(Thammanoon Khamchalee / Shutterstock.com)

Het Department of Disease Control (DDC) heeft de CCSA geadviseerd de verplichte quarantaine te verkorten van 14 dagen naar 10 dagen. Het gaat daarbij om bezoekers uit landen met met lage aantallen besmettingen.

Volgens het DDC maakt het verschil van 4 dagen niets uit voor de veiligheid. Het advies gaat volgende week  naar de CCSA, die eind van de maand er een beslissing over neemt.

Wanneer de CCSA akkoord gaat, kan de verkorting volgende maand ingaan, zegt DDC directeur-generaal Opas. Het advies van de DDC is gebaseerd op eigen waarnemingen en op onderzoeksrapporten uit Zwitserland.

Sophon, chef van de Communicable Disease Division zegt dat de vier dagen minder niet de efficiëntie van de preventieve maatregelen beïnvloeden, want de meeste infecties worden in de eerste tien dagen vastgesteld.

Bron: Bangkok Post

Rating: 2.00/5. From 5 votes.
Please wait...

27 reacties op “Verplichte quarantaine buitenlandse bezoekers aan Thailand wellicht naar 10 dagen”

 1. willem zegt op

  “Het advies van de DDC is gebaseerd op eigen waarnemingen en op onderzoeksrapporten uit Zwitserland.”

  En daarmee is het dus niet afhankelijk van de herkomst van de persoon.

  Hoog of laag risicoland, na 10 dagen is voor iedereen het risico verwaarloosbaar.

  Gemiddeld is de incubatietijd tussen de 5 en 7 dagen.

  Weer eens een keer een typisch Thaise redenatie.

 2. ruud zegt op

  Ik denk, dat die typisch Thaise redenatie inhoudt, dat ze liever geen corona patienten hebben, ook al kunnen ze die bijtijds detecteren.
  Dus willen ze alleen toeristen uit landen met een laag risico.

  Dat vind ik op zich geen slechte redenatie.

  • Cornelis zegt op

   Maar waarom komen dan repatriërende Thais, ook uit hoog risico-gebieden, terug zonder dat ze vóór de terugvlucht een Covid-test hoeven te ondergaan?

   • ruud zegt op

    De Thai hebben altijd het recht naar Thailand terug te keren, met of zonder Corona.
    Bij aankomst in Thailand gaan ze ook in quarantaine.
    Die quarataine in Thailand is wat de Corona buiten het land zou moeten houden.

    Het lijkt me – maar de procedure ken ik niet precies – dat de luchtvaartmaatschappij op een test zou moeten staan voor vertrek, al was het maar voor de veiligheid van de bemanning.

    Die test vooraf zegt overigens niet zoveel, omdat er altijd tijd is, om kort voor, of na die test, die voor het vertrek wordt gedaan, besmet te raken, 100% zekerheid krijg je daar niet mee.

    Het feit, dat er regelmatig besmette personen in Thailand aankomen betekent, dat of de procedure niet deugt, of dat een vliegtuig veel besmettelijker is, dan overheden je willen laten geloven.

   • winlouis zegt op

    En gaan de kosten voor het verblijf in een hotel in Bangkok dan ook aangepast worden.!? Wat mij tegen de borst stoot is de rekening die ik mag betalen voor daar 10 of 15 dagen opgesloten te zitten op een kamer in Bangkok, ik kan THUIS bij mijn gezin ook 10 of 15 dagen binnen blijven en mij laten testen, zelfs constant met een mondmasker op mijn gezicht, als het nodig is wil ik zelfs een hele maand binnen blijven. Voor mij geen probleem.!!

    • John Chiang rai zegt op

     Beste winlouis,Een van de redenen dat je niet thuis bij je familie in quarantaine mag gaan,is het probleem van de controle.
     Anders als jij,zal zich niet iedereen zich aan een dergelijke voorschrift houden,en misschien ook niet consuquent een mondmasker dragen.
     Het volgende aspect is,dat mocht je toevallig wel positief getest worden,dat je dan je gezin waar je mee samen woont,die zich dan wel vrij bewegen konden,reeds mogelijk hebt aangestoken.
     Dat we daarvoor,zoals nu besloten 10 dagen in een speciaal hotel verblijven moeten,en de rekening ook bij ons blijft en niet bij de Thai gemeenschap,ligt eigenlijk voor de hand.

