Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com

Bronnen binnen de Thaise zakelijke media, laten weten dat er plannen zijn om een ​​einde te maken aan de verplichte 14 dagen quarantaine voor buitenlandse toeristen.

Achter de schermen hebben de Tourism Authority of Thailand, het Tourism Ministry, de Tourism Council, ATTA (de Association of Thai Travel Agents en de THA (Thai hoteliers ‘Association) aangedrongen op een eind aan de quarantaine van twee weken, die velen beschouwen als een enorme hindernis voor het weer opstarten van buitenlands toerisme.

Volgens plan zijn er twee mogelijkheden voor gevaccineerde buitenlandse reizigers. Het eerste heet ‘Thuis in quarantaine’. Volgens dit plan zal de toerist eerst thuis in quarantaine moeten gaan, voordat ze naar Thailand afreizen. Eenmaal in het koninkrijk krijgen ze een soort Covid-verklaring, maar moeten ze nog twee nachten, drie dagen, in quarantaine worden geplaatst.

Het tweede plan heet ‘Mobile Quarantine’ waarbij gezondheidsmedewerkers en de TAT optreden als begeleiders voor grote reisgroepen.

Volgens bronnen worden de laatste details de komende week besproken en zullen ze eind februari aan het bestuur van de TAT worden voorgelegd. Daarna gaat het naar het kabinet waar premier Prayut Chan-ocha op de hoogte wordt gesteld van het plan en de uiteindelijke beslissing neemt. Als het groen lucht wordt gegeven, suggereren de bronnen dat dit al vanaf 1 april kan ingaan.

Bron: Thai Visa

35 reacties op “‘Verplichte quarantaine van 14 dagen voor buitenlandse toeristen mogelijk in april afgeschaft’”

 1. MikeH zegt op

  Ik zou er niet teveel op rekenen. Het zijn niet de TAT of de Associatie van Hoteleigenaren die dat soort beslissingen kunnen maken.
  Lijkt me eerlijk gezegd de zoveelste luchtballon die vervolgens weer wordt neergehaald door het Center for Disease Control en de regering.

  • RonnyLatYa zegt op

   Er staat toch ook niet dat zij dit beslissen….

   • Peter zegt op

    Ronny,

    Ik weet het koffiedik kijken, maar neem mij zelf als voorbeeld.
    Heb huis in Thailand en kan als mag die 3 nachten in carantaine, maar hoe is te meten dat je in Nederland zoveel dagen ook thuis moet blijven.
    Wil als alles meezit in september naar Thailand en dan heb ik waarschijnlijk ook een vaccin gekregen.
    Hoe schat je mijn kansen in??

    Mvg Peter

    • Ja, Ronny wil je even jouw glazen bol er bij pakken?

    • RonnyLatYa zegt op

     Neen, in de glazen bol is ook niets te zien. Enkel mist….

     Kan je toch momenteel niks zinnigs over zeggen.

     Hoe ze dat gaan meten of je die dagen in Nederland thuis bent? Misschien komt er wel een Thaise 14 dagen bij je logeren…. 😉

 2. Cornelis zegt op

  Je blijft lachen. Normaal laat TAT allerlei luchtballonnen op, maar deze luchtballon moet zelfs nog aan TAT worden voorgelegd alvorens hij kan worden opgelaten – om, zoals al die andere, op een paar honderd meter hoogte open te barsten waarna de resten door de wind worden meegevoerd…….
  Met andere woorden: ik geloof er helemaal niets van. Er is niets wezenlijks veranderd in de situatie waardoor dit plotseling zou kunnen.
  Nog geen 10 dagen geleden deden er ideeën voor een 21-daagse quarantaine de ronde…..

 3. Luc zegt op

  Bij de eerste mogelijkheid vraag ik mij toch af hoe gaan controleren of je thuis in quarantaine zijt geweest. Is weer een storm in een glas water als je het mij vraagt.

 4. Teun zegt op

  En hoe wordt gecontroleerd of de toerist eerst thuis in quarantaine is geweest? En hoelang moet die quarantaine periode dan zijn? Zeker 14 dagen!?
  Er verandert dus niks waarschijnlijk. Quarantaine mag toerist ook voorafgaand thuis doen. Daarnaast moet hij gevaccineerd zijn. En dan moet hij ook nog eens 3 dagen in quarantaine na aankomst in Thailand.

  Bovendien zullen de meeste toeristen in april as nog niet eens gevaccineerd zijn.

