In Thailand moet je op de weg niet alleen oppassen voor straathonden, er kan ook zo maar een olifant oversteken. Bij een botsing tussen een minibusje en een olifant op een snelweg in Non Dindaeng (Buri Ram) zijn vier inzittenden gewond geraakt.

Hoe het met de olifant is afgelopen, is niet bekend. De politie trof de passagiers bekneld in het busje aan. Reddingswerkers bevrijdden hen en brachten vier gewonden naar het ziekenhuis.

De passagiers hadden het busje in Chanthaburi gehuurd voor een boeddhistische ceremonie in Mukdahan. Vrijdagnacht kwam de olifant plotseling uit de bosjes langs de weg en wilde oversteken. Een aanrijding volgde.

Medewerkers van het Forestry Department is op zoek naar het gewonde dier, zodat hij verzorgd kan worden.

Bron: website Bangkok Post

5 reacties op “Vier gewonden bij botsing minibusje met olifant in Buri Ram”

 1. odil zegt op

  ik vraag mij af als je zoiets tegenkomt in Thailand,wie is er verantwoordelijk en wie betaald de kosten.

  • Jacques zegt op

   Het ligt eraan of de olifant van links of rechts kwam of misschien schuin overstak. Van een kale olifant kan je niet plukken. (Grapje). De polisvoorwaarden moeten uitsluitsel geven en zo niet genoemd, dan ook niet verzekerd.

 2. Daniel VL zegt op

  Het zelfde gebeurde ook niet zo lang geleden nabij het opvang park bij Lampang

 3. T zegt op

  Een typisch conflict tussen mens en natuur wat helaas zo gewoon is geworden de afgelopen 30 jaar.
  De mens neemt en neemt en geeft de dieren en natuur dan ook nog vaak de schuld als het weer eens mis gaat.

 4. Lunghan zegt op

  Vervelend voor de betrokkenen, gelukkig geen doden. Ik woon daar al 10 jaar, het reservaat is 15km van ons huis, ook bij ons komen ze regelmatig langs, in het dorp zijn laatste jaar 3 mensen door olifantenaanval gedood, bijna altijd boeren, of rubber boeren, die werken s’nachts, woerden dsn verrast. Helaas, dit hoort erbij.This is Isaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website