De versoepeling van de corona maatregelen in Thailand gaat weer een volgende fase in. Zo mogen waarschijnlijk stadions weer open, hoeven schoolkassen niet gesplitst te worden, mag er weer eten in vliegtuigen worden geserveerd en worden alle zitplaatsen in het openbaar vervoer weer gebruikt.

Deze voorstellen zijn gisteren in ingediend door het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) en ter goedkeuring aangeboden aan premier Prayut.

Secretaris-generaal Somsak van de National Security Council, laat weten dat er nog niet is gesproken over verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden tot 2 uur. De verkoop van alcohol tot middernacht wordt in ieder geval toegestaan.

Minister Nathapol van onderwijs zei gisteren dat de eis van 1,5 meter afstand in klassen is vervallen. Het aantal leerlingen per klaslokaal mag de 25 overschrijden. Leerlingen moeten wel opgeven waar ze elke dag na schooltijd zijn, zodat ze getraceerd kunnen worden als er een besmetting is.

Bron: Bangkok Post

20 reacties op “Versoepeling corona maatregelen Thailand: o.a. stadions open, schoolklassen weer vol”

 1. Stan zegt op

  Maar toerisme versoepelingen kunnen nog wel even duren…
  Yuthasak Supasorn, de baas van de Tourism Authority of Thailand (TAT), heeft er in ieder geval geen goed gevoel over…

  Worst-case scenario:
  “Tourists from Europe should gradually return during the summer break in July and August 2021, before fully rebounding at the end of the year.”

  Toeristen uit Europa zouden geleidelijk moeten terugkeren tijdens de zomervakantie in juli en augustus 2021, voordat het aan het einde van het jaar volledig kan herstellen.

  Best-case scenario: Tweede kwartaal 2021…

  https://www.bangkokpost.com/business/1964591/tat-2021-foreign-arrivals-could-be-as-low-as-6-1m

  • Dit soort voorspellingen heeft 0,0 waarde, want hij kan ook niet in de toekomst kijken. En zo wel, moet hij ook even de beurskoersen voorspellen. Er zijn vele factoren die bepalen hoe 2021 er uit gaat zien. Niemand die het weet of er nu iets zinnigs over kan zeggen.

   • keespattaya zegt op

    Inderdaad Peter. Niemand kan er iets zinnigs over zeggen. Zelfs de machthebbers in Thailand zijn simpelweg afhankelijk van de ontwikkeling van het virus en ook zij kunnen niets zeggen over de plannen om de grenzen weer te openen. Natuurlijk zullen hierbij ook economische motieven mee worden genomen. Gewoon afwachten. En misschien dat een van de omringende landen wel de grenzen op gaat stellen. En je weet dat als er een schaap …….

  • Yam zegt op

   Ik lees hier dat waarschijnlijk toeristen uit China, Australie en Noord- en Zuidamerika eerder welkom zullen zijn. Dat klinkt niet erg logisch, gezien de huidige Corona stand van zaken.

   • Ger-Korat zegt op

    Waar lees je dat ? Ik zie het niet in het bericht in de link van Stan, ik lees het niet elders. Een ieder die een klein beetje op de hoogte is kan wel nagaan dat Noord- en Zuid-Amerika wel de laatst mogelijke regio´s zijn welke worden toegelaten, denk aan de massale besmettingen in de VS of Brazilië. In het bericht in de Bangkok Post gaat het over een worst case scenario waarbij dan het toerisme uit Azië terugkomt.

 2. rob zegt op

  L.S
  We moeten dus zeker een jaar wachten voordat we weer normaal naar Thailand kunnen.!!
  Ziet er niet goed uit voor de Nederlanders en ook voor de Thai.
  Maar het blijft natuurlijk ,,koffiedik,, kijken .
  Het kan ook zomaar veranderen .
  Maar dit jaar wordt het zeker niks .
  Op zoek naar een andere bestemming om te overwinteren.

  Voorlopig gaat Thailand de ijskast in ,

  gr rob

 3. Bertje zegt op

  Het is dat ik mn vriendin daar heb, bijna 10 jaar, die relatie wil ik niet opgeven. Maar met al die regels die er nu zijn en wat nog zal komen ben ik helemaal zat….. Moet ik de relatie verbreken?