  Dit voorstel/idee gaat het niet halen.

 5. consemulder m zegt op

  zal het dan toch eindelijk gaan gebeuren ik hoop het zit ook zoals vele andere al een jaar te wachten tot ik weer naar mijn liefste en het mooie land. let niet op mijn schijven ik zit pas op de laptop B.V.D. Rinus.

 6. reiziger zegt op

  Ik denk als men de quirantaine periode terug brengt naar 7 of 10 dagen het voor veel mensen al meer acceptabel is. Ik heb zelf de quirantaine periode doorlopen. Op zich valt het mee maar mag wel wat korter zijn.

  • FrankyR zegt op

   Ik vind het onnodig, omdat men vooraf al een negatieve test moet tonen. Anders geen visum en ticket.

   Ik vermoed dat TAT / Thailand haar beperkingen niet zal liften, ookal is men gevaccineerd. Dan ga ik zeker niet in quarantaine. Da’s pure tijdverspilling!

   • André Jacobs zegt op

    Beste,
    Jij vind dat misschien onnodig, maar er zijn van al die mensen die binnengekomen zijn via de luchthaven, met een negatieve test, meer dan 700 geinfecteerde mensen binnengekomen. Dank u wel Thailand , dat je zo streng bent. Dat jullie beslissingen hebben genomen die andere landen pas na 1 jaar ellende en vele doden nu pas nemen. We leven in het Covid-19 tijdperk. En de verstandigste mensen en regeringen winnen hierin. Misschien zien jullie geen nieuwsberichten van de UK of de USA of België, enz….. waar iedereen hard terug vecht tegen eender welke maatregel die er genomen worden….. Dom, dommer, domst noem ik dat. Natuurlijk komen eerder genomen beslissingen in je leven ,nu door Covid-19 hard aan. Zoals 6 maanden hier, 6 maanden in Europa; of enkel 3 maanden per jaar in Thailand met een meisje; of verplicht terug moeten gaan wegens niet in orde blijven met verschillende instanties; enz…. degene die de knoop doorgehakt hebben en hier permanent wonen, hebben daar geen last van. En als koppel , reis je toch steeds samen, (zo ben ik toch opgevoed), samen uit, samen thuis. Dus ofwel zit je samen knusjes in Thailand, ofwel zit je samen vast in Europa. Maar in beide gevallen is het woordje “samen” wel belangrijk. Samen ben je een team, en het beste team wint… altijd!!! mvg, André

  • Rob zegt op

   Precies maak er 7/8 dagen van. Dan stap ik direct in het vliegtuig.

 7. haki zegt op

  Dit bericht is al eerder aan de orde geweest en heb ik ook op dit blog kenbaar gemaakt. Op 10 december 2020 bracht NPO/WNL om 09.15 in het nieuws dat per 31 maart 2021 de grenzen zouden worden geopend voor alle toeristen. Voorwaarde was toen wel dat men een covid vaccinatie moet hebben gehad en dit ook kunnen aantonen. Daarna werd het weer angstvallig stil.
  Ik heb dit bericht ook op 13 december 2020 aan de ambassade te Den Haag gemaild en gevraagd of het waar was of dat het bericht berustte op geruchten. Hierop kwam geen enkele reactie.

  Dus ik denk dat dit weer zo’n luchtballon is en kan het me eerlijk gezegd ook niet voorstellen nu de vaccinaties pas begonnen zijn en ook het hebben van enkel een vaccinatie geen garantie is dat men het virus niet kan overdragen.

  Overigens zal ik één dezer dagen ook berichten hoe men aan een vaccinatiebewijs kan komen.

 8. John Chiang Rai zegt op

  Het zou afgezien, wanneer mensen uit een land komen waar veel besmettingen heersen,zodat ze mogelijk op de heenweg reeds mede passagiers kunnen aansteken,een zegen zijn voor de toeristen branch.
  Met name bij de eerste mogelijkheid van quarantaine in het thuisland,verbergt zich alleen de mogelijkheid,dat sommigen deze plicht helemaal niet serieus nemen.
  Wie gaat in het thuisland deze quarantaine controleren voordat ze zich op hun weg naar Thailand maken?
  Bovendien begeven zich die mensen, die zelf alles wel serieus nemen,nog steeds in een land waar zelfs nu nog geen eens met de vaccinatie begonnen is.
  Afgezien van een familie bezoek,stel ik mij een ontspannen vakantie met alleen een toeristische reden,toch iets anders voor.

