Vice-premier en minister van Defensie Prawit Wongsuwon, trok al de aandacht met een Richard Mille RM 30 horloge van 4 miljoen baht, maar op de sociale media circuleert nu een foto waarbij hij een Rolex Cosmopgraph Daytona Ice Blue Dial Platinum horloge  draagt ter waarde van zo’n 2 miljoen baht.

Het bezit van deze peperdure horloges roept vragen op zoals: waar betaalt hij ze van en waarom ontbreken ze op zijn vermogensverklaring, die bewindslieden en hoge ambtenaren verplicht zijn bij de anti corruptie commissie (NACC) in te leveren?

Volgens een naaste medewerker baalt Prawit flink van de ophef. Hij weet niet hoe hij de bevolking kan overtuigen dat het Richard Mille klokje van hem is maar van een overleden jeugdvriend. De vriend was een verzamelaar van dure horloges en leende ze uit aan Prawit (?!?)

De NACC heeft Prawit gevraagd binnen 30 dagen met een verklaring te komen hoe hij aan het horloge komt.

Bron: Bangkok Post

17 reacties op “Vice-premier Prawit Wongsuwon ook gezien met een Rolex van 1,9 miljoen Baht”

 1. Jacques zegt op

  Wie goed doet goed ontmoet toch. Ik wou dat ik van die vrienden had. De soap gaat door en wordt vervolgd. Is het niet zo dat als je iets leent je ze ook weer terug moet geven, zelfs bij overlijden, aan de erfgenamen c.q., familie? Nog 30 dagen bedenktijd en dan……..het kan nog alle kanten op. Ik heb er alle vertrouwen in.

 2. chris zegt op

  Het is me net allemaal te toevallig, al deze foto’s die nu inees allemala tegelijkertijd in de openbaarheid komen.
  Ze leiden de aandacht, wellicht bewust, af van belangrijkere dingen die er aan de hand zijn zoals een besluit wanneer er nu verkiezingen worden gehouden. En wat dacht je van de dag van de kroning van de nieuwe koning?

  • l.lagemaat zegt op

   De verkiezingen zijn voorlopig tot nader order uitgesteld.
   Volgens geruchten 2019 of nog later!

   • chris zegt op

    graag een bron voor dit bericht. Ik heb het nog nergens gelezen.

  • Rob V. zegt op

   Dat ander nieuws ondergesneeuwd raakt (denk o.a. dat volgens het leger die ene cadet toch echt door een zwakke gezondheid gestorven en, die botbreuken en kneuzingen zijn.. nouja.. hebben er niets mee te maken of denk aan het verzoek van een advocaat om bepaalde documenten omtrent prinses Sirindhorn in te zien).

   Maar opzet? De generaals lijken er toch echt niet blij mee. De media zien nu een mooie kans mogelijk hypocriet gedrag of falen van de junta aan te kaarten en dat is voor best wat Thai lekker smullen. Als de junta het volk wou afleiden hadden ze wel iets gedaan om bijvoorbeeld die blote-kont jongens in de aandacht te houden. Publiekelijk verdachten van een of ander misdrijf rond pareren is men in Thailand goed in dus had de junta vast wel iets smakelijks en sappigs gevonden voor het volk.

 3. Tino Kuis zegt op

  Chris,

  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat jij corruptie het belangrijkste probleem vond in Thailand. Ik ben het met je eens hoor, een van de belangrijkste problemen.

  Maar blijkbaar vind je alleen de corruptie van ‘politieke’ figuren belangrijk en niet die van de militairen en hun aanhangers.

  Maar goed. De militairen hebben zichzelf in de tijdelijke grondwet van 2014 en in de ‘blijvende’ van 2017 een allesomvattende amnestie toegekend dus hoeven ze niet te vrezen voor gerechtelijke vervolging. Een hele opluchting, toch?

  • chris zegt op

   Ja, dat is inderdaad een hele opluchting, ook voor de rechterlijke macht in Thailand die het al druk genoeg heeft. Denk je dat ze in Dubai zitten te wachten op al die generaals die een paar dagen voor de uitspraak van het Hooggrechtshof (waarschijnlijk in 2026) het hazepad kiezen omdat ze op borgtocht vrij zijn zoals dat hier voor alle rijken geldt? Natuurlijk met de redenering dat hun rechtzaak politiek gemotiveerd was. Ze hebben daar al genoeg politieke vluchtelingen uit Thailand.

   • Kevin zegt op

    Als je/ze geld hebben is iedereen welkom in Dubai.

 4. Daniel VL zegt op

  De tijd op een duur uurwerk is dezelfde als op een goedkoop. Dit is echt om te tonen hoeveel geld men heeft. Ik heb zelfs geen uurwerk, ik heb een GSM die mij de tijd aangeeft. Deze mensen kijken alle vijf minuten op hun smartphone kunnen ondertussen toch ook de tijd aflezen.

 5. teun zegt op

  Bij elkaar TBH 6 mln.(Euro 160.000). Uitgeleend door een overleden goede vriend…….Zal diens familie leuk vinden, dat de horloges nog steeds niet terug zijn.
  Daar koop je hier te lande toch een aardig huis voor. Tsja, dat is toch moeilijk uit te leggen.

  Zoals Prayuth al zei, is het allemaal de schuld van de pers…….. Die hoort zoiets prive’s niet te rapporteren toch? Er zijn wel belangrijkere (??) zaken.

  Een typisch gevalletje “doofpot” gaat dit worden.

  • chris zegt op

   Volgens mij heeft Prayut OOK gezegd dat Prawit oud en wijs genoeg is om zijn zaken zelf af te handelen en dat Prawit zijn hulp helemaal niet nodig heeft.
   Dat kun je ook lezen als: als Prawit niet met een goed verhaal komt zal hij moeten aftreden. Het gerucht dat hij uit Prayut’s gratie was ging al voor de wisselingen in de regering.

  • Rob V. zegt op

   Die ook deze cartoon:
   https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/25073311_438364103232981_2233965152720297253_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=6af6e189735f8aab9fd37012424adb67&oe=5AB31430

 6. ruud zegt op

  Ik denk dat hem nu waarschijnlijk gevraagd zal worden, waarom hij die hologes die zijn overleden jeugdvriend hem heeft uitgeleend, niet aan de erfgenamen heeft gegeven.

 7. janbeute zegt op

  Misschien zijn het wel nep horloges , gekocht voor 500 bath op de Patpong markt in Bangkok tijdens een avondje stappen .

  Jan Beute .

 8. Henk zegt op

  Is er wel onderzocht of het wel echte zijn ?

 9. bob zegt op

  Inmiddels is al een foto met een 3de horloge opgedoken. Ook een zeer kostbare (als die echt is). Hoeveel gaan er nog volgen?

  • Rob V. zegt op

   Mogelijk is er al een 4de horloge gespot: op een foto uit 2016. Een mooie Patek Philippe. Dit is wel een goedkope van 1,63 miljoen baht. Het derde horloge is een platinum Rolex Cosmograph Daytona die zo’n 2 miljoen kost.

   4de horloge:
   http://www.khaosodenglish.com/news/2017/12/19/watch-struck-four-embattled-prawit/

   3de horloge:
   http://www.khaosodenglish.com/politics/2017/12/18/prawits-watch-spotted-nacc-source-says-clarification-deferred/

   De meeste vrienden lenen misschien eventjes een tientje, een DVD of een goed boek bij elkaar maar onze Prawit leent liever horloges?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website