  • Iv zegt op

   als jij kunt aantonen dat je daar een vrouw hebt, moet dat geen probleem zijn. Goede vriend gaat over 2 weken naar zijn liefje.

   • Bertje zegt op

    lv, wij zijn (nog) niet getrouwd. Dus aantonen gaat niet lukken.

  • GeertP zegt op

   Een relatie van 10 jaar verbreken bij de minste tegenslag is zeker geen goed idee.
   Juist nu moet je achter je vriendin staan en haar zoveel mogelijk helpen,dat sterkt de relatie alleen maar.
   Heb nog even geduld,er zijn ook positieve ontwikkelingen die het misschien wel mogelijk maken om je vriendin eind dit jaar of begin volgend jaar weer in de armen te sluiten.

  • Khao zegt op

   Niet doen..! een Relatie van 10 jaar verbreken vanwege Corona..? Je kan proberen Corona van alles en nog wat in de schoenen schuiven – zoals het verbreken van jouw relatie van 10 jaar – maar het is de Duvel niet.!
   Die arme Zielenpoot krijgt ook al van alles alles – terecht of onterecht – de schuld.

   https://www.youtube.com/watch?v=GgnClrx8N2k.

  • fred zegt op

   Een vriendin hebben die je misschien nooit meer in levende lijve zal kunnen zien heeft uiteraard ook niet veel zin. Jij verliest je tijd en zij uiteraard ook. Harde realiteit.
   Maar goed er zijn niet veel mensen die je daar goede raad kunnen in geven.
   Er zijn momenteel vele mensen in die situatie…..zelfs mensen met vrouw en kinderen die niet weer kunnen.Ja in theorie uiteraard wel maar in praktijk wil ik dat nog wel eens zien.

  • Wieb zegt op

   In wat jij moet doen kan niemand je adviseren, maar een relatie van 10 jaar door covid-19 verbreken is nogal wat. Je zou ook kunnen overwegen om je vriendin voor een paar maanden naar jou toe te laten komen.

   • Bertje zegt op

    Wieb, dat gaat niet werken. Mijn vriendin verzorgt haar demente en incontinente vader. Haar moeder en/of broers/zussen willen niet voor hem zorgen. Althans niet voor een langere periode. Erg triest maar het is niet anders

  • TH.NL zegt op

   Vreemd dat je hier vraagt of je jouw relatie na bijna 10 jaar moet verbreken om iets waar beide niets aan kunnen doen. Zelf heb ik al 20 jaar een relatie met een Thai en ben nog steeds stapelgek op hem en is wederzijds. De gedachte alleen al om zoiets te verbreken om Corona komt niet in mij op. Maar misschien is je relatie niet zo goed dat je die vraag hier stelt?

  • Mike zegt op

   Zij kan zonder problemen jou kant opkomen, Europe is open. Zoals gebruikelijk staat de EU echter weer niet achter haar eigen burgers. Thai zijn welkom bij ons, maar zijn wij welkom in Thailand ? Precies.

   Maar goed, jou situatie kan zo opgelost worden met een schengen visa.

 4. Martin Farang zegt op

  Thailandse ecomonie bestaat niet bij de gratie van Bhudda maar bij de gratie van het toerisme. Bij voortgang zal menig Thai volgend jaar geen auto of motor meer bezitten. Terug op de rug van een buffelo!
  Ook de Werkeloosheid zal meer toenemen dan de 3miljoen van de toeristen sector zoals berekend. Immers onderhoud en levensmiddelen hebben ook gevolgen gelijk transport om er een paar uit te lichten. Nee bij dit beleid gaat de Thaise samenleving tegen het einde van dit jaar vermoedelijk 30 tot 50 jaar terug in de tijd. Spijtig voor al die lieve mensen die het wel goed voor hebben met de buitenlandse mede burgers.

