Image: Bangkok Post

Het Ministerie van Volksgezondheid gaat de CCSA gaat vragen 28 dagen lockdown beperkingen in te stellen in de oostelijke provincies Rayong, Chonburi (waar Pattaya onder valt) en Chanthaburi, waar het aantal infecties maar blijft stijgen.

Staatssecretaris Sathit van volksgezondheid zei gisteren dat dit noodzakelijk is omdat veel mensen die het risico op besmetting lopen, zwijgen over hun activiteiten en anderen weigeren zich te melden bij de gezondheidsautoriteiten om zich te laten testen. Hij zegt dat de bron van de meeste infecties illegale gokhallen zijn.

Bij de voorgestelde maatregelen gaat het om reisbeperkingen om te voorkomen dat bewoners van de drie provincies het gebied verlaten, tenzij dat absoluut noodzakelijk is. Daarnaast gaat het ministerie de CCSA vragen controleposten op te zetten op wegen die de drie provincies met Bangkok en andere regio’s verbinden.

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft in 28 provincies strengere maatregelen uitgevaardigd omdat daar het aantal besmettingen in hoog tempo stijgt. Ze zijn dan ook uitgeroepen tot red zone.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

16 reacties op “Voorstel voor lockdown in drie provincies: Rayong, Chonburi en Chanthaburi”

 1. LOUISE zegt op

  Nu hoop ik dat de regering de restaurants etc. tijdig zal waarschuwen zodat zij niet met een ingekochte voorraad zitten.
  Zoals vorige keer dat het een dag later inging EN MEN NOG MET EEN VOORRAAD VOEDSEL ZAT.

  Verder wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2021.

  Groet

  LOUISE

 2. Kevin zegt op

  Kevin.Dat is slecht nieuws want ik heb al geboekt voor in mei nog eens naar men geliefde thailand te komen hopelijk tegen dan is alles weer open

  • Tak zegt op

   Twee weken quarantainne , dure verrzekering en omslachtige
   procedure . Vervolgens kom je tot de ontdekking dat van de toeristen
   sector weinig over. Indien je niet van plan bent om minstens 3 maanden
   te blijven heeft het weinig zin om te komen.

   • PEER zegt op

    Sawasdee Khrub Khun Tak,
    Je hoeft je toch niet te bewegen in de toeristensector, Thailand heeft voor míj veel meer te bieden dan overvolle stranden en volle kroegen.
    Voor mij was dit de eerste keer om de procedure te volgen, maar voor mij heeft VisumService in ‘s-Gravenhage alles geregelt !
    Dus overmorgen staat deze jongen op Schiphol, met de verwachting er 3 maanden te genieten van alles wat de toeristensector me niet biedt.

    • PEER zegt op

     Sorry spelfout: geregeld

   • Sjaak zegt op

    De toeristensector moet 1 of 2 jaar stilliggen. Corona virus heeft deze sector kapot gemaakt en je gaat op vakantie om te genieten van je leven. Dit is niet alleen in Thailand maar de hele wereld !!!!
    Neem deze periode geen vakantie en over een paar jaar een vakantie van een paar maanden.
    Ik moet zeggen dat ik gelukkig ben en in Thailand woon sinds 4 jaar, dus heb geen vakantie meer nodig. Als ik naar de grote stad ga dan mis ik mijn dorp en wil weer snel terug naar huis en mijn honden. Dus makkelijk schrijven.

 3. Henk Spoelma zegt op

  Kan iemand van de lezers mij uitleggen waarom de Provincie Prachuap Khiri Khan een rood gebied is? Volvens berichten gaat het hier om 1 besmetting. Spelen andere factoren misschien een rol? Dank alvast voor uw reactie(s).

  • Tak zegt op

   Sommige governors hebben voor een vrijwillige lockdown gekozen
   en hebben besloten om niet meer buiten de provincie toe te laten

  • Hans Bos zegt op

   Inderdaad een vreemde zaak, maar gezien het aantal van 541 nieuwe besmettingen in Samut Sakhon mogelijk verklaarbaar. Vanaf morgen gaan bovendien alle scholen dicht en moet het onderwijs minstens tot 1 februari online plaatsvinden. Het zekere voor het onzekere? Dat is nieuw voor Thailand.
   In de tussentijd tieren de geruchten welig. Zo zou een familie uit Hua Hin in Bangkok zijn tegengehouden en lees ik dat een geluidswagen in Hua Hin mensen uit Bangkok oproept om in quarantaine te gaan. Er staat ons nog het een en ander te wachten…

 4. john zegt op

  interessant probleem komt op. Kortgezegd “uit quartaine in Bangkok? opnieuw in quarantaine in je eigen huis”

  Een redelijjk aantal provincies zijn code rood. Ook bangkok waar je in quarantaine gaat als je op subarnabumi airport aankomt.
  Als je na de quarantaine naar huis wilt reizen loop je tegen bovengenoemde controleposten aan. Ook toen die controleposten langs de weg er nog niet waren was er wel de opdracht om bij aankomst uit een van de rode gebieden in zelfquarantaine te gaan voor 14 dagen. Er ontstonden in aantal van de dorpen opmerkelijke discussies met bv de dorpsoudste of locale autoriteiten. Je kwam immers uit een rood gebied dus: in quarantaine in je aankomstgebied!! Bleek meestal wel goed opgelost te kunnen worden. Maar wat gebeurt ber nu? Als je wordt aangehouden bij binnenkomst van de provincie?? Geen lcale hulp of overleg. Ben benieuwd naar deze situaties.
  Terzijde, als je je quarantainehotel verlaat krijg je een verklaring dat je de quarantaine achter de rug hebt. Maar de thaise logica staat voor niets! Bv vereiste tonen fit to fly verklaring als je hotel binnenkomt!!

