worldclassphoto / Shutterstock.com

Wie gisteren de TV aan deed in Thailand kon er niet omheen: de Royal barge procession op de Chao Phraya als sluitstuk van de kroningsceremonie voor koning Rama X, Maha Vajiralongkorn.

De vlootschouw op de Chao Phraya duurde 45 minuten en ging over een afstand van 3,4 kilometer. De Royal barge bestond uit 52 ceremoniële barges, bemand door 2.200 roeiers van de marine.

In een formatie van vijf boten ging de optocht van Wasukri pier in Dusit naar de Ratchaworadit steiger met in het midden de vier koninklijke sloepen. Daaromheen aan elke kant twee rijen sloepen als escort.

Op de oever stonden duizenden uitzinnige Thai die met gele en nationale vlaggetjes aan het wuiven waren.

Speciaal voor deze dag waren de metro en de bus in Bangkok gratis, zodat iedereen het feest kon bezoeken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Vlootschouw op Chao Phraya laatste onderdeel van kroningsceremonie”

 1. Rob V. zegt op

  Het was echt prachtig gezicht, vooral zo met die pauper woningen uit het zicht verwijderd…

  http://www.khaosodenglish.com/politics/2019/12/12/riverside-residents-hidden-by-billboard-for-royal-barges-speak-out/

  • robHuai Rat zegt op

   Moet je nu echt op alles negatief reageren. Je bent echt een azijnpisser zoals we dat in Nederland noemden toen ik heel lang geleden nog in Nederland woonde. Nooit iets positief en dat is slecht voor je gezondheid.

   • Rob V. zegt op

    Bedankt voor je zorgen hoor Rob maar mijn glas is half vol en ik zit met een glimlach achter mijn computer. 🙂 Ik heb het alleen niet zo op poppenkasten, en onrecht en gebrek aan medeleven met de gewone of wat armere personen onder ons. Thailand is echt een prachtig land waar ik zeer van hou, maar ik kan ondanks mijn glimlach niet wegkijken van de mindere kanten van het land (of ons Nederland).

    • Johnny BG zegt op

     Beste Rob V.

     Je woont zelf in een poppenkastland waar de bewoners kilo’s boter op het hoofd hebben. De Europese narcostaat, belastinguitwijkparadijs, UWV vriendelijk voor fraudeurs wegens EU belangen , ontevreden boeren vanwege de vele regels en de onmacht om de verdiende Euro’s waardevast te houden. Buiten het land maar wel voor NL belangrijk zijn er misstanden in de cacao, palmolie en soja industrie. Faciliteer en heers.
     Er zijn nog meer vieze spelletjes die er plaats vinden en toch blijf je het onrecht beschrijven in een land waar je niet zelf woont.
     Een mens heeft een bepaalde energie dus benieuwd waarom niet eerst het misfunctioneren van je eigen land bestrijden?

   • PEER zegt op

    Nee hoor, Rob V bedoelde het vlgs mij echt niet negatief!
    Hij constateert, en dat is heel wat anders!
    Let wel, dat deze beelden de héle wereld worden overgezonden, en waarom zou je dan krotten moeten laten zien temidden van zo’n pracht en praal.
    Bijna 2 jr geleden werd ónze koningsdag vanuit Tilburg gevierd én uitgezonden. Ook daar werden krotten en ouwe meuk verborgen.

   • Dieter zegt op

    Als er weinig of niets positief aan is dan kan je het moeilijk positief bezien vind ik.

  • Hoi Rob, best een sociale en menselijke daad van de gemeente Bangkok. De krotten staan daar illegaal zoals je weet. De gemeente had ook kunnen besluiten om de bulldozer er heen te sturen.

  • TheoB zegt op

   Ach Rob V., het plebs dat illegaal(?) op een A-locatie woont moet niet zo zeuren.
   Als ze in al hun vorige levens het Thaise boeddhisme goed hadden beleden waren ze nu net zo rijk op kosten van de staat als degene die voorbij kwam varen.

 2. leo bossink zegt op

  Met plezier een stukeje van de uitzending gevolgd. Wat heeft dit land toch een mooie pracht en praal.
  Kunnen zelfs de Engelsen nog wat van leren. Heel leuk om te zien.

 3. chris zegt op

  Ik heb de rechtstreekse uitzending gemist omdat ik naar een congres moest in de Sheraton, gelegen aan de rivier. Ik heb wel veel meegekregen van de repetities van het evenement en zeker nadat het ook nog eens verplaatst werd. Ik reis immers elke dag op de rivier naar mijn werk. En dat betekende op repetitiedagen (ongeveer 6 dinsdagen en ook vorige week woensdag) dat ik nog wel met de boot naar het werk kon maar niet meer terug naar huis op dezelfde manier. De boot hervatte de dienst pas om 7 uur ‘s avonds en de belangrijkste bruggen (met name Pink Kloa brug) waren tot ongeveer 6 uur geblokkeerd en dan was de wachtrij uitgegroeid tot verschillende kilometers. Er was dus een keuze tussen laat thuis zijn of een andere route naar huis.
  Ik had er graag voor over. Het evenement is uniek en vindt – in tegenstelling tot andere evenementen zoals Loy Kratong – niet jaarlijks maar onregelmatig plaats. Voorzover ik kon nagaan goed georganiseerd maar daar is dan ook menige repetitie aan vooraf gegaan. Zo gaat dat in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website