 5. sjaakie zegt op

  Bertje, je moet helemaal niks, je kunt heel veel. Als je van je partner houd ga je de relatie niet verbreken lijkt mij. Niemand kan op dit moment voorspellen hoe de reissituatie eind dit jaar zal zijn of later. Het kan zo maar zijn dat het sneller gaat dan je nu zou denken, er worden plannetjes gemaakt, maar evenzoveel belanden in de prullenbak, zoals met welke landen maken we een toerist bubble of zoiets. Niet wanhopen, je kunt je vriendin zien en horen met bv. Line, dat is al een hele luxe. Wat te denken van de ongehuwden met een jarenlange partnerrelatie in Thailand, die zijn nog steeds uitgezonderd van het naar Thailand mogen reizen, dat doet pijn, ga over op survival en houd je kiezen op elkaar, het komt goed. Sterkte.

 6. Chris zegt op

  >>>>>>> Corona-update, radeloze pensionado’s
  OP DE DAG DAT THAILAND AL 75 DAGEN GEEN LOKALE BESMETTINGEN EN DODEN MELDT, lijkt de kans verder af te nemen op terugkeer van toeristen nog dit jaar. Zelfs de altijd vrolijke Thaise toeristenorganisatie TAT blijkt nu pessimistisch.
  ‘Het is onwaarschijnlijk dat de grenzen dit jaar open gaan voor toeristen’, aldus Plv. Gouverneur Internationaal Toerisme, Chattan Kunjara Ajudhya, volgens media tijdens een seminar.
  Zijn baas geeft hem indirect gelijk: Hij stelt vandaag het verwachte verlies in de toeristische sector naar beneden bij.
  ‘KERST EN OUDJAAR VERLOREN’
  Volgens Chattan is nog geen sprake van enige planning. En hij schat in dat niet alleen de drukke kerst/nieuwjaarsperiode verloren gaat, maar ook het Chinees nieuwjaar in februari.
  Zoals wij al eerder constateerden, zijn ook volgens TAT gesprekken over ‘travelbubbles’ stop gezet. Die voorzagen in rechtstreekse, gecontroleerde vluchten van ‘virusarme’ landen in de regio naar afgeschermde lolaties in Thailand. De oplaaiende besmettingen in die landen zijn daaraan debet.
  Medisch toerisme – beginnend met 14 dagen quarantaine – blijft volgens TAT ook beperkt tot enkele geselecteerde landen.
  TOERISME-SUBSIDIE VOOR EXPATS
  Tegelijkertijd nemen de autoriteiten aanstalten om expats en pensionado’s te betrekken bij het noodplan om binnenlands toerisme te bevorderen.
  Tot nu toe golden subsidies op accommodatie en maaltijden alleen voor Thai.
  RADELOZE PENSIONADO’S
  Intussen vragen pensionado’s (in Thailand wonend met een jaarvisum) zich op social media af wanneer zij terug naar hun Thaise huis kunnen. Ze zijn vlak voor sluiten van de Gregs gestrand in Europa of omliggende landen als Laos, Cambodja en Myanmar.
  Buitenlanders (wettelijk) getrouwd met een Thai of met Thaise kinderen geregistreerd op hun naam, mogen inmiddels terugkeren. Anderen niet.
  > Ben jij pensionado en buiten Thailand gestrand? Stuur ons ajb even berichtje via Messenger!
  OOK BIJ MASSAAL TESTEN RESULTAAT 0
  Ook daar waar Thailand massaal test op Covud19, zijn de resultaten negatief. Zoals vandaag na een eerder concert met ruim 2500 bezoekers in Nakhon si Thammarat. Eerder was dit het geval in Bangkok (Sukhumvit) en Rayong.
  Besmettingen worden vooralsnog alleen aangetroffen bij Thai in quarantaine na terugkomst uit het buitenland.
  > TIP: De situatie in Thailand kan snel veranderen, uitspraken kunnen worden gecorrigeerd. Blijf ons daarom volgen! (Like bericht, zodat Facebook je onze updates vaker toont.)

  Bericht via Facebook van een kennis die in de reiswereld zit en in Thailand woont.

  • Johnny BG zegt op

   Op zich is het toch prettig dat de situatie in Thailand onder controle is?
   Gaan we via eigen kracht weer opschalen en als de tijd er rijp voor is dan gaat er weer gecashed worden.
   Ik zie nog zat vacatures in fabrieken dus er is een keuze voor mensen in de hotelwereld die getroffen zijn om deze tijd te overbruggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website