.

 3. Jan zegt op

  Geen entertainment, geen alcohol, geen massages en al die andere zaken die Thailand zo gezellig.maken.

  Maar je bent wel in Thailand, allemaal gezellige mensen, lekker eten, mooie zonondergangen, een lekker koel windje van zee in de avond en een goed gevoel van op de juiste plek te zijn.

  Wat wil je nog meer?

 4. Archie zegt op

  Denken ze nou werkelijk dat de hele wereld naar Thailand wil omdat ze zeggen op 1 november te openen ??? Genoeg problemen in Europa om aan Thailand te denken. Natuurlijk wel fijn voor de mensen die of daar wonen of in Thailand familie hebben, maar dat noemen we geen toeristen.

 5. Peter zegt op

  Ik ben sinds 22 oktober in Thailand, eerst 1 week in Phuket in de sandbox, er waren diverse bars gewoon open in Phuket, gingen wel vroeg dicht, alcohol werd ook gewoon geschonken.
  Na 1 week naar Jomtien gegaan, daar zijn de bars inderdaad dicht, wel zijn er cafe’s open, die geen alcohol schenken, maar is er alleen gezelligheid met alcohol.
  Wel is er gewoon alcohol te verkrijgen in de supermarkten en je kan dat gewoon op het strand opdrinken, er staan in de avond daar speciaal stoelen opgesteld.
  Ik vind iedereen erg negatief hier, die antwoorden hier geven op Thailand Blog !
  Het weer is geweldig,af en toe een regenbui, ik ben erg blij terug te zijn !!!!!

 6. khun moo zegt op

  De definitie van een vakantie is voor de meeste toeristen iets anders dan wat nu de mogelijkheden zijn.

  De mensen die echt iets in Thailand te zoeken hebben zoals ; familie, een vriendin of vrouw, een zaak te runnen zullen wellicht een poging wagen , maar de echte toerist die 2-3 weken vakantie per jaar heeft en een modaal salaris zullen nog een jaartje gaan wachten.

  Deze laatste groep vertegenwoordigd ook de grootste groep.

 7. Paul Schiphol zegt op

  Ben net in NL teruggekeerd van 10 dagen Phuket Sandbox. Alles daar nagenoeg als voor Covid. Bangla Road heel veel geopend en gezellig druk. Stranden heerlijk rustig. Jungcylon en Central nog gesloten, nee niet wegens Covid regels, maar gewoon nog te weinig touristen. Centralfestival in Phuket City is normaal geopend. Ja met slechts ca. 20% van het normaal aantal buitenlanders zijn er nog zaken dicht, maar naar mate er meer toeristen komen, gaan die ook weer open. Ik heb het in iedergeval super gehad. Gr. Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website