(Pgallery / Shutterstock.com)

Wie naar de provincie Nakhon Ratchasima reist, moet mogelijk verplicht 14 dagen in quarantaine. Dat geldt in ieder geval voor reizigers die uit de tien provincies komen met de meeste besmettingen. Deze tien provincies zijn: Bangkok, Phuket, Nonthaburi, Yala, Samut Prakan, Chon Buri, Pattani, Songkhla, Chiang Mai en Pathum Thani.

Het provincial communicable disease panel heeft dit bepaald omdat een groot aantal mensen uit Bangkok door de provincie richting Noordoosten reist ivm de 4 dagen vakantie die vrijdag begon. Files op Highway 304 leken op die van een normaal weekend voor het uitbreken van de coronacrisis.

De autoriteiten vrezen dat het risico op besmetting toeneemt. Reizigers of degenen die terugkeren dienen zich binnen 24 uur te melden bij de gezondheidsvrijwilligers in het dorp.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “‘Verplichte quarantaine voor bezoekers aan de provincie Nakhon Ratchasima’”

 1. Alex zegt op

  Geldt ook sinds 1 mei in de provincie Buriram. Als je daar binnenkomt vanuit “besmet gebied” wordt je twee weken opgesloten in een school of ander leegstaand overheidsgebouw!

 2. Joost-Buriram zegt op

  Zet daar de provincie Buriram ook maar bij, wij kregen vorige week hier allemaal een ‘Healthy Buriram’ stickertje op onze paspoortpagina of ID geplakt, die we moeten kunnen tonen bij een controle van de politie e.d., als we de provincie verlaten wordt de sticker verwijderd en als we de provincie weer binnenkomen krijgen we pas na 14 dagen thuisquarantaine weer een nieuwe sticker opgeplakt.

 3. chris zegt op

  De 10 provincies met de meeste besmettingen?
  Dat moeten dan toch hele oude besmettingen zijn want er zijn in totaal sinds 13 januari 2969 besmettingen waarvan 2739 genezen zijn, en 54 overleden. De overige tweehonderd zoveel liggen in een ziekenhuis. Wat is dit nu voor gekkigheid om daar nog zulke maatregelen voor te nemen?
  Als er toch nog eventueel, mogelijke besmettingen zijn, zijn die van lichte aard en zonder gedegen test vindt men die niet. Waarom moet iedereen opgesloten worden die uit die 10 provincies komt waar dagelijks SAMEN geen 10 nieuwe gevallen meer gemeld worden?

 4. Dolf zegt op

  Deze maatregelen zijn totaal niet te rijmen met hoe Thailand uit de corona-crisis tevoorschijn komt. Vandaag nog meldt de Thaise overheid 0,0 (nul) binnenlandse besmettingen, maar nog wel een klein aantal van buitenlanders. Er zijn duidelijk oefeningen gaande hoe de bevolking in het gareel te houden.

 5. Nico van Kraburi zegt op

  Provincie Ranong Zuid-Thailand, vertrek naar andere provincie moeilijk. Bij aankomst in Ranong op 20 maart 2020 voor 2 weken verplicht thuis gebleven. Lokale produkten kunnen door al die regels slecht verkocht worden lage prijzen enkel lokaal te verkopen , o.a. latex en groente. Naar mijn idee wel erg vergaande regels tot nu toe zijn er geen besmettingen zieken of doden binnen de provincie zover bekend. Onbekend hoelang de provincie op slot blijft. Grens Ranong – Myanmar ook gesloten tot onbekende datum.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website