Een video waarop waarschijnlijk politieagenten te zien zijn die Birmese prostituees mishandelen, heeft tot veel verontwaardiging geleid in Thailand.

Het filmpje op Youtube (zoals het lijkt opgenomen met een mobiele telefoon) laat in een ruimte een groepje Birmese sekswerkers zien, die door een aantal mannen worden geslagen. Het is onduidelijk of de bewuste mannen Thai of ook Birmezen zijn. De video toont in ieder geval de erbarmelijke omstandigheden van Birmese vrouwen in de Thaise seksindustrie.

De vier minuten durende video is deze week voor het eerst op de Thaise TV getoond. Een voice-over van een Thaise nieuwslezer laat weten dat de mishandeling door Birmese mannen is gepleegd en niet door Thais. Volgens de nieuwslezer zouden deze vrouwen zich misdragen hebben en worden ze teruggestuurd naar Birma. Critici in Thailand menen dat het wel degelijk Thai zijn en mogelijk zelfs Thaise politieagenten.

Naar schatting werken er twintig- tot dertigduizend jonge Birmese vrouwen in de prostitutie in Thailand. Veel van deze vrouwen komen uit de etnische minderheden in Birma. Naar schatting is 60 procent van deze groep zelfs jonger dan 18 jaar.

De vrouwen worden de prostitutie ingelokt met beloftes op goed betaald werk. De werkelijkheid is anders. Vaak vallen deze vrouwen ten prooi aan mensenhandelaren en pooiers. Ze worden ingezet als seksslaven en onderdrukt door geweld.

“Birmese migranten vormen het grootste deel van de migranten in Thailand. Men is vaak op de vlucht voor de militaire onderdrukking”, laat mensenrechtenorganisatie HumanTrafficking.org weten. “Het probleem is lastig aan te pakken door de corruptie in Thailand. Er zijn berichten dat Thaise politie- en immigratieambtenaren in ruil voor geld of seks een oogje dichtknijpen. Hierdoor hebben mensenhandelaren en gewelddadige pooiers vrij spel.”

[youtube]http://youtu.be/nTeVEM25V1M[/youtube]

9 reacties op “Video met geweld tegen Birmese prostituees leidt tot verontwaardiging in Thailand”

 1. john zegt op

  Vreemd, ik zag dit filmpje vorige week al en toen stond er vermeld dat het in Sulawesi was (Indonesie). Ik kan in de gauwigheid de taal niet onderscheiden.

  Maar ja, het maakt niet uit waar dit is, het is gewoon te triest! Zwaar misbruik maken van je macht! Die machtmisbruikers hebben een flink pak rammel nodig en dat wil ik ze best geven!

 2. Johny zegt op

  Dat stuur ik even door naar de thaise ambasade in brussel. eens zien hoe zij erover denken

 3. frank zegt op

  Wat een laffe hufters; met zn allen tegen een paar weerloze vrouwen die al genoeg te lijden hebben gehad. wat een mannetjes. Of het nu Birmezen zijn of Thai, Vietnamezen of Cambodjanen… geweld tegen weerloze vrouwen moet keihard aangepakt worden. Er zullen toch vast wel een paar mensen zijn die die mannen herkennen. Helaas wordt er teveel afgedekt en is hypocratie samen met corruptie een gif dat de hele aziatische samenleving besmet. Zo lang als daar niet echt in kan worden doorgepakt zal dit altijd ongestraft blijven door gaan.

  • Sermo von Elgg zegt op

   Te gek voor woorden !
   Wat een lafbekken.
   Het heeft mij zeer geschokt.
   Het zijn – volgens mij – misdadigers.
   Jammer, dat ze nooit gepakt en bestraft worden……..

 4. King Frans zegt op

  Ik ben net wakker [ nacht dienst ]en ik zit te shake van kwaad heid in mijn stoel, mijn handen jeuke om dat stelletje laffaards zelf een aframmeling te geven. Hierop heb ik geen woorden voor.

 5. Sir Charles zegt op

  Wat een lafbekken!!! Ook al zouden de vrouwen zich wel misdragen hebben behoort dat toch nooit en te nimmer een reden zijn om hen te mishandelen.

  Tsja, daarna gewoon weer naar de tempel, op de knietjes met een bloemknop en 3 wierookstokjes daarna een ‘goudblaadje’ plakken op een boeddhabeeld, nog even een 20 bahtbiljet in de glazen box en de zonden zijn vergeven.

 6. Mathias zegt op

  Dit zijn geen lafbekken, dit is gewoon tuig van de bovenste richel. Dacht dat Thailand HET land was, ben daar gelukkig wel achter…..

  • Sir Charles zegt op

   Inderdaad ik drukte het te zachtjes uit. Ze werden mishandeld omdat ze waarschijnlijk te weinig klanten lees : geld binnen brachten. Tuig!!!

 7. de laender zegt op

  en Dan loop men inderdaad naar de tempel en is alles vergeven ,zo was het 50jaar geleden ook in Europa maar dan in de kerk.

  een Trieste wereld waar we in leven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website