 9. Rob zegt op

  Ik zou met name voor mijn vrouw willen dat het waar was, maar iedereen roeptoetert daar maar wat door elkaar heen, maar van een gestructureerd overleg of planning zie ik weinig.

 10. JM zegt op

  Ze zullen toch iets moeten doen want velen zullen niet meer naar Thailand op vakantie komen.
  Ik denk dat dit jaar ook een verloren jaar zal zijn, omdat er eerst moet gevaccineerd worden vooraleer er terug gereisd zal worden.

 11. Debbie zegt op

  Ik wil heel graag weer naar Thailand kunnen maar ik wil me niet laten vaccineren dus ik ben bang dat ik nog even geduld moet hebben. Hopelijk komen ze met andere alternatieven voor toeristen die zich niet willen laten enten.

 12. chris zegt op

  Zelfs als zou dit bericht waar zijn (hetgeen ik niet geloof) lijkt de redenering te zijn dat de toeristen ‘gewoon’ terugkomen. Er zijn een aantal redenen voor het idee dat dit niet gaat gebeuren:
  – het toeristisch product is vooralsnog stevig verandert (ondernemingen zijn gesloten, toeristische attracties zijn gesloten) en de situatie van voor de covid komt niet zo maar terug;
  – niemand weet nog wat de prijzen van vliegreizen zullen zijn;
  – er is vooralsnog geen enkel beleid om de problemen van het toerisme van voor Covid op te lossen.
  In economische termen: het toeristisch aanbod in Thailand is (kwantitatief en kwalitatief) onder de maat voor de vraag die ook niet hetzelfde zal zijn als in 2019.

  • Ger-Korat zegt op

   Wat het toeristisch product betreft en activiteiten heb ik niet zo/n hoge pet op van Thailand: een strandbed en een bar zijn binnen een half uur geregeld, idem restaurants en en hotels. Wat heeft Thailand nog meer te bieden wat een lange opstarttijd vergt en op dit moment gesloten is ?

   De vliegprijzen zijn al voor een ieder bekend: Lufthansa (groep) kun je al voor minder dan 600 Euro retourvliegen en bij KLM doen ze dit voor een enkele reis, daarnaast een paar andere maatschappijen van goedkoper (Quatar) tot wat duurder dan Lufthansa (Emirates). En je mag verwachten als er meer gereisd word dat het rendabel wordt voor andere maatschappijen om te vliegen. Ik zie geen verandering in vliegprijzen ten opzichte van voor corona.

   Een voordeel voor de Westerlingen is dat er de komende jaren waarschijnlijk geen Chinezen naar Thailand komen want China houdt de grenzen absurd streng dicht en is doodsbenauwd voor import van corona vanwege de grote mensenmassa’s in China. Hun eigen vaccins zijn niet zo goed als de Westerse en ze hebben te maken met productieproblemen. Verwacht dan dit jaar en volgend jaar zeker geen Chinezen als toerist in Thailand.

 13. Gerard zegt op

  Iedereen heeft het over 14 dagen quarantaine . . maar het zijn ECHT 15 NACHTEN quarantaine . .Heb het zelf meegemaakt en alle kennissen die het het laatste half jaar ondergingen . .men rekent de 1e nacht niet mee . . 3 testen . .1 de aankomst dag, 2e na 7 dagen de 3e na 13 dagen (14e uitslag) de 15e mag je vertrekken . .

  • ruud zegt op

   Ik denk dat ze bedoelen 14 hele dagen.
   Als je op maandagavond aankomt en maandagmorgen weg zou mogen, zijn het geen 14 hele dagen, maar minder.
   Dus plakken ze er een overnachting aan vast.

 14. janbeute zegt op

  Weer een geweldig plan dat niet werkt.
  Praktijk voorbeeld je werkt in Nederland of ergens anders in een bedrijf, je wilt voor een maand op vakantie naar Thailand. Eerst 14 dagen in je eigen huis blijven om daarna af te kunnen reizen naar Thailand en dan nog eens 3 dagen terplekke weer in Quarantaine.
  Mij dunkt blijft er niet veel tijd meer over voor je vakantie plezier.

  Jan Beute.

