Verkeersboetes krijgen barcode voor betaalgemak

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
11 december 2017

Met ingang van 17 december worden verkeersboetes voorzien van een barcode, waardoor het gemakkelijker is de boete te betalen, men hoeft er niet meer voor naar het politiebureau. Er wordt gestart in Bangkok en drie politieregio’s (Central Plains, Oosten en westelijke Central Plains).

Wanneer het rijbewijs wordt ingetrokken, moeten de overtreders nog wel naar het politiebureau om de boete binnen zeven dagen te voldoen.

Bonnen met de barcode kunnen worden betaald bij de Krungthai Bank, het postkantoor of via KTB netbank en ATM’s.

Begin volgend jaar komen andere regio’s aan de beurt.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Verkeersboetes krijgen barcode voor betaalgemak”

 1. Chris zegt op

  Middag heeft iemand misschien een overzicht van de boetes ( bijvoorbeeld geen gordel om , te hard rijden . geen rijbewijs ect. ) Ze zullen misschien wel verschillend zijn waar , maar het is leuk om te weten )

  Chris

 2. Peterdongsing zegt op

  Eergisteren kreeg m’n vriendin een boete voor door het oranje licht rijden!!! Ik kon het bijna niet geloven maar het stond echt op het papiertje. Ze noemden het dan wel geel maar toch. 500 Bath. Ik zei dat dit voor mij iets nieuws is, maar ze antwoordde met “Police Thailand not so good”. Ik vind trouwens 500 Bath in de Isaan best veel voor door oranje rijden.

  • Ger zegt op

   In divese steden in Thailand krijg je keurige foto’s waarop je auto met het rode verkeerslicht. En een boete van 500 vind ik echt te weinig, in Nederland betaal je 239 euro = 9000 baht.
   Boete voor het fout parkeren : vaak krijg je een wielketting en mag je op eigen gelegenheid naar het bureau , kost je 200 baht. In Nederland betaal je 99 euro ( 3700 baht ) of 140 Euro ( 5300 baht ) afhankelijk van de foute plek.

 3. Rob V. zegt op

  Een lijstje met boetes valt zo te googlen:

  Geen nummerplaat: 600 thb
  Door rood licht: 300 thb
  Illegale u turn: 400 thb
  Roekeloos rijden: 300 thb
  Fout parkeren: 1.000 thb
  Spookrijden: 600 thb
  Geen helm: 200 thb

  Volgens vrienden is door rood rijden nog steeds standaard 300 thb. Dat is her minimum en eigenlijk de prijs die iedereen betaald, maar het maximum is 1000 thb.
  Mogelijk reed Peter zijn vriendin dusdanig dat de standaard boete niet genoeg was? Een officiële boete verhogen voor ‘driving while mia farang’ zal toch niet voor de hand liggen?

  Boetes uitschrijven voor echte overtredingen prima, good. Nep boetes of geen boete bij een echte overtreding, no good.

  Zie:
  http://www.trafficpolice.go.th/fine.php
  https://www.thephuketnews.com/phuket-traffic-fines-in-clear-view-60064.php#M4xrDtfDLjMTUUGL.97


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website