     • endorfun zegt op

      In andere landen noemt men dat een gevangenis : een plaats waar je moet blijven, en waar je van je vrijheid bent beroofd.

  • Jozef zegt op

   Ruud,
   kun jij nog 1 land noemen met een lage besmettingsgraad. ??
   Europa staat op ontploffen, alsook the USA en Zuid Amerika.
   Als dit de nieuwe voorwaarde is zal wederom niemand kunnen gaan vrees ik.
   Groet, Jozef

   • ruud zegt op

    Ik hou het niet zo bij, het wisselt toch steeds, maar volgens mij Nieuw Zeeland en Australie.

    • Ger-Korat zegt op

     Vietnam doet het veel beter dan Thailand, slechts 1140 positieve gevallen (Thailand 3691 ) en 35 overlijdens (Thailand 59) en een bevolking welke 97,3 miljoen groot is ( (Thailand 69,8 miljoen) dat is 39% meer. Daarnaast hebben ze een economische groei welke standaard een paar procenten meer is dan Thailand, verbouwen ze meer rijst en realiseren ze hiermee een 40% hogere opbrengst per verbouwde oppervlakte.

     En ik weet niet wat op ontploffen staat maar als je naar de cijfers in Nederland kijkt lopen maximaal een half procent zieke coronamensen rond, 99,5 heeft het dan niet. En van de half procent merkt de meesten niet dat ze het hebben etc. Blijf met de beide beentjes op de vloer.
     Vergelijk het met een epidemie: bij 51 gevallen per 100.000 heerst er eentje, ja maar dan hebben 99.949 personen het niet. Voor mijn gevoel is het pas ernstig als je over tientallen procenten praat en niet over 0.0051% zoals de officiele richtlijnen voorschrijven.

    • Ger-Korat zegt op

     Vietnam doet het veel beter dan Thailand, slechts 1140 positieve gevallen (Thailand 3691 ) en 35 overlijdens (Thailand 59) en een bevolking welke 97,3 miljoen groot is ( (Thailand 69,8 miljoen) dat is 39% meer. Daarnaast hebben ze een economische groei welke standaard een paar procenten meer is dan Thailand, verbouwen ze meer rijst en realiseren ze hiermee een 40% hogere opbrengst per verbouwde oppervlakte.

     En ik weet niet wat op ontploffen staat maar als je naar de cijfers in Nederland kijkt lopen maximaal een half procent zieke coronamensen rond, 99,5 heeft het dan niet. En van de half procent merkt de meesten niet dat ze het hebben etc. Blijf met de beide beentjes op de vloer.
     Vergelijk het met een epidemie: bij 51 gevallen per 100.000 heerst er eentje, ja maar dan hebben 99.949 personen het niet. Voor mijn gevoel is het pas ernstig als je over tientallen procenten praat en niet over 0.051% zoals de officiele richtlijnen voorschrijven.

 3. teun zegt op

  In elk geval zullen toeristen uit Nederland en Belgie hier niet voor in aanmerking komen.

  Een ander punt is wel: hoeveel corona-infecties zijn er dagelijks hier in Thailand? Er zijn bij mijn weten geen grote test-locaties vanuit de overheid. Je kan je wel laten testen, maar dan moet je toch al gauw enkele duidenden bahts betalen. Mijn gevoel zegt, dat niet veel thais in deze economisch zware tijden dat soort bedragen kunnen/willen uitgeven voor een test.

  En dus is het maar zeer de vraag of Corona maar in beperkte mate in Thailand aanwezig is. Minder testen geeft vanzelf minder besmettingen.

  • ruud zegt op

   Als er veel corona is en er weinig testlocaties zijn, zou dat zich moeten vertalen in grote aantallen doden.
   Vooral in de sloppenwijken.
   Dat zou de overheid nooit kunnen verbergen.

