De ‘Evil Man From Krabi’, een Thaise gids die een Nederlandse toerist mishandelde en verkrachtte, is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

De veroordeling van Chumpol Khaonuang (32) vond afgelopen donderdag plaats, zo laat luitenant Amornrat Sudthikerd van de politie in Krabi weten aan Phuket Wan.

De man heeft eind juli 2012 een 19 -jarige Nederlandse vrouw in de buurt van Ao Nang na haar verjaardagsfeestje meegenomen en verkracht. Hoewel de strafmaat 15 jaar is kreeg de man 5 jaar extra omdat hij op 17-jarige leeftijd al een keer is veroordeeld voor een moord.

De zaak kreeg wereldwijd aandacht omdat Cees Koldijk, de vader van het slachtoffer, een lied met de titel ‘Evil Man From Krabi’ componeerde en deze op YouTube plaatste, nadat bleek dat de verdachte al snel op borgtocht werd vrijgelaten.

Volgens de politiewoordvoerder gaat Chumpol in beroep tegen de uitspraak. Tot die tijd blijft hij vast zitten, omdat hij de borgtocht van 700.000 baht niet kan betalen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website