Silom in Bangkok

De grondprijzen in Bangkok zullen naar verwachting dit jaar, voor het eerst in meer dan een decennium gelijk blijven of zelfs dalen. De oorzaak hiervan is de tegenvallende economisch groei en de invoering van een grond- en gebouwenbelasting die begin volgend jaar van kracht wordt, aldus vastgoedanalisten.

Aliwassa Pathnadabutr, directeur van vastgoedadviseur CBRE Thailand, zegt dat er een toenemend aantal grondeigenaren zijn die hun percelen te koop aanbieden.

Peerapong Jaroon-ek, CEO van ontwikkelaar Origin Property Plc, geeft hier een voorbeeld van: “Eerder was de vraagprijs voor een kavel op Surawongse Road 700.000 baht per vierkante wah. Nu wordt hetzelfde aangeboden voor 500.000 baht.”

Vooral de nieuwe grond- en gebouwenbelasting zet een rem op de grondprijs. Het belastingtarief voor bouwgrond kan variëren van 0,3 tot 0,7%, met een stijging van 0,3% om de drie jaar. Voor een 1 rai leegstaand perceel op Phloenchit Road, zal het belastingtarief 2 miljoen baht per jaar zijn.

Daarnaast is het aanbod van bouwgrond erg groot, speculanten kochten in het verleden veel grond op om deze later met dikke winst te verkopen. De grondprijzen in Bangkok stegen de afgelopen jaren met meer dan 10% per jaar. Nu is daar een einde aan gekomen en zelfs een daling in zicht.

De verwachting is tevens dat afnemende vraag in de condo-markt zich tot volgend jaar zal voortzetten, omdat er geen positieve signalen zijn die de markt zouden moeten verbeteren.

Een staatje met de grondprijzen kan je hier bekijken: static.bangkokpost.com/media/content/20190924/3340754.jpg

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Voor het eerst in 10 jaar geen stijging maar daling van de grondprijzen in Bangkok”

  1. RonnyLatYa zegt op

    “De verwachting is tevens dat afnemende vraag in de condo-markt zich tot volgend jaar zal voortzetten, omdat er geen positieve signalen zijn die de markt zouden moeten verbeteren”

    Daar zal niet iedereen op het blog het mee eens zijn.. 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website