   • De meest aannemelijke verklaring is dat Covid-19 niet veel gevaarlijker of dodelijker is dan een gewone griep.

   • endorfun zegt op

    Neen ? In West-Europa doet de overheid alles “omdat de bevolking niet zou panikeren”. Waarom zou zulks in de rest van de Wereld ook niet gebeuren ?

  • De meest aannemelijke verklaring is dat Covid-19 niet veel gevaarlijker of dodelijker is dan een gewone griep.

   • HansB zegt op

    Peter, je hebt nog steeds moeite met getallen.

    De sterfte in Nederland ten gevolge van covid is ongeveer 1%. Ongeveer een miljoen besmettingen (in bloed aangetroffen antistoffen). Het aantal doden is ongeveer 10.000 (gemeten uit oversterfte).

    De sterfte van griep varieert per jaar en is meestal rond de 0.1-0.2%

    Je zit er nog steeds flink naast. Ik had de de indruk dat de mensen die denken dat covid ongeveer als de griep is inmiddels bijna verdwenen waren. Blijkbaar nog niet helemaal.

    • Je bent helaas slachtoffer van de bangmaakindustrie. Lees eens het verhaal van een arts: http://www.janbhommel.com/post/de-verduistering

     De cijfers uit een recente systematische review door prof. dr. John Ioannidis, ‘s werelds meest geciteerde en alom gerespecteerde arts-epidemioloog, inmiddels ook op de website van de WHO gepubliceerd, zijn ontnuchterend en laten zien dat de gecorrigeerde mediane Infection Fatality Rate (IFR) van een besmetting met het SARS-CoV-2 virus op basis van serologie-studies 0.24% bedraagt, met een spreiding van 0.00% tot 1.31% (1). Als men de cijfers beziet voor mensen jonger dan 70 jaar is men op slag helemaal nuchter. De mediane IFR voor deze groep mensen bedraagt 0.04% met een spreiding van 0.00% tot 0.46%. Dit is tot nu toe de meest complete en best uitgevoerde studie die beschikbaar is, en hoewel er altijd mitsen en maren zijn bij dergelijke studies, is het op geen enkele manier meer vol te houden dat het SARS-CoV-2 virus een zeer gevaarlijk en zeer frequent dodelijk virus is.

     • HansB zegt op

      Nee ik ben geen slachtoffer van de bangmaakindustrie. Ik lees de volkskrant, nrc, worldometers, time en dat soort serieuze nieuws media.
      Jij neent meneer Hommel meer serieus, de man die zichzelf “outcast in de geneeskunde” noemt.
      Die kwalificatie is overigens begrijpelijk als je zijn gezwollen taalgebruik ziet.
      Verder kan ik zelf rekenen. Die miljoen en tienduizend zijn bij mijn weten algemeen aanvaarde getallen.

      Zie bijvoorbeeld het uitgebreide artikel in de volkskrant van afgelopen zaterdag “dit is wat we intussen van het virus weten”. Gebaseerd op de huidige stand van de wetenschap, in het wetenschapskatern blz. 4 – 8. Het lijkt mij geen artikel van de bangmaakindustrie.
      Je zou er verstandig aan doen je te verdiepen in serieuze informatie voordat je nog verkondigt dat corona niet ernstiger is dan een gewone griep.
      Daaraan doet het feit dat het voor mensen tot een jaar of zestig meestal niet erg gevaarlijk is niets af.
      Verder kun je de outcasts beter niet te serieus nemen.
      Ik zal overigens het lange Hommel verhaal nog wel lezen. Ik ben benieuwd.
      Het artikel van Ioannides is nog niet peer reviewed. Dus …..

     • Tino Kuis zegt op

      Ja hoor, Peter, onder de zeventig is de sterfte van het virusje vergelijkbaar met dat van de gewone seizoen griep, Over alle leeftijdsgroepen genomen is covid-19 5-10 keer zo dodelijk als de seizoen griep. Het wisselt wel tussen landen. Dat is de mening van bijna alle deskundigen. Een paar dwarsdenkers geven andere getallen.

