Er komen steeds meer klachten over de rode taxi’s in Chiang Mai (rod daeng). Vooral bestuurders die teveel vragen voor een ritje zijn een doorn in het oog van de autoriteiten.

De zaak kwam aan het rollen toen een bekende tv-acteur die 600 baht moest betalen voor een ritje van 1 km. Hij klaagde daarover op social media. Daarna kwam er een stroom aan klachten.

Gouverneur Supachai heeft de betrokken diensten opgedragen onderzoek te doen, want de hoge tarieven schaden het imago van de stad en de de provincie.

Uit een peiling van het Siam Technology Internet Poll Centre is gebleken dat 67 procent van de respondenten er niet van overtuigd is dat hogere tarieven tot een betere service leiden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Veel klachten over rode taxi’s in Chiang Mai”

 1. Leo Th. zegt op

  Die tarieven worden op Phuket, en dan met name in Patong , al jarenlang berekend door tuk-tuk chauffeurs aan argeloze toeristen, die verzuimd hebben om vooraf de prijs af te spreken. Onderzoeken zullen echt niet zorgen voor veranderingen.

 2. Nico zegt op

  In Phuket betaalde ik voor een taxi van Phuket stad naar het vliegveld 800 Bhat (zonder meter, zelfde afstand in Bangkok (met meter) nog geen 400 Bhat.

  • Bhat, bath of baht. Ra ra wat is het nu?

   • erik zegt op

    De Thai schrijft bath, de uitspraak is met een lange a dus internationaal schrijf je baht. Vreemd want de Thaise naam Por heeft als uitspraak pon maar omdat die o lang wordt uitgesproken maakt men er internationaal porn van en niet pohn. De Bh komt niet in het Thais voor, wel in oudere talen zoals je ziet in de voornaam van Koning Rama IX.

    • Rob V. zegt op

     บาท, klinkt als lage toon ‘bàat’ met een lange a (า). We schrijven Baht. Blame English. In het Nederlands zou Baat logischer zijn, net zoals we de plants นาน als Naan zouden schrijven ipv Nan.

     http://thai-language.com/id/131329

     • RonnyLatPhrao zegt op

      O.a. munteenheden vertalen is moeilijk, omdat het meestal over een internationaal aanvaarde vertalingen gaat.

      Ik denk dat internationaal Baht aanvaard is. Dat is toch wat je terugvindt op alle websiti’s die met de Baht te maken hebben
      Maar inderdaad, in het Nederlands zouden we dat anders vertalen.
      Ja, “blame the English” misschien 🙂

      • PEER zegt op

       De afkorting van de Thaise munteenheid is tevoorschijn internationaal wisselverkeer.
       Maar in Thailand gebruikt met vaak Th Bth.
       Dus logischerwijs schrijf je dan “Bath”

       • PEER zegt op

        Die spellings-contrôle !!
        Lees ipv ‘tevoorschijn’ : “THB voor”

        • RonnyLatPhrao zegt op

         Kijk gewoon eens links….Thai Baht Exchange en zo wordt het overal gebruikt…

 3. Fred Janssen zegt op

  Bestaansrecht van Uber en Grab maar weer eens bewezen. Januari 2018 benutte ik Uber in Chiang Mai en thans Grab in Udonthani.

 4. marijke. zegt op

  Afgelopen feb verbleven we voor 1 maand in de omgeving van het busstation in changmai.Als we richting night bazaar wilde in de avond geen probleem 30 bath per persoon.Maar terug is een ander verhaal Je krijgt bijna geen bus en als er 1 stopt vraagt hij 50 bath per persoon.Als je zegt 30 bath staat zelft op de bus dan worden ze boos.Na een aardig stukje lopen lukte het eindelijk om thuis te komen.Ze proberen je echt te tillen in changmai.Later via onze thaise kennis veel ritten met uber gdmaakt.Goedkoper en super snel.

  • Lung addie zegt op

   Ja ja, voor 20THB (Baht) ben je idd zo zwaar getild dat je er best voor verkiest om, met de aankopen van de night bazaar, te voet een aardig stukje huiswaarts te lopen. Is trouwens goed voor de conditie.

  • niek zegt op

   Er staat inderdaad 30 baht op het rode busje, maar de Thaise tekst erbij zegt dat het de uiterste prijs is; voor alle ritten binnen de stad geldt de prijs van 20 baht.
   Maar het is een truck om iedereen teveel te laten betalen.

   • niek zegt op

    truc, sorry

 5. Eugenio zegt op

  Waarom er geen goedkoop openbaar vervoer is in Chiang Mai:

  http://siamandbeyond.com/will-chiang-mai-ever-have-good-public-transportation/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website