 15. Philippe zegt op

  14 dagen of 15 dagen quarantaine, is dat de essentie ?
  To the point: zodra Thai Airlines aankondigt dat er terug dagelijks of enkele vluchten per week zijn dan is men dicht bij de waarheid (trust me, zij zullen het als eerste weten).
  Volledig eens met Ger-Korat, enkele ligstelen, tafels, Pad Thai, Chang of Singha.. en we zijn weer weg.
  De turquoise zee, witte stranden, palmbomen en de sympathieke locale Thais zullen er altijd zijn.
  Ik stel me de vraag “wie, buiten de Thailand fanatiekelingen op deze blog, zal er nog naar Thailand willen of kunnen reizen” want de “middenstand” heeft mijn inziens zware kloppen gekregen.
  Een vraagje aan al diegene die dagelijks deze blog raadplegen: wie van jullie heeft regelmatig iemand (Thai uiteraard) financieel gesteund de afgelopen maanden ? Aan zij die geen uitkering krijgen, zij die ineens in een ravijn zijn gevallen … (ik heb het niet over je vriendinnetje of zo) … geen “gestoef” maar ik heb maandelijks iemand die een boetiek heeft maandelijks +/- 10.000 thb opgestuurd omdat er geen toeristen meer kwamen en die persoon met door de jaren heen me heel nauw aan het hart lag of ligt (geen spoken zoeken, ze kan mijn moeder zijn).
  Ik heb duidelijk gezegd steun aan Thai, niet de Duitser die een “uitzuiperskroeg” heeft, of Joop die een “bar” heeft, of Luigi met zijn Italiaans resto of die Belg (ben ikzelf) die daar wat de plak wist te …. neen niet “die farangs” maar de noodlijdende Thai waar je jaarlijks 10-tallen keren ging eten of samen op stap ging of die je “tips” gaf waar te gaan / wat echt te zien …
  Wat kritiek gaat er nu volgen ?

  • RonnyLatYa zegt op

   En wat is de meerwaarde dat iemand zou moeten laten weten dat hij/zij iemand steunt?
   Moet men dat dan overal laten weten?

   Trouwens wat Thai Airways betreft.
   Misschien een hoopvol bericht.

   Thai Airways 12 februari om 22.09
   THAI is very pleased to announce that flights on route Brussels Bangkok Brussels will be resumed on 3 July 2021.
   THAI will operate one weekly flight, every Saturday, as from 3 July till 30 September 21. A second flight, every Thursday, will be added as from October 2021. Both non-stop flights will be operated by Airbus 350-900 including Royal Silk and Economy class.
   The new flights are open for sales now. New bookings can be made via http://www.thaiairways.be or you can contact THAI or your travel agent for the rebooking of your cancelled flights.
   https://www.facebook.com/thaiairways.belux/photos/a.373767039341204/3931664336884772/

   We zien wel wat er werkelijk gaat gebeuren…

   • Philippe zegt op

    Uiteraard heeft het melden dat men iemand steunt geen meerwaarde, wel de geste en dat is hetgeen ik wou sensibiliseren al ben ik ervan overtuigd dat een groot deel van deze blog lezers het hart op de juiste plaats heeft – Dus mijn excuses als het zo geïnterpreteerd is of zou kunnen worden.
    In ieder geval dank voor de berichtgeving mbt Thai Airlines, dit betekent mijn inziens dat er iets in de “pipeline” zit die men de komende weken of maanden zal toejuichen al is niet iedereen die mening toegedaan (er zijn altijd pro en contra). Hopelijk zullen tegen die tijd de risico’s, die er altijd zullen zijn, geminimaliseerd zijn en is onze, bij wijze van spreken, luxe probleem opgelost, maar voornamelijk dat een bepaald segment van de Thaise bevolking terug op een bepaald bestaanszekerheid of beter gezegd inkomen kan rekenen maw een win/win situatie.

   • Ger-Korat zegt op

    Thai Airways vliegt 100% niet naar het buitenland want dan wordt het vliegtuig direct aan de ketting gelegd. De vliegmaatschappij hangt vol met schulden, kan bijvoorbeeld geen kerosine betalen en poogde onlangs plastic bekertjes uit de cabine te verkopen, nog even en de cabincrew mag hun uniformen inleveren en deze worden dan 2e-hands verkocht op Chatuchak weekendmarket in Bangkok. Hoe langer ze niet vliegen hoe meer schulden en minder kans dat Thai Airways nog gaat vliegen, kortom vergeet Thai Airways en boek vooral geen ticket want dan ben je zeker je geld hiervoor kwijt. Er zijn betrouwbare vliegmaatschappijen, bijvoorbeeld Lufthansa of Emirates, waarvan je 100% zeker weet dat je geld niet kwijtraakt als je je ticket boekt en waarvan je zeker weet dat ze vliegen.

