De Vietnamese overheid heeft vanaf 15 augustus een belangrijke aanpassing gedaan in haar visumbeleid: voortaan worden e-visa verstrekt aan alle internationale bezoekers die via een van de 52 aangewezen toegangspunten het land binnenkomen. Deze beslissing is vastgelegd in resolutie nr. 127/NQ-CP.

Eerder verstrekte Vietnam e-visa’s met een geldigheid van 30 dagen en een eenmalige toegang aan inwoners van 80 geselecteerde landen. Onder de nieuwe regelgeving zal de Immigratieafdeling van Vietnam, die onder het Ministerie van Openbare Veiligheid valt, e-visa’s verstrekken via een elektronisch betalingssysteem. Deze visa staan meerdere binnenkomsten toe binnen een periode van 90 dagen, wat reizigers meer flexibiliteit en gemak biedt.

De toegangspunten omvatten 13 luchthavens, waaronder de Noi Bai Internationale Luchthaven in Hanoi, de Tan Son Nhat Internationale Luchthaven in Ho Chi Minhstad en de Luchthaven van Da Nang. Verder zijn 16 landelijke grensposten en 13 zeehavens in dit nieuwe beleid opgenomen.

Samen met deze aanpassing heeft de overheid ook resolutie nr. 128/NQ-CP gepubliceerd, die de visumvrijstelling voor inwoners van bepaalde landen wijzigt. Burgers uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Japan, Zuid-Korea, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Wit-Rusland kunnen nu tot 45 dagen visumvrij in Vietnam verblijven, in plaats van de eerdere limiet van 15 dagen. Deze verlenging is van toepassing ongeacht het type paspoort of de reisreden, zolang ze maar aan de Vietnamese toelatingseisen voldoen.

Overheidsfunctionarissen verwachten dat deze twee resoluties het visumbeleid van Vietnam aanzienlijk zullen verbeteren en het voor bezoekers vanuit de hele wereld eenvoudiger maken om naar Vietnam te reizen.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

10 reacties op “Vietnam vernieuwt visumbeleid: e-visa nu beschikbaar voor alle internationale bezoekers en uitgebreide visumvrijstelling”

 1. Luit van der Linde zegt op

  Wat bedoel je daar mee?
  In Thailand kan ik vrij zonder iets te moeten betalen 30 dagen binnen komen.
  In Vietnam kan ik online regelen tegen betaling dat ik 90 dagen mag blijven, maar daar moet ik wel voor betalen.
  In Thailand kan ik ook langer blijven als ik vooraf wil aanvragen en elekronisch betalen.
  Ik denk dat Thailand nog steeds het eenvoudiger te bezoeken land is.

 2. Lung addie zegt op

  Waarom zou Thailand moeten wakker worden? De visumvrije toegang bestaat reeds lang in Thailand. Je hebt zelfs 30 dagen welke verlengd kunnen worden met 30 dagen en dus visumvrije toegang voor 60 dagen biedt. Is dat niet genoeg soms?

 3. Chris zegt op

  Ja, dat zou je kunnen denken maar het visumbeleid van Thailand is zelfs op dit moment, zelfs met deze veranderingen in Vietnam, nog liberaler dan dat van Vietnam.
  Voor een vakantie van maximaal 30 dagen aan Thailand (ruim voldoende voor het gros van de vakantiegangers) hebben de meeste buitenlanders niet eens een visum nodig en dat kost dus NIKS. Ga je in die dertig dagen het land uit (bv voor een bezoek aan Laos) en komt weer terug na een paar dagen, start een nieuwe periode van gratis 30 dagen. Dat kun je zelfs nog een keer doen.

  De discussie over het Thaise visumbeleid komt vooral van buitenlanders die hier als ’toerist’ komen maar dat eigenlijk niet zijn. Die buitenlanders wonen hier een groot aantal maanden en/of hebben een familie hier.

 4. Wil kuipers zegt op

  Betekent dit dat je ook 90 dagen mag blijven zonder het land uit te gaan?

 5. Theiweert zegt op

  Dus de Nederlanders en Belgen vallen buiten de boot met deze visumvrijstelling.
  Toch eigenlijk wel gek met en EU. Een soort discriminatie door Vietnam ?

  • FrankyR zegt op

   Best,

   Ik snap uw ‘slachtofferrol’ niet? Waarschijnlijker is het dat er redelijk weinig tot nauwelijks toeristen uit Nederland en België Vietnam bezoeken. Dan sta je helemaal niet op het Vietnamese vizier.

   Frappanter vind ik dat (Wit-)Russen ongehinderd op vakantie mogen komen naar Vietnam.

   Mvg,

   • RonnyLatYa zegt op

    Mogelijk dat ze bepaalde verdragen met die landen hebben afgesloten, waardoor er als tegenprestatie er een “grotere” vrijheid van reizen is voor de personen uit die landen.

 6. Gertjan zegt op

  Ik heb net vorige maand een visum voor 30 dagen besteld.
  Over 3 weken vertrek ik naar Vietnam.
  Kan ik deze wellicht nog wijzigen voor een 90 dagen versie?

  • RonnyLatYa zegt op

   Vraag dat dan toch waar je dat visum aangevraagd hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website