Het zuiden van Thailand is gisteren opgeschrikt door de ernstigste bomexplosies sinds augustus 2008. Bij drie explosies in Yala en een explosie en brand in Songkhla kwamen 14 personen om het leven en raakten bijna 500 personen gewond.

In de zakenwijk van het district Muang (Yala) ontploften kort voor 12 uur 2 bommen van 60 tot 70 kilo, die verstopt waren in een pickup truck. Kort daarna ontplofte een derde bom op zo’n 20 meter afstand, die eveneens in een pickup truck was geplaatst. Winkelpanden, auto’s en motorfietsen vlogen in brand. Negen personen kwamen om het leven en meer dan 100 personen raakten gewond.

Bom in parkeergarage

Amper een uur later ontplofte een bom in de parkeergarage van het Lee Gardens Plaza hotel en winkelcomplex in Songkhla, waardoor brand uitbrak.

De reddingsoperatie werd gehinderd door het ontbreken van adequaat materieel. Een brandweerwagen met een hydraulische kooi kwam niet hoger dan de derde verdieping van het gebouw.

Vijf personen kwamen om het leven en meer dan 350 raakten gewond. De meesten hadden last van de ingeademde rook of ze werden verwond door gebroken glas.

Volgens een bron bij het Southern Border Provinces Administrative Centre is het toegenomen geweld een protestsignaal van de opstandelingen tegen onderhandelingen met de autoriteiten.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website