 5. janbeute zegt op

  Wie het nog snapt mag het zeggen.
  Eerst mag dit niet en dat niet gedurende het afgelopen jaar.
  En dan ineens rond de jaar wisseling rukken we aan massa uit op weg naar familie en vrienden in het ganze land.
  Met als gevolg zo las ik gisteren nog eens extra 189 doden in het verkeer alleen al gedurende de eerst 3 dagen.
  Vele verkeers doden geen enkel probleem maar bij een enkele corona dode geld weer groot alarm.
  Je zou bijna zeggen beter een totale lockdown in het verkeer toepassen totdat een ieder zich aan de verkeers regels gaat houden.
  Als je een shoppingsmall oid binnenkomt moet je dit en dat, voordat je naar binnen mag.
  En gisteravond bij mij in de buurt een disco festijn die tot middernacht duurde.
  Overal bij mij in de omgeving waren nieuwjaarsfeestjes bij buren en bedrijven van begin in de middag en eindigent rond middernacht waarbij de Karaoke luid zijn werk deed, en over de alcohol consumptie nog maar te zwijgen.
  En nu gaan we weer in lockdown, ik denk dat het de huidige goverment wel goed uitkomt die lockdowns en corona.
  Geen demonstranten meer op straat na 1 januari die lelijke woorden over hun en de majesteit verkondigen.

  Jan Beute.

 6. John zegt op

  begin december een meeting gehad op de Thai embassy en volgens de first consul (en ambassadeur) was het ‘very safe’ in Thailand. ‘No Corona’. No Problem’??! op het blog lees ik ook verschillende opmerkingen op gestarte topics dat het veiliger moest zijn??
  vreemd dat dan half Thailand code rood heeft gekregen. vele besmettingen?

  mag men ook een eigen 5 sterren hotel zoeken als ‘Quarantaine hotel’? ik vertrek denk ik met partner nazomer 2021 voor x maanden. ik ben Thai national.

  • Cornelis zegt op

   Ja, je mag zelf een hotel uitzoeken met zoveel sterren als je maar wenst – zolang het hotel maar een door de overheid aangewezen ASQ hotel is.

 7. Leon zegt op

  Als ik het hier allemaal lees springen de tranen in mijn ogen. Mijn geliefde vakantieland voor alweer 15 jaar10 jaar een relatie gehad nu ongeveer 3 jaar geleden hiermee gestopt. Toch blijft het altijd weer thuiskomen als je land op Suvarnabhumi voorheen Don Mueang. Dit gaat volgens mij althans voorlopig niet meer lukken. Als je de helft van je duurverdiende centjes moet investeren in Quarentine, dan blijft er maar weinig over om nog een leuke vakantie te hebben. Mits je niet naar de tijd hoeft te kijken en inderdaad 3 maanden kunt blijven. Ik ken paar mensen die een huis hebben in mijn geliefde Hua Hin, zij zijn ook al weer even in Nederland en zeggen ook dat het een spookstad is geworden pff. Laten we hopen dat we richting het najaar weer iets kunnen ondernemen??? Ik denk dat het boeken van tickets naar Thailand voor [gewone vakanties] momenteel een grote gok is, en je grote kans hebt dat het weer voucher werk wordt met alle gevolgen van dien. Laten we snel hopen op betere tijden zodat we weer lekker naar ons geliefde Thailand kunnen vliegen.

 8. KhunTak zegt op

  In deze provincies gaan de scholen vanaf 4 januari , 28 dagen dicht:
  Ang Thong, Ayutthaya, Bangkok, Chachoengsao, Chanthaburi, Chonburi, Chumphon, Kanchanaburi, Lopburi, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Prachinburi, Prachuap Khiri Khan, Ranong, Ratchaburi, Rayong, Sakeao, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Singburi, Suphanburi, Tak and Trat.
  Voor sommige provincies geldt code rood, oranje of geel.
  Wat ik zeker weet, is dat als ik vanuit Tak naar Kanchanaburi wil reizen, ik bij aankomst 14 dagen in quarantaine zou moeten.

 9. Kees janssen zegt op

  Vreemde situatie.
  In restaurants,coffeeshops mag je niet meer zitten.
  In de bus, mrt,SkyTrain zit je./ Sta je hutje mutje op elkaar.
  Terwijl de afstand soms zo dicht op elkaar is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website