Sararat K. de 36-jarige Thaise die eerder deze week in België tot een gevangenisstraf van 23 jaar cel veroordeeld werd, heeft zelfmoord gepleegd door zichzelf op te hangen in haar cel in de gevangenis van Brugge.

Sararat doodde op 19 augustus 2010 in Oostende haar partner Marc Clauwaert (47) na een ruzie.

De Thaise vrouw verbleef sinds 2002 in België. Ze had in die periode twaalf verschillende partners en werkte tevens als prostituee. In het voorjaar van 2010 leerde ze Marc kennen in een massagesalon in Deinze. De relatie was echter geen succes er was continu veel onenigheid. Een ruzie op 19 augustus 2010 werd Marc fataal. Tijdens een schermutseling heeft Sararat de man met een mes gestoken. Even later overleed het slachtoffer.

Uit onderzoek bleek de vrouw geestelijk instabiel. De zelfdoding was ook geen verrassing voor haar advocaat, zij had al een aantal eerder pogingen gedaan.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “In België veroordeelde Thaise pleegt zelfmoord in cel”

 1. Farang tingtong zegt op

  Triest verhaal, alleen begrijp ik niet dat als je onderzoek hebt gedaan en weet dat deze vrouw geestelijk instabiel was en al meerdere pogingen tot zelfmoord gedaan heeft, toch weer de kans krijgt om zelfmoord te plegen.
  Had deze vrouw gezien haar verleden al niet in een eerder stadium in een psychiatrische inrichting moeten zijn opgenomen?

  • rene zegt op

   Correct man,
   Ik vind dit in- triest als Belg en als Thailand bewoner en Belgie-bewoner met een Thais vrouw en een Thais kindje. Men deed nochtans alle 15 minuutjes een check van haar cel maar wist zij dat na 3 jaar in de cel en veroordeeld tot 23 jaar zij nog slechts 4 jaar cel voor de boeg had? 1 derde moet uitgezeten worden en de rest kan eventueel op probatie zijn.
   Ik word hier echt triest van
   Rene

 2. HansNL zegt op

  Sorry, maar ik kan toch niet al te veel medelijden opwekken bij mezelf voor deze moordenares.
  Ik heb meer medelijden met de vermoorde Marc.

  • Adrie Broek zegt op

   Het is moeilijk een mening te vormen wanneer je de achtergronden niet kent.
   Het is al bedenkelijk om in het huwelijk te treden met een prostituee die ook nog eens geestelijk instabiel is. Met een beetje mensenkennis merk je dat al vrij snel.
   Maar dit is slechts mijn bescheiden mening.

  • Walter zegt op

   Ieder verhaal heeft 2 kanten en alleen oordelen op berichten in de pers is niet eerlijk! En misschien was die Marc gewoon een verkeerde persoon. En de geschiedenis van de vrouw? Bijna geen enkele vrouw gaat vrijwillig de prostitutie in!

 3. Davis zegt op

  Vergeet niet dat veel Thai een enorme schrik hebben om in de gevangenis terecht te komen.
  Hun perceptie van een gevangenis is die van het thuisland, en zoals wij weten is het gevangenisleven in Thailand niet te vergelijken met de paradijzen in Europa.

  In dit specifieke geval – uitgaand over wat de media er over uitbracht – mag het duidelijk wezen dat deze dame wel degelijk suïcidaal was, en er sprake is van een psychiatrische problematiek. Dan is er toch een misinterpretatie van het gerecht geweest.

  Condoleances aan de familie en vrienden van alle actoren in dit drama.

 4. Johan (Brugge) zegt op

  Ter info: een korte samenvatting van het assisenproces…

  Assisen Brugge : Sararat Khaengraeng schuldig aan doodslag
  vrijdag 24 januari 2014 om 07u28

  Brugge – De Thaise bracht haar partner op 19 augustus 2010 in hun woning in Oostende met een messteek om het leven.
  Sararat Khaengraeng leerde het slachtoffer in het voorjaar van 2010 kennen in een Thais massagesalon in Deinze. Hij betaalde haar schulden en samen gingen ze een tijdje op reis naar Thailand. Bij thuiskomst kwam het steeds vaker tot hoogoplopende ruzies binnen het koppel. De alcoholverslaving van beide partners speelde daar een belangrijke rol in.

  De avond van 18 augustus trokken Khaengraeng en Clauwaert samen naar het casino van Oostende. Die nacht ontstond er thuis een nieuwe discussie. De beschuldigde greep naar een mes en plantte het in de borst van het slachtoffer. Na de feiten vluchtte de Thaise naar haar ex-vriend in Mechelen. Daar werd ze de volgende ochtend opgepakt. Marc Clauwaert kon nog zelf de hulpdiensten bellen, maar overleed diezelfde nacht in het ziekenhuis.

  De verdediging had gepleit dat Khaengraeng niet de bedoeling had om haar partner te doden. De jury ging daar niet op in.