    • Philippe zegt op

     Thanks voor de info. Als er rook is is er …, ik hoop echter van niet. Al decennia* lang steeds met Thai Airways gevlogen 1) bij boarding zit men al, wij wijze van spreken “in Thailand” 2) geen tussenstop (minder risico’s qua bagage, tijdwinst …) !. Zullen zien … misschien tovert Prayut Chan-o-cha een paar miljarden uit zijn hoed zoals Merkel het onlangs heeft gedaan voor Lufthansa. Money talks shit walks.
     Normaal zat ik nu op dit moment in de lucht en zou ik zondag 21/2 om 06:05 landen … enkele dagen BKK en 4 weken op het Olifant Eiland .. doet pijn … één jaar postponed (van “te moeten” ..), Pffff ! Misschien tussendoortje in september en dan weet ik, of “we” met zijn allen, hoe het met Thai Airlines zit, althans wat de vluchten betreft.
     * Lang geleden, in T-shirt, korte broek, en “sleffers” met Lufthansa teruggekomen via Frankfurt, maar staking Lufthansa … Valies ??? (is enkele dagen later aan de deur geleverd), via 4 bommeltreinen uiteindelijk bibberend (februari) thuis beland … (stom van mij wat de kleren betreft .. uiteraard, ondertussen mijn les geleerd … maar daarom ook mij voorkeur voor rechtstreekse vluchten). In ieder geval, nogmaals thanks voor je info en advies.

 16. Thailandganger zegt op

  Ik zie het wel weer zitten om in de april vakantie 3 weken naar Thailand te komen.
  Het is daar veiliger dan hier in Nederland.
  Koh Lanta, maar ja wat tref ik daar aan ….. Bars en restaurants allemaal dicht…. toeristen massa hoeft toch niet van mij. Beetje rond op de scooter, strand hangen en misschien wel naar een koop Condo kijken.
  Volgens mij kan dat prima. De crypto munten zijn best gestegen en voor 5 Bitcoin koop je vast iets leuks tegenwoordig.

  Ik ben 47 dus nog lang niet aan de beurt voor vaccinatie, als ik die al zou willen want daar ben ik nog steeds niet over uit.
  3 kids van 9-10-12 jaar weer mee, kan mooi, indien ……

  Geen verplichte quarantaine, ik wil me best 2 weken lang 3 x laten testen hier in Nederland.
  Als dat het geval is boek ik vandaag nog 🙂

 17. Daniël zegt op

  Was dat maar waar: een glas half vol. Ik denk eerder het glas bijna leeg. Tot nu toe zijn er vele ideeën en fantasieën losgelaten op de Thaise toeristische situatie. Meer dan die gedachtesprongen bleken het niet. Minister Anutin doet er even hard aan mee. Maar noch hij noch de P.M. hebben ook maar een schijn van beleid bekend gemaakt. In het najaar gaan mijn vrouw en ik terug naar ons huis te Korat. Zij wil haar familie weer eens zien. Na de winter van ’21/’22 zijn we dan weer in Nederland. Ik denk dat het rustig blijft in Thailand.

 18. TheoB zegt op

  Het glas wordt steeds voller naarmate de Thaise hotemetoten wanhopiger worden en met steeds wildere ideeën komen om buitenlandse toeristen te verleiden om de (op sterven na) dode toeristische sector (+/-17% van het BBP) nieuw leven in te blazen.

 19. henk zegt op

  14 dagen thuis in quarantaine en dan met de trein naar Schiphol?

  Nee, laten we morgen of anders maandag maar afwachten. Dan wordt waarschijnlijk dit plan weer van tafel gehaald.

 20. micha zegt op

  15 nachten quarentaine is echt wel lang,te lang,meegemaakt en ik wil het niet meer doen,maar ik moet.. anders zie ik mn vriendin niet.. mag ingekort worden naar 7 dagen met tests..en vaccinatie
  ik geloof ook de ballen van dat ze de quarentain volledig zullen annuleren.
  het is simpel, nu op deze moment komt geen enkele toerist nr thailand met 15 dagen quarentaine,

 21. Alain zegt op

  Dat zou toch wat wezen, ik zit 1 april midden in mijn quarantaine periode. Zal voor mij dan sws niet meer opgaan die vlieger. Liever dat ze het naar 7-10 dagen terugbrengen dan kan ik er eerder uitkomen. maar goed we hebben wel vaker dit soort loze berichten gelezen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website