De meteorologische dienst heeft op vrijdag een waarschuwing uitgegeven voor de bewoners van 23 provincies. Er is dit weekend kans op zware regenval en overstromingen.

De Thaise KNMI laat weten dat een moessontrog het weer in het zuidelijk deel van het Noorden, Noordoosten, de Centraal Plains en het Oosten van Thailand zal beïnvloeden. Dit kan zorgen voor wijdverbreide zware regenval in sommige gebieden van deze regio’s.

De omwonenden van hellingen en waterwegen in Tak, Sukhothai, Kamphaengpeht, Phitsanulok, Phichit, Phetchabun, Chaiyaphum, Roi Et, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Si Sa Ket, Amnatcharoen, Ubon Ratchathani, Nakhon Sawan, Uthai Thani, Lopburi, Saraburi, Prachin Buri, Sakaeo, Nakhon Nayok, Chanthaburi en Trat moeten zich voorbereiden op zware regen en mogelijke plotselinge overstromingen op zaterdag en zondag.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Waarschuwing voor zware regen in 23 provincies van Thailand”

 1. Hemelsoet Roger zegt op

  Vanmiddag reeds hebben we hier ‘n hevige regenvlaag van meer dan ‘n uur te verwerken gekregen, waarbij onze voor- en achtertuin voor ‘n groot stuk onder water kwamen en volgens de weervoorspelling op mijn computer voor Nakhon Ratchasima, voorspelt men vandaag de ganse dag regen en onweer. Ook de 2 komende dagen blijft dat zo. Gelukkig zitten we hier op ‘n hoger gelegen gebied, maar de andere kant van de dorpskom van Dan Khun Thot, (dat is 5 km van waar ik woon) zit men veel lager en daar zijn vorige week al grote overstromingen geweest. Als die nog niet weg zijn, wacht daar dan ook nog meer waterhellende.

 2. janbeute zegt op

  Ook bij Jantje in Pasang hebben we eindelijk ons deel van de natte Moesson gekregen .
  Wat een water de afgelopen twee dagen .
  Nu kunnen we er weer zeker , een heel jaar tegen aan .
  Weg droogte .

  Groetjes Jantje .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website