  (BELGA)

 5. Davis zegt op

  Tja er bestaan mannen die op prostitué(e)s vallen, maar omgekeerd evenredig zou het meer vanzelfsprekend zijn. Al is dit een statement, dat ik zelf niet volledig ondersteun.
  En als zowel enerzijds of anderzijds de drank -én de gok duivel ermee gemoeid zijn, tja dan is het miserie troef. Wat begint met de beste bedoelingen, kan door de minste vonk omslaan in haat en woede, en in dit geval met de wel gekende resultaten, die eerder zelden voorkomen.
  Iedereen kent wel een koppel waar drank -en gok zucht leidt tot echtelijke problemen.
  In deze situatie zijn er 3 slachtoffers, de man in kwestie, zijn partner, en de buitenstaanders die in de rouw achterblijven (familie, vrienden, …).
  Laat deze laatsten in vrede leven, met de gedachte dat de doden hen alles vergeven werd.
  Dit uit boeddhistisch principe volgend, lijkt me best aanvaardbaar.

 6. Stefaan zegt op

  Thaise vrouw die zelfmoord pleegde in cel, schreeuwde onschuld uit in afscheidsbrief
  vrijdag 31 januari 2014 om 09u18
  Oostende – Sararat Khaengraeng heeft net voor ze een einde maakte aan haar eigen leven, nog een beklijvende afscheidsbrief achtergelaten in haar cel.

  © BELGA
  Dat weet Het Laatste Nieuws vandaag. De Thaise vrouw werd vorige week veroordeeld tot 23 jaar cel voor het neersteken van haar vriend Marc Clauwaert uit Oostende. Een lot dat ze niet kon dragen, vooral omdat ze bleef volhouden dat ze zijn dood nooit had gewild.

  Dat heeft ze, zo blijkt nu, ook woordelijk neergepend in een afscheidsbrief die in haar gevangeniscel werd aangetroffen. In een afwisseling van Thais en Engels lucht ze haar hart tegenover de persoon, wie dat ook moge zijn, die de brief vindt. Letterlijk klinkt die zo:

  “Aan X. Ik denk dat, als je dit leest, ik niet meer in deze wereld ben. Maar ik wil je nog iets zeggen. Ik wil deze wereld niet verlaten voordat jij en iedereen de waarheid kennen. Nu weet ik dat er in deze wereld geen rechtvaardigheid is. Zelfs niet als je gelooft. Ik dacht dat dat het enige zou zijn in de wereld dat er was voor iedereen: als je gelooft, komt de waarheid aan het licht. In deze brief van mij wil ik dat iedereen weet dat wat men mij heeft aangedaan niet rechtvaardig is. Ik weet nu dat ik niet de straf heb gekregen die ik verdiende. Ik wilde hem nooit doden of pijn doen. Dit zijn mijn laatste woorden. Die wil ik tegen iedereen zeggen, voor ik deze wereld verlaat. Het betekent veel voor me. Daarom schrijf ik deze brief, aan jou. Want ik wil dat jij het aan iedereen zegt. Of iedereen laat weten wat de waarheid is. Je weet dat ik hier niet nog 3,5 jaar kan zitten, want ik kén de waarheid. Ik had gehoopt dat de rechtbank me een rechtvaardige straf gaf. Maar nu weet ik dat ik dat niet kan hebben. Kan je me helpen? Het is het laatste wat ik van je vraag.”

  (FJA)

  Bron : http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/criminaliteit/thaise-vrouw-die-zelfmoord-pleegde-in-cel-schreeuwde-onschuld-uit-in-afscheidsbrief/article-4000513820227.htm?nb-handled=true&utm_campaign=Newsletter-Site-KW-NL-nl

  • Rob V. zegt op

   Zo’n brief maakt haar denkwijze wat duidelijker, al was het maar ter bevestiging wat lijkt op een onbedoelde dodelijke afloop voor de man (en dus bijvoorbeeld geen moord met voorbedachte rade). Maar herhaaldelijk ongecontroleerd en door emotie bevangen naar een wapen grijpen maakt nog steeds maakt nog steeds dood door schuld. Zo is het recht nu eenmaal, gevechten lopen helaas wel eens vaker onbedoeld af (met onbedoeld veroorzaken van letsel of de dood) maar dan kun je nog niet vrijgesproken worden voor de gevolgen van je daden.

   Uiteindelijk is het haar spijtige besluit geweest uit het leven te stappen in plaats van de straf uit te zitten die de rechtsstaat rechtvaardig acht. Jaloezie, ongecontroleerde emoties etc. kunnen zo ontzettend veel kapot maken. Geen enkele uitweg is dan plezierig: zoals bijvoorbeeld het beëindigen van een relatie met een jaloerse partner, het wegnemen van zoveel mogelijk potentiele wapens -messen- uit het huis of samen onder 1 dak blijven in de hoop van zegen dat een toekomstige woede uitbarsting niet fataal zal zijn… Vanaf de zijlijn is de makkelijkste keuze het stoppen van de relatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website