     • Erik zegt op

      Maar, Peter voorheen Khun, moet het dodelijk zijn voor het van belang wordt geacht?

      Mensen die Covid-19 overleven maar met functieverlies aan de grote organen zijn in mijn ogen net zo goed slachtoffers die wel de rest van hun leven met die ellende zitten. Griep kent dat soort slachtoffers niet: daar is het genezen of een heel kleine kans op dood.

      Ik ben bang dat dat aspect wordt vergeten en men clean naar de overleden mensen kijkt. Dat vind ik te kort door de bocht al zou ik niet weten hoe je een levenslange beperking mee moet wegen.

     • Tino Kuis zegt op

      Ik las het artikel van Prof.dr. John Ioannidis, beste Peter.. Dat staat hier:

      https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf

      De conclusie was:

      Results I included 61 studies (74 estimates) and eight preliminary national
      estimates. Seroprevalence estimates ranged from 0.02% to 53.40%. Infection fatality rates
      ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%. Across 51 locations,
      the median COVID-19 infection fatality rate was 0.27% (corrected 0.23%): the rate was
      0.09% in locations with COVID-19 population mortality rates less than the global average
      ( 500 COVID-19 deaths/million people. In people < 70 years,
      infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of
      0.05%.
      Conclusion The infection fatality rate of COVID-19 can vary substantially across
      different locations and this may reflect differences in population age structure and casemix of infected and deceased patients and other factors. The inferred infection fatality rates
      tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.

      Je hebt gelijk wat de aantallen betreft maar de spreiding over locaties en leeftijdsgroepen is groot. De sterfte is minder, misschien wel veel minder, dan eerst gedacht. Influenza heeft een sterftepercentage van 0.05 tot 0.1%, Covid is dus 2-4 keer zo dodelijk, veel minder dan de 5-10 keer die ik eerder hoorde. Dat is goed nieuws.
      Laten we ook niet vergeten dat, in tegenstelling tot influenza, veel mensen kleinere tot grotere chronische klachten hadden na de infectie met covid. Ik moet mijn mening bijstellen.

 4. Wil zegt op

  Beste Cornelis, mijn vriendin is teruggekeerd naar Thailand maar moest een Corona test ondergaan
  om een Fit to Fly van de Thaise ambassade te bekomen.
  Zonder deze zou zij niet toegelaten worden in het vliegtuig.

  • Cornelis zegt op

   Een fit to fly certificaat – dat overigens NIET door de Ambassade wordt afgegeven – is ook voor terugkerende Thais vereist, maar een Covid-test binnen 72u voor vertrek niet. Er zijn er velen zónder gerepatrieerd, maar kennelijk is men daar niet consequent in?

   • Klus zegt op

    Het verschil zit hem erin of je met een repatrieringsvlucht gaat of uit eigen beweging.

 5. chris zegt op

  De factoren die bepalen of je al dan niet covid-19 KRIJGT zijn hele andere dan de factoren die bepalen of je aan covid-19 OVERLIJDT; nog even afgezien van de juistheid/onbetrouwbaarheid van testen en registreren van de doodsoorzaak.

 6. Gerard zegt op

  Afgezien van alle getallen is nu het effect van de corona besmettingen dat de gezondheidszorg in de ziekenhuizen voor niet-corona patienten momenteel zwaar onder druk staat en deze zorg noodgedwongen teruggeschroefd is. Dit vanwege de vele corona patienten in de ziekenhuizen en de speciale zorg die zij nodig hebben. Dit is voor zover ik weet niet eerder gebeurd vanwege een griep epidemie in Nederland. Dit geeft volgens mij ook duidelijk aan dat corona van een heel andere orde is dan een griep infectie!

  Daarnaast circuleren er vele complottheorieën die beweren dat corona onschuldig is en alleen door regeringen misbruikt zou worden om uit te testen hoever deze regeringen kunnen gaan met het beperken van rechten en vrijheden van de bevolking. Volkomen onzin en ridicuul! Er is geen regering die de grote ontwrichtende gevolgen voor de bevolking en de zeer negatieve invloed op de economie vanwege de corona maatregelen zou willen misbruiken